Az OPEC+ nyolc tagállama megegyezett, hogy augusztusban napi 548 ezer hordóval növelik olajkitermelésüket, ami jelentős emelkedés a májusi, júniusi és júliusi napi 411 ezer hordós szinthez képes
Itthon 2 Rheinmetall gyár is van Szegeden lesz a 3. üzem mégis szerinted ez nem komoly kapacitás??Magyar hadseregnek gyártják a Lynx harckocsikat, Várpalotán lőszereket . Szegeden egyéb alkatrészek készülnek majd. A Lynx pedig eléggé ütőképes cucc, úgyhogy nem értem az eddigi kirohanásokat. Mellettünk nincsenek orosz bázisok és szerintem egy ekkora országtól felesleges elvárni nagy létszámú sereget. De attól, hogy kis létszámú még lehet ütőképes.
Teljesen lényegtelen a finn elnök mit mond. Mikor az oroszok megtàmadtàk az ukrànokat akkor mit vàrtak az elemzők? Én egyiktől sem emlékszem olyan kijelentésre, hogy Ukrajna ki fog tartani évekig.. Ennek fényében szerintem el lehet ezt a témát engedni főleg az otthon gyártható drónok korában. Itt főleg védelmi képességekre kell koncentrálni és lőszergyártás (Rheinmetall /Várpalota) ahhoz nem kell akkora létszám főleg, hogy az oroszok lassan becsődölnek. Mégis ki ellen kell lassan védekezni??
???? melyikre gondolsz? A finn elnök itt elmagyarázza, hogy nekik, Törökországnak, Ukrajnának, Lengyelországnak van kb a legnagyobb hadeseregük....mi hol vagyunk ezen a listán, illetve itt hol van bármiféle olyan hadiipart, mint Fro-ban, vagy Németo-ban? https://www.youtube.com/shorts/r07NUQ13GxA
Ezeket a katonai szakértői megnyilvánulásokat honnan veszed? Ukránok miért lettek rövid idő alatt menet közben ütőképesek mikor 3 hetet jósoltak nekik ? Szerintem felesleges az összehasonlítgatás mert tévútra visz....
Teljesen igazad van. Én itt csupán arra gondoltam, hogy a hazaszeretet miatt bennünk magyarokban könnyen lehet gyűlölet, de legalábbis keserűség pl. a románokkal szemben. A fiam mondja hogy Trianonról tanultak az iskolában. Megkérdeztem tőle: és mi van benned ezzel kapcsolatban? -Keserűség - volt a válasz. Tehát ilyen értelemben választhat el bennünket a környező népektől pl, ami Amcsiban azonnal megszűnik, mert ott ez nem számít.
én nem várom senkitől, hogy mártír legyen, nem tudom, hogy a hazáért való küzdésnek hol a határa, erre nincsen válaszom, de a hazaszeretetet soha nem lehet választóvonal, ha az, akkor az nem igazi hazaszeretet. Amerikából is lehet Mo-t támogatni, és itthon is lehet ellene dolgozni. arra gondolok, hogy aki így áll mindenhez, hogy nem az én gondom, nem az én hazám, stb, "az nincstelen", az izlandi úriember ott a boltban nem volt az, senki nem gondolta róla, hogy az. de mondok egy érthetőbb példát: amikor nagy projekten dolgoztam, egy UK Big4-os csapata kerültem, amiben vegyesen voltak külföldiek és angolok. a külföldiekről tudta a cég, hogy bármit megcsinálhatnak velük, mert a vízumért és a UK állampolgárságért bármit meg lehet velük tenni, ki fogják ülni, mert nem éppen olyan országból voltak, ahová szívesen hazamentek volna. teljesen kifacsarták őket, míg az angolok egy idő után elpárologtak a projectből, amikor már kezdett vacak lenni. Ha neked láthatóan nincsen hová menned, és csak menekülsz, akkor mindig kiszolgáltatott leszel. Ha az emberek mindig azzal jönnek, hogy ez nem az én problémám és én leszarom.... akkor érdmes vigyázni, mert lehet, hogy egyszer ez a történet visszajön...
A pénz valóban csak eszköz az életünkben, amit - ha bölcsen használja az ember - csodálatos dolgokat is lehet tenni. De nem ez számít. Számomra fontos a hit, a családom, és hálás vagyok a városomért, az országomért is. Ha hitem nem lenne, kiüresednék, jönne a nihil. A családom pedig ráadás, kincs, áldás. Az anyagiak is. A hazaszeretet is kincs, de azt is látjuk, hogy elválasztóvonal is lehet. Ha pl. egy magyar kimegy Amcsiba, ott letelepedik, simán el tud élni, más népekkel együtt, és semmi probléma nincs ezzel sem.
Meg kellene kérdezni krida barátunkat, hogyan tud vagyonokat, akár napi 30%-ot is keresni a natgas shortolásával, mikor 3,7 ről 3,66 ra esik az ára. De volt olyan is, mikor a kereskedés végére pluszban zárt, ő a brutál shortjaival mégis összecsipegetett tizen egy -két százalékot.
követtem a válogatásodat, az első héten a nyolcból általam kirostált kettő már ki is esett volna, a VIV mint úgymond unalmas telco nekem óriási meglepetés, hogy a legjobb lett az első héten, a HDB nekem papírforma volt, a THC-nek és a TSM-nek azonos esélyt adtam és rosszul döntöttem volna (THC nálam benne volt a kettőben)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.