Sporttársak, egy kérdés. A befektetések után fizetendő szochónak van/lesz a felső korlátja? 2023-ben a szociális hozzájárulási adófizetési felső határ 5.568.000 Ft (24-szer 232.000 Ft) – Ez a 13% adóval számolva 723.840 Ft adó felső korlátot jelent. A szochoba beleszámít a bér után fizetendő is? Vagy unlimited? Köszönöm.
Nem irtal hulyeseget, ketsegtekenul ezek draga alapok. Az IB01 jo volna, de ezt sajnos pl. az Erstenel nem tudom megvenni. Legjobb tudomasom szerint a netbrokerben 1-3y treasury etf van “legrovidebb” , az is euroban a xetran. IB-n tudnek venni abbol amit linkeltel, de ott meg nincs tbszem es inkabb tradelesre hasznalom a szamlat. Kar hogy a hazai szolgaltatok a sajat termekeik nepszerusitese erdekeben ignoraljak ezeket a termekeket. Ebben is rajuk ferne a szabalyozas, elvegre az IBKR forgalmazhatja, akkor ok miert nem?!
https://hold.hu/lexikon/alapok-alapja/ https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Erste_Nyiltvegu_Dollar_Duett_Alapok_Alapja_HU0000717533_Pj_20230531.pdf Óvatosan a befektetési alapokkal! Ezeket legtöbbször kutyaütők kezelik, akik ráadásul alul is teljesítik a piacot, viszont cserébe több pénzt kérnek el, mint egy hasonló ETF költsége. Ha jól látom, akkor itt éves 1.7% lenne a díj? Az brutálisan sok az általam linkelt ETF 0.07%-hoz (TER - Total Expense Ratio) képest. Ráadásul úgy látom ebben az alapok alapjában van 72% ingatlanalap, ami jóval kockázatosabb, mint egy rövid államkötvény, de cserébe nem látok extra hozamot. Márpedig, ha kompenzálatlan az extra kockázat vállalása, akkor ott valami nem stimmel. Remélem nem írtam nagy hülyeségeket, de én még nem hallottam jót befektetési alapról. Te bőven azon a szinten vagy, hogy a saját kezedbe vedd az irányítást és ne fizess a semmiért díjat nekik. My two cents 😉
https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/307243/ishares-treasury-bond-0-1yr-ucits-etf Én ebből is tartok egy szemmel látható mennyiséget. Nagyjából 5-5.5%-ot hoz évente, ami nem rossz, ha a részvénypiac hosszútávú kb. 7-8%-os hozamához hasonlítjuk. Amíg nem látok jó vételt, addig nyugodt szívvel parkoltatom itt a zöldhasút. Szándékosan accumulating (nem osztalékfizetős), így csak a 15%-os árfolyam nyereség adót kell majd fizetni utána eladáskor.
Lehet benne valami, amit mondasz, de elengedtem a rig temat (tartom, aztan lesz ami lesz). Inkabb az a bajom, hogy egyszeruen nem tudom merre menjek arccal, tanacstalan vagyok 😟 Amim van nem piszkalom, de kereskedesi otletem abszolut nincs.
János úgy emlékszem Tilray-ra készítettél TA elemzést. A várakozás BULL volt talán az egész cannabis szektorra. Jelenlegi mozgása még belefér. Nem vártam ilyen mély korrekciót. Köszönöm.
Szerintem a te hangulatod erősen befolyásolja a RIG nevű érzelmi hullámvasút csapongása (ma éppen esése). Én jelenleg arra koncentrálok, hogy összeállítsak magamnak egy 10-20 elemből álló részvény kívánságlistát, amit év végén odaadok a Mikulásnak, hátha elhozza őket jövőre 🎅
Csak nekem unalmas ez az egesz, ami a piacon zajlik? Vannak persze mozgasok, nagy esesek / emelkedesek jobbara indokolatlanul, de olyan semmitmondo szar az egesz. De aztan lehet, hogy csak en allok otlettelenul az erdoben.
NG daytrade A varakozas szerint, lasd elozmeny, megindult fel, es kitort 2,82 fole. Erintette 2.87 szintet is, lehet remelni hogy innen wave(iii) emelkedes innentol folyamatossa valik.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.