LAC, továbbra is tartom, hogy 30-4 USD között elidőzik, aztán 5-7 USD között lesz egy darabig, utána hosszú long, lassú menet 40 USD felé (kb. 2030-ig).
Kozi, megvannak még a Kínai csodáid??? Én még tartom NIO-t, JD-t, BABA-t kiszórtam 90 körül, tervezem visszavenni, XPEV is van 12-ről... :) Szép napot! /ui: Azok a plátykák keringenek, hogy Trump jövő héten elő akarja venni az időszakos "short tiltást"... ami lökhet az agyonshortolt papírokon, meg persze GME-n is... :)
Egy német gazdasági és tőzsdei újságíró szerint Trump nyomást gyakorol a Fedre , hogy csökkentsék a kamatokat. Ezt nem találgatásként hanem szinte tényként közölte. Ha megnézed a 4,75+2=6,75% befektetői kamatelvárást az 15P/E-re jön ki. Az SP500 cégeinek nagyrésze ez alatt vagy a környékén forog. Ott mitől lenne nagy változás? Dax P/E 13-13,5 körül van ráadásul ott a 10 éves német álkamkötvény kamata 2,5-2,6% jelenleg. Én optimista vagyok 2025-öt illetően.
regebben en is igy gondolkodtam a premarket kis darbos leontesekrol, aztan rajottem, hogy azert tudott eddig beesni, mert a kutyanak se kellett felette, ures a konyv. az ilyen erdektelen reszvenyeket megtalaljak a shortosok es elkezdik stresszelni. altalaban ha -7% van pre, akkor nyito utan nem sokkal ismet ott lesz.
Lehet, hogy igazuk lesz, de ha az olajpiacból indulok ki, ezek a sell side analystok általában azt csinálják a projekcióikban, hogy jelenlegi ár +-2.27% és szövegben leirják, hogy lemehet 25%ot meg fel 35%ot
A WeBull-on látom még.. meglátjuk, premarketben kis darabszámmal tudják bárhova tenni... most 3,150 USD-s vételekkel tették le... 14:00 után okosabbak leszünk...
Egy 800 darabos kötés volt, valaki kiszórta premarketben a 2500 dolláros pozícióját :D Semmi okuk pillanatnyilag egy offering-et bejelenteni. Ezzel persze nem zárom ki, hogy később nem lesz rá szükség, de most mégis minek? Hamarosan ki fog jönni a FID, szerintem arra már lesz egy szép emelkedés.
Igen, teljesen más a 2 cég, de figyeltem a mozgásokat, azért valamennyire együtt mozogtak az előző 3-6 hónapban... 3,5 fölé jó lenne kitörni, C&H egészen 8-9 körülre viheti, remélem nem lesz nyögve nyelős, a preziben azt írták, hogy 2025 Q1-ben ismertetik a DOE hitel részleteit, az lökhet minket fel, vagy Trump jövő heti import korlátozása a stratégiai nyersanyagokra... meglátjuk, jó lenne nem menni már 3 alá.... Rray
Én is néztem, de csak rövid ideig volt, most 0,29. Miért gondolnád az offeringet? Teljesen más a 2 cég. Boole kitörést gondol. Erősen gondolkodom, h bővítenek még LAC-t. Ti hogy látjátok?
Ok, legyel elovigyazatos. Csak megjegyzem: BABA 2025 eves profitja EPS=11-12$/sh varhato, es most adjak 81$ korul. PE=7. AMZN 2025 eves profitja EPS=5.50-5.80$/sh, es most adjak 223$ korul. PE=40. (kb. 6x dragabb)
Q1-ben lesz 90.000 a BUX + ha igen - ha nem Szerintem már most annyira tolják az állampapír pénzek a magyar tőzsdét, hogy majd a jan 20-as meg febr 20-as pénzekkel nagyon komoly esély van a 90e-re hír nélkül is. És ha mellé csak minimális pozitív hír, reménysugár jön Ukrajna kapcsán Trump miatt, akkor 92-93e is kinézhet..
Hat, ez is lehet. De 2 tenyezot a figyelmedbe ajanlok: 2 tenyezo van, ami ennek ellent mond. , 1)A DBC commodity chart 2.5 eve esik, es ez segitette az inflacio elleni harcot, es a kamatok csokkenteset a FED-nek. Csakhogy, 2024 dec. kozepen mintha megvolna a vege, es azota a commodity arak emelkednek. Ugyan nem tort ki az ED-fole eddig, de epp ott van. Es ha a commodity emelkedik, akkor nehez lesz az inflacionak lefele menni. Es a kamatoknak. . https://imgur.com/a/gju8QFG . 2)A masik 2 vezeto Bond-trader bank velemenye, akik epp megjelentettek, mit varnak 2025 ev vegere a 10Y kamatokra. Ezek ertenek hozza, ismerik a piacot. Bemasolom. . . "On Tuesday, Mark Cabana, Sphia Salim, and other members of the Bank of America Securities’ rate-strategy team raised their year-end forecast for the 10-year yield to 4.75% from the 4.25% they predicted in November." . " J.P. Morgan also made a new year-end forecast for the 10-year yield of 4.55% on Friday after predicting 4.25% in the bank’s outlook report on Nov. 26. Jay Barry, head of global rates strategy, cited a forecast by the bank that the Fed will cut rates twice this year, in June and September, rather than lowering them quarterly through September." . Szoval ev vegere 4.55% es 4.75% piaci kamatra szamitanak. Ha meg Trump pajtas megis, valahogy kikenyszeriti hogy a FED csokkentsen kamatot? Akkor a Bond piac fog vedekezni. Es a term premium megemelkedik: az 1-2 eves treasury notes ugyan le-kenyszeritheto 3.00 - 3.50%-ra, de akkor meredek lesz a yield gorbe. Akkor az erdemi beruhazasok meeg dragabbak lesznek mint most. . Es vegul: ha ennek a 2 banknak netan igaza lesz? Akkor az a mult hetvegi kalkulacio, hogy mekkorat eshet a Bond piaci verseny miatt a tozsde, nos, akkor az ott kiszamolt sajnos optimista lehet. E/P= 290/P=(0.0475+0.02 premium). Ebbol a P szamra 4300 jonne ki.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.