Humanoid robotokra, ha beindul a biznisz, akkor milliárdos nagyságrendű lesz a kereslet. Mint most a porszivóra kb. Kérdés ez 1 év 5 év 10 év, és ki lesz a piacvezető.
Állítólag közel (vagy már van) EU-US vám megállapodás. Lehet érdemes most EU autós cégekre figyelni. Bonus: mai árakon Mercedes 8% oszti, VW 7%, BMW 5%.
LAC...szépen megjáratták a napokban, napos tf-en épülő zászló holnap elkészülhet, egy szűkebb 3.2-3.3 közötti mozgással, amiből nap végén, vagy pénteken kitörhet. Célár 4.2 környéke augusztus elejére.
Talan ezert van ekkora emelkedes tegnap ota: . https://www.reuters.com/business/energy/exxon-talks-with-trinidad-seven-deepwater-blocks-sources-say-2025-07-22/ . 2015-ben dolgozott itt utoljara a Deepwater Champion a Liza 1 keretein belul. . Ekozben BP-vel is fordult a vilag. Albert Manifold bemondta, hogy 180 fokot fordulnak oil and gas temaban, es 2030-ig emelni szeretnek a kitermelesuket. 20%-kal tobbet, kb. evi 10mrd-ot tervez kolteni ezen a teren. . Itt volna az ideje ha befutna 1-2 b…ott nagy megrendeles.
Nekem csak néhány kérdésem van. Robotkatonák, emberi ízületekhez hasonló gépészeti megoldásaiban hogyan oldják meg, hogy bírják a port, sarat, havat, jeget, hideget meleget és a rendszeres kenésüket, túlélőképességüket harci körülmények között? Elmerül a sárban, beesik egy árokba, befagynak, megszorulnak, leégnek a kis szervomotorok stb.
Benne van a videóban, de messzire visz. LMT volt a téma, aki szerintem konkurenciával néz szembe az egyéb projektek/fejlesztés alatt álló drónok részéről. Trumpnak a Nato-t is sikerült majdnem teljesen szétvernie, ez sem segítette a transzatlanti kapcsolatokat, teljesen leépítette a bizalmat, ez jelenleg visszaüt az amerikai fegyvergyártókra.
A lopakodó technológia egy réteg, olyan taktikai eszköztárat szélesítő elem, ami akkor hatásos, ha megfelelően kombinálva alkalmazzák csapásmérésre a légköri, terep és a harcászati viszonyokat figyelembe véve. Önmagában nem egy joker kártya, de láthattuk Iránban, ha precízen megtervezik a hadműveletet, olyan mint orvos kezében a szike.
Royal Navy-nek már talán 2 másik vízbe esett. Az az emelő légcsavaros buli elég bonyolult meghibásodása a gép elvesztését okozhatja. Irán nem a legjobb példa, mert a vallási forradalom óta embargó alatt áll, nincsenek modern fegyverei, légvédelem vagy vadászgépek (olajválság 1973 előtti röpképtelen F14-ek pótalkatrészek nélkül) terén. Egyébként meg ott is előtte belülről semmisítették meg a légvédelmi rendszereket becsempészett olcsó drónokkal (lehet, hogy ukrajna tartott nekik gyorstalpalót). Lopakodó meg nem láthatatlan, csak nehéz nagy távolságról észlelni, de nem lehetetlen. Régi történet Danyi Zoltán vs. F-117 1:0 https://www.youtube.com/watch?v=cTG0NgeFZWo
Az 1200-bol egy…. Azt nem vitatom, hogy bonyolult idoigenyes es koltseges a fenntartasa. Viszont melyik masik repulo kepes behatolni ellenseges teruletre, kiloni a legfejlettebb legvedelem egyiket? Mert Iranban ezt csinaltak meg sokszor
A dronokkal kapcsolatos macska-eger jatekban jelenleg a dronok vezetnek. Azert azt is erdemes vegig gondolni, hogy miert kell a “vezetekes” dront hasznalniuk. Szerintem nem is olyan sokara nem igazan lesznek ezek a kis/kozepes dronok hatasosak, mert egyik reszrol nem fognak tudni kommunikalni. Masik reszrol egyre jobb anti dron rendszerek vannak/lesznek, amik lelovik oket. Ha nem fogja megerni hasznalni oket, mert egyszeruen leesnek az egbol, vagy egy Skynex-szeru rendszer lelovi oket, vagy akar egy lezersugar is kepes lehet leloni. Na akkor eltunnek majd, mert azon kivul, hogy elarulja a dron egyseg helyet, nem lesz mas gyakorlati haszna. Nem tudom ezek a robot katonak mennyi ido mulva fognak valoban mukodni. Egyelore egy auto onvezetese is baromi nagy feladat. Meglatjuk, de szerintem meg mindig evtizedek, mire valojaban “robot katonak” fognak harcolni. Kevesbe komplex dolgokra, logisztika, jaror feladatok pedig mar par even belul tomeg hasznalat lehet.
A hit megmagyarazhato, FSD, Robotaxi, Optimus. Szerintuk az FSD lesz a vilag legjobb onvezeto rendszere. A robotaxi hatalmas bevetelt fog generalni. Lehet valaki az Optimusrol is elhiszi, hogy millios darabszamban fognak par ev mulva kisetalni a gyarbol. En szemely szerint mindegyiket ketlem. De nagyon dragan megtanultam, hogy az ilyen hittel felesleges szembe menni.
sose hallottam róla, de most megnéztem a q4 jelentés (ami pénzügyi q3) hagyta a lefelé rést, ha jól látom P/S=0.51 kellemes, a debt/equity=0.49 nem annyira P/E alapon esett be a radarba?
A Teslát nem a profit tartja ezeken a szinteken hanem a hit (a megmagyarázhatatlan hit). Innentől kezdve teljesen mindegy hogy milyen számokat jelent. Majd nem 190 PE hanem 250 PE lesz a papír. Ezeknek a számoknak már nincs jelentősége. PL: Palantír ugyan ez a cég volt amikor 20USD volt mint most amikor 140USD. Eredmény semmi , csak a hit. Ha az elmúlt 5 évben én is hitből kereskedtem volna már rég Hawaiin koktéloznék, csak sajnos én hitetlen vagyok.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.