Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 10. 28. 07:36
Törölt hozzászólás
tom6210 2023. 10. 28. 04:35
Előzmény: #99492  Placi82
A Fed nem tud olajat varázsolni pénzből. Másrészt most éjjel megindultak az izraeliek a föld alatti alagutakat ahol a Hamasz tényleg van a terület szétbombázásával nem fogják megsemmisíteni. Ellenben ez egyenértékű a civil lakosság kiirtásával. 
Érdemes kicsit Koránt olvasni milyen következményekkel járhat ez a muszlimok szemszögéből. Számomra kezd összeállni a kép, egy kis olajembargó be is fagyasztaná az USA elképzeléseit. Kína olajellátása megoldott, oroszoké is. Katonailag az oroszok nem nagyon rúgnak labdába de az olajfegyver elsütésével az ukrán konfliktus is befagyhat. Szerintem erre játszanak. Sőt továbbmegyek. Akár taiwan is meglehet egy lövés nélkül. Attól függ mibe megy bele az USA, de az látszik , hogy egyre több konfliktus zóna van meg lesz így megoszlik a figyelem.
Zedisdead 2023. 10. 28. 01:22
Előzmény: #99495  Placi82
Az a baj a szolár csak a nagyon drága áramtól véd, ha mondjuk felmenne 1000Ftra a kWh. Áramkimaradás ellen csak iszonyat drága szigetüzemű, akkumulátorral ellátott rendszer, ami 5-6 millánál kezdődhez. Az általánosságban szerelt "szaldós" napelemrendszer, az hálózat nélkül nem is működik.
Én azért szereltettem napelemet, hogy a légkondi használaton ne kelljen gondolkodni, akár télen fűtéshez sem.
Placi82 2023. 10. 28. 01:11
Amúgy elkezdodott Gaza legyalulasa a tuzerseggel. Gondolom nem akartak a gyalogsaggal Sztalingradot játszani, házról hazig, test test elleni küzdelemben. Mert brutális veszteségek lett volna izraelnek mint az oroszoknak a háború elejen, akik tüzérségi városok legyalulasa és legifedezet nélkül flangaltak az ukrán városokban Kijevig a háború kezdetén. A vakmerosegnek ára volt. Csak ennek a sűrűn lakott gázai ovezetnek a legyalulasa a tuszmento akció során nehogy az arab világ fellangolasa legyen az ár. Mert akkor tényleg 1973 reloaded lesz. Történelem ennyire ismetelne önmagát? Pont 50 éve. 
Placi82 2023. 10. 28. 00:46
Előzmény: #99494  mamoka47
Na a másik. Akkor kezdjünk neki. Jánosnak kontra  Humi  vitában a most favorizált solar szektort "védtem be" pont az energiabiztonsag, és struktúrák szetszakadasanak lehetősége miatt. Nem, nem a klíma változás miatt. nem én buktam, nekem nem is volt nekem , DQ, volt - 6%os stopnal kiutotte magát, kb a portfólióm 2%volt benne. Mert még nem kapta el az alját.  Nem én hangsúlyozom nem én tartom ha kell 10 evig. Más írta ezt. 
A magánvélemény, ha fentiek miatt, hogy 2 év múlva jó lehet, de én nem veszek most, és nem is vettem komoly tételt. Ragozas miatt "addig szív", vagy" addig szívok " között érzed a különbséget?? Nem magamról beszéltem. Csak egyetértettek Humi narrativajaval, a solar ügyben. De nem most van szerintem se a betarazas ideje. Aztán lehet tévedek, és neki lesz igaza. Mert hamarabb üt be a menkű. De hogy neked semmi se jött át  az maga művészet.  Elnézést hogy kicsit karcosabban válaszoltam, de nagyon durván nekem jöttél ok nélkül. 
Placi82 2023. 10. 28. 00:30
Előzmény: #99493  mamoka47
Engem tényleg minden....... betalal? De most már komolyan. Akkor lassan mondom, hogy mindenki megértse, te is.1. Szerintem a napelem egy  nem lapos tetőn nagyon ronda. Most nehogy elkezdj velem ezen vitatkozni. De gustibus non est disputandum. Majd keresd ki mit jelent😉2.egy 5-6 kw napelem kb 12 db az kiválto 10 e ftnyi villanyszámlát, évi 120 e Ft ha jól emlékszem, az se érdekelt volna ha 30 e Ft vállt ki, nekem ez piti összeg, ergo nem is foglalkoztam vele. Többe kerül egy 4 tagu családnak egy wellness szálloda 2-3 éjszakára. Egyet kihagyok, meg is van. 3. Az inverter allitalag cserélni kell azért 10 évente. Nekem macerás az egész.  Ez van.4. Aki boldog, hogy spórol és nem fizet az MVM nek havi 15 e ftot, az legyen boldog, de ne iteltj már el, hogy engem nem érdekel ekkora összeg 5.ha értelmezni lennél képes  az írásomat, nem a megterulesi, vagy nem megterulese izgat most már amin te rugozol, hanem a család áram  biztonsága. Az idáig azért nem volt prioritás, most is csak azért mert olyan folyamatokat látok amit te biztos nem. 6. Én nem a  másik pitiáner szomszedod vagyok, akinek dicsekedhet hogy te meg a szaldo elszámolásban sikerült anno belekerulnod évekkel ezelőtt és neked ez megterült. Mert én kirohoglek evvel, hogy oké és mit érdekel. 7. Az én befektetéseim és jó hatodik  megérzesem (mert az kell a tőzsdén, bár ezt kevesen hiszik) miatt ne agodj kérlek. Mert én egy csóró Borsodi gyerek, aki párhuzamosan végzett több szakot heccbol, és diploma utan a kollégiumba. Egy sporttaskaval kerültem fel Pestre. Egy budai telek és egy ház és egyebek azért osszejott, úgy hogy soha senkitől nem kaptam semmit, se szüleimtől, se rokontol, sose politizaltam, és soha nem kaptam az államtól semmit se a családi pótlékot kívül, és befolyásos barátaim se voltak. Képzeld még a csokot se vettem fel idáig a macera miatt, hihetelen. Ez van. Gondolom te minden potyara racsapsz. Nem vagyunk egyformák. Szóval ne lemarado luzerezz kérlek. 
mamoka47
mamoka47 2023. 10. 27. 23:47
Előzmény: #99468  Placi82
"""""ha nem is 10 év múlva hanem 2 ev múlva lesz nagyon jó a solar szerintem.   Addig szív. """ Ez komoly? Egy pénzügyi fórumon ilyet leírni? Nem baj,bukok 50-70% -ot de majd jó lesz! Ember akkor ne vedd meg most,kamatoztasd a tőkédet és vedd meg több tőkéből 2év múlva 30-50%-al olcsóbban.
mamoka47
mamoka47 2023. 10. 27. 23:40
Előzmény: #99492  Placi82
""""Én is teszek fel napelemet, pedig idáig ellene voltam és nagyon meg se éri már főleg.""""Ne is haragudj,de ha te csak most ismerted fel hogy napelemet kéne feltenni,akkor te a lemaradó luzerek táborába tartozol. És ha ilyen késésekkel reagálsz a befektetéseidre akkor az egy szar ügy. Nekem a napelem már meghozta a teljes befektetett költséget amikor te még csak elkezdesz gondolkodni rajta!!
Placi82 2023. 10. 27. 22:31
Előzmény: #99471  pomperj
Tényleg igaza volt Huminak, hogy engem dekodolni kell.:) 1 EV és Tesla teljes eloretoreseben nem hiszek, pont mind te. Oka k.rva, draga az autó az emberiség pár szazaleka se képes lesz megfizetni,na ők már pont vettek, a többi majd gyalog jár, fuvarozz és  szántja a földet? macerás, és nem is környezet kímélő, ha az egész ökológiai lábnyom eredojet vesszük akksi előallitas, etc. 2. Ha tökéletesen látod a strukturális változásokat az Energiaszektorban miért nem látod a strukturális változásokat a geopolitikaban, és a gazdasági eroterekben. Bizony szetoredezik az idáig struktúrák, a régi rendszerek, a dollár alapú világ, és jön a deglobalizáció, messze nem csak az energiaszekzorban, MINDENÜTT. Új világ, csak nem tudni szép lesz e:) Új központok, nem egy központ. Az biztos hogy harc lesz az eroforasokert, nyersanyagért, energiaert. 4. Én nem azért gondoltam jónak a solar mert trendy lesz, vagy zöldek miatt, főleg nem a globális felmelegedés miatt, hanem azért mert szigetuzemu.. Így lesznek majd államok, és az egyén szintjén is. Én is teszek fel napelemet, pedig idáig ellene voltam és nagyon meg se éri már főleg. De mi van ha letfontossagu lesz? 1970 óta az energiapiac globalizált lett. De mi lesz, ha nem lesz az. Nézd meg a mostani helyzetet, Bulgária emel, ukránok holnap elzarhatnak, Izraeli konfliktus eszkalalodasa  miatt akar Szuezel is baj lehet, és Katari gázzal, etc.. De ha nincs háború a deglobalizáció és új központok miatt az energia is deglobalizalt lesz. Juj de jó nem függ Európa az oroszoktol. Most az araboktol Katartol, és USA tol fuggunk.  Nem fejtem ki tovább, hogy nem szépnek látom a jövőt. Ezért az energia biztonság és kiegészítés miatt látok fantáziát a solarban, de még nem most. Amúgy nem tudom csináltál e az olaj ára aranyban chartot historikusan de nem ott vannak ahol kéne lenni vagy egyik vagy másik vagy mindkettő. Szarrá van manipulalva ez az egész. Van rá tőke és eroforras még. Azt hiszed ott fent nem látják azt amit te? De úgy gondolkodnak mint a politikusok. Nem 10 évre. A holnapot éljük túl mentalitás van. Azaz Kína a nyakukra hágott. 1500 milliárdról a felére csökkentette a dollár kötvény állományt ( az orosz deviza tartalék elsinkofalasa után nem csodálom), de már előtte is. Szaud arabia, Oroszok Juanban is kereskednek. Szörnyű buntett ez a szemükben. BRICS el egy paraszt lázadás van folyamatban, az USA ellen. Olajat le kell spekulalni, mert 120 dolláros olaj így kell a Fednek mint üveges totnak a hanyateses. Evvel foglalkoznak fenn, ez a prioritás. Nincs aki az energiaszektort SZERVEZZE! Azért írtam nagybetűvel a szervezze mert szerintem érted mire gondolok. Senki se foglalkozik az energia szektorra, ezért nem értetted, hogy lehetnek ilyen feleotlenek, hogy nincs fúrás, nincs új mezők és kapacitás bővítés. Azon lamentalhatsz magadban úristen mi lesz ebből. Most senkit se érdekel a holnapot akarják túléleni!!! Hogy 3-5ev múlva mi mi lesz ,azzal nincs kapacitás foglalkozni. Nem az EV terjedés miatt, és a zöld hullám miatt nem foglalkoznak avval hogy nincs MEGSZERVEZVE hogy legyen elég olaj 5-10ev mulva. Hanem most nem ez a priortitas. Az hogy egyáltalán a felszínen maradjanak.  És ezért vannak tevutak, és mellekvaganyok, hypeok. Szerintem:)). De ez csak az én magán gondolatom, lehet hogy tévesen. 
kajli_man
kajli_man 2023. 10. 27. 22:20
Előzmény: #99485  SteveBux
Kit érdekelnek a befektetők, amikor emberek halnak meg??? Egyébként meg már zajlanak az események egy pár hete, szóval bőven volt idő gondolkodni és cselekedni...
bankos
bankos 2023. 10. 27. 21:56
Előzmény: #99488  Feca
Csúnya ez az egész....de mint valami online Call of Duty ez a tudósítás ,itt felvétel ott felvétel....élőben nézzük a háborúkat hihetetlen 
Törölt felhasználó 2023. 10. 27. 21:45
sabbath...
Feca 2023. 10. 27. 21:45
A CNN élőben közvetíti a világnak....miért nem kedd reggel mentek a tankok?..szvsz hétvégére végezni akarnak...ennyi hadianyaggal síkra lehet radirozni az övezetet vasárnapra..
ALANFED
ALANFED 2023. 10. 27. 21:43
2001.09.11 a world trade center melyik emeletén nem mentek be reggel a dolgozók. adj egy tippet
Matthias_Fo_Rex 2023. 10. 27. 21:32
Előzmény: #99478  stolz
Köszi! Kíváncsi leszek melyik forgatókönyv valósul meg.
SteveBux 2023. 10. 27. 21:32
Erdekes hogy pont péntek este sikerült meginditani a támadást is. 
Nehogy véletlenül az európai vefektetok tudjanak kicsit gondolkozni és lépni.... 
Törölt felhasználó 2023. 10. 27. 21:30
Előzmény: #99483  Törölt felhasználó
Szóljatok, ha ez megérkezett:
Lehet, már előszele, vagy stolz féle felrántás után q1-ben, vagy később/elmarad:
https://www.gmo.com/europe/research-library/waiting-for-the-last-dance_viewpoints/
Mindenesetre az írás stílusa miatt időnként élvezettel olvasom újra. 
A legutóbbi videós megnyilatkozása, amit kajli vagy yooio linkelt, az is élmény.
Valahogy ez a korábbi generáció stílusa, kifejezésmódja manapság felüdülés.
Törölt felhasználó 2023. 10. 27. 21:20
Előzmény: #99481  kajli_man
Remélem megfekszenek.
Lesz még fed emelés, és valamelyiknek mennie kell. 
Törölt felhasználó 2023. 10. 27. 21:19
Előzmény: #99461  maxhell
Sedg is lefelé bukdácsol..
És igazi mindent adnak omlás még nem is volt.
Inkább kivárok. 
kajli_man
kajli_man 2023. 10. 27. 21:16
Előzmény: #99479  Törölt felhasználó
Mit vársz bennük?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek