Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2023. 06. 12. 10:52
Előzmény: #93273  himihumi
Ami a technológiai fejlődést illeti.... kíváncsi vagyok, hogy AI-t mikor fogják betiltani, vagy valamilyen korlátozó intézkedés mikor jön, hogy ne legyenek az emberek munkanélküliek, mert az ugyancsak polgárháborúhoz vezetne.
kajli_man
kajli_man 2023. 06. 12. 10:46
Előzmény: #93273  himihumi
Nekem is a Yellen féle complacency jutott eszembe.
KrisztinaI 2023. 06. 12. 10:45
Előzmény: #93268  himihumi
bendgeuz
bendgeuz 2023. 06. 12. 10:03
Előzmény: #93275  pomperj
Japanban oldalazaskent varom manifesztalodni a korrekciot. Varhatoan ez eltart 8-10 hetig, szeptemberben ugrunk a kovetkezo szintre feljebb. 
bendgeuz
bendgeuz 2023. 06. 12. 10:02
CVNA -24% penteken, csodalatos speki papir :)
pomperj
pomperj 2023. 06. 12. 09:49
Azsia
A ket legfontosabb chart az EEM piacok erejet mutatja.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xdraue.jpeg
.
1)A Dollar gyengesege 2 hete tart, ez kimondottan erosen latszik Korea Won es Taiwan Dollarban.
Igy ez a ket tozsde, tehat veluk KB es PKX, valamint  TSM es ASX varhatoan tovabbra erosek maradnak.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xwo5ip.jpeg
,
 Mar egy honapja is jol latszott, hogy KOSPI  es TAIEX rallyzni fog, eddig +7% van, 
es most mar a rally utolso (iv-v) szakaszaban tart. 
( egy kis (iv) hullam kovetkezhet a KOSPIban a het elejen, jo daytrade belepesi alkalom)
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xsh8cc.jpeg
.
2)Japan
Nikkei  valoszinuleg egy lokalis (v) csucsot csinalt, innen korrekcios mozgast lehet varni.
.
3)Kina
SSEC tovabbra is a 3200 szintnel probal bazist epiteni,  egyelore nem latszik mekkora sikerrel.
A HK50 index viszont szep bullos formacioban van. BABA, BIDU, TCEHY felkeszulnek.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xh3a62.jpeg
.
4)A Brazil reszvenyek mind elkepeszto eros bullos pozicioban vannak.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xd4lv3.jpeg
,
PBR, CIG, EBR, VALE, nehez ezeknel jobbakat talalni mostanaban.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xhyhs9.jpeg
himihumi 2023. 06. 12. 09:21
Előzmény: #93270  Feketefoton1
Már ne haragudj, ez most nem neked szól, csak az n-edik embertől hallom ezeket a sommás mantrákat.
Az, hogy van technológiai fejlődés, az nem jelenti azt, hogy nem lehet recesszió.
Vagy ezzel azt akarod mondani, hogy 20 évvel ezelőtt nem fejlődött rohamosan a világ? Netán soha nem létezett recesszió??? PErsze, írjuk újra történelemkönyveket, gondosan törljük ki a gazdasági ciklusokat, meg a válságokat, mert ha nem tudunk róluk, akkor ugyebár nem is lesznek.
Amiket itt jónéhányan visszamondanak, az semmi más, mint puszta narratívagyártás terméke, mert most az a kísérlet megy, hogy a megfelelő narratíva adagolásával megelőzhetők a válságok. Ez a nagy kísérlet, és előrelépés, aminek a része a 2020-as fedes covidválság kezelése is, meg még sok egyéb (Yellen nem lesz többé válság mantrája, MMT elmélet ésatöbbi)
zoltanov
zoltanov 2023. 06. 12. 08:56
Előzmény: #93271  zoltanov
...ès most már a JPMorgan is felülsúlyozásra ajánlja ennyi 😀
zoltanov
zoltanov 2023. 06. 12. 08:52
Petrobras PBR +2.7% in Wednesday's trading as Morgan Stanley upgraded the stock to Overweight from Equal Weight with a $16.50 price target, raised from $12.50, saying policy changes from Brazil's government so far have proven less disruptive than initially expected.  
Nincs megállás! 😀
Feketefoton1
Feketefoton1 2023. 06. 12. 08:52
a FED szerdán a tartás, csütörtök EZB +0,25%-ot emel, 
  a recessziós félelmeiteket szerintem engedjétek el, a világ hihetetlen módon fejlődik, nézzetek már körül...
Törölt felhasználó 2023. 06. 12. 08:45
Előzmény: #93249  himihumi
És akkor érdemes tovább folytatni a gondolatmenetet. Mi történik majd, ha USA és EU jelentős recesszióba süllyed? Merre fognak akkor menni a commodity-k? Maradnak örökké odafenn, vagy irány a pince?
himihumi 2023. 06. 12. 08:38
Előzmény: #93263  Zedisdead
Arról az aprócska tényről javaslom ne feledkezz meg, hogy nem "mindenki" hitelezte boldogan amerókát, hanem sajt hajánál fogva a fed megvette az amerókai állampapírokat, és monetizálta az adósságot. Hány százaléka is volt a csúcson fed kezében az amerókai államadásságnak? Finoman fogalmazva, szokás szerint NEM PIACI ESZKÖZÖKKEL... :)
Másrészt mióta piacra kezdte dobálni a papirosokat a fed, nos azóta elég szépen emelkednek a hozamok. (nézd csak meg a hozamokat és a fed balance sheet görbéit)
Harmadrészt ha finanszírozták is a "mindenkik", abban az is benne volt, hogy mindenhol máshol is hasonlóan alacsony kamatok voltak. Most meg nem így van.
Egyébként az állampapír piac olyan, hogy sokáig hitelezik a nagyon eladósodott országot, kisebb kamatfeláron, aztán egyszer csak mindenki rájön, hogy nem kéne, s akkor pillanatok alatt omlik össze az állampapírpiac. Aki átélte 2008-at, az élénken emlékszik rá. Egyik nap csak a tornádó oldalszele jön, másnap meg nem lehet eladni az állampapírt... Király Júlia tudna róla mesélni... :)
KrisztinaI 2023. 06. 12. 07:27
Előzmény: #93265  kajli_man
Közben pedig ütik a crypto cégeket....a múltkor pedig megosztottam, hogy emiatt VC kivonult az iparágból.  Ha nem finanszírozza senki, aki fontos, akkor hogy lesz belőle valami? :-)
Ezt már meséltem sokszor, hogy az első crypto mánia latt a Financial Times cover lapján hirdetés volt BTC alapú ingatlanvásárlásra... nem értettem, hogy miért amikor már érezni lehetett, hogy vége.... persze, mert ők tudták, hogy lesz benne még egy kör. Kíváncsi vagyok, hogy most is hirdetneke-e még. 
Szerintem itt nem a BTC lesz a legnagyobb veszélyforrás, hanem a commodity market.... főleg az olaj... ott már lesz min háborúzni.
kajli_man
kajli_man 2023. 06. 12. 07:16
Előzmény: #93264  KrisztinaI
Várni sok dolgot lehet. Általában egy reserve currency végén van egy háború, csak úgy nem szokta feladni egyik "birodalom" sem ezt a státuszt. Egyelőre az USA hadserege szerintem erősebb, mint a BTC-é. Amúgy nem most akarja "security"-ként besoroltatni a BTC-t az SEC?
KrisztinaI 2023. 06. 12. 07:09
Előzmény: #93258  kajli_man
Ne aggódj, valahol már a BTC-t várják, hogy lecserélje a nagy történtelmi valutákhoz hasonlítva. 
https://www.linkedin.com/posts/labib-ben-mimoun_bitcoin-activity-7073630542738386944-6MuK?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
Egyébként  jelenleg az egész fizetési rendszer jelenleg USD-n alapul.
Zedisdead 2023. 06. 12. 00:11
Előzmény: #93261  himihumi
Egyértelmű az ok okozat. Mindenki boldogan hitelezte az amerikai államot 0-2% körüli kamatokkal, még a "temporary" infláció idején is, amig a FED el nem kezdte a kamatemelési ciklust. Hiszen pont emiatt kerültek bajba az amerikai bankok. Tele vannak alig kamatozó hosszú papirral, amit drága rövid forrásból kéne finanszirozni.
A magyar helyzet is ugyenez, itt is a jegybank akciója a forint megerősitésére okozta az állampapir hozamemelkedést, amit a kormány próbál szokás szerint nem piaci eszközökkel letörni.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2023. 06. 11. 23:34
Előzmény: #92917  Person
Olaj: Az olajban a lényeg, hogy diagonal karakterű a teljes nagy esés, ami fontos infó ahhoz, hogy mikor tekinthetjük késznek - jelenleg még nem. Ha ez záró diagonal és kész van, nagyon gyorsan 84 fölé szalad. Ha ez elmarad, a középső és akár a jobb szélső esetben találjuk magunkat és csak néz ki mindenki a fejéből, hogy "de miért?". Ez utóbbi két esetben az esés karaktere és szerkezete segít eldönteni, melyiknek szavazhatunk "bizalmat" a jelzett kulcsszintek/zónák közelében.

Crude 2023.06.09

himihumi 2023. 06. 11. 23:03
Előzmény: #93254  Zedisdead
Hogyne gondolnám komolyan.
A kettő kéz- a kézben jár. A FFR és az állampapírhozamok (kamatok) gyönyörűen mozognak szinkronban egymással. Nézd csak meg hosszú idősoron. (Az már egy más kérdés, hogy a FED mozgatja-e az állampapír hozamokat, vagy az állampapír-piac kényszeríti ki a FED-től a mozgásokat, vagy is-is)
Hidd el, hogy a FED elsődleges célja (de ezt persze az életben ki nem fogják mondani), hogy az USA állam finanszírozva legyen. (persze lehet azt mondani mindenre, hogy akkor tokkal vonóval monetizálja a legrosszabb esetben a fed az államadósságot, de ezt szerintem élő ember nem akarja kipróbálni, hogy milyen hatása lesz)
De hogy egy kicsit elgondolkodj: nézd meg mi történik kicsiny hazánkban. Mit gondolsz miért kezdte el a kurmányunk erőszakos eszközökkel állampapírba terelni a pénzeket? Nos: megsúgom: mert kamatot akarnak csökkenteni, s alacsony kamaton meg nem akaródznak megvenni a jó magyar papírokat. S ehhez pótlólagos keresletet teremtenek...
Gondolod hogy ameróka más? Annyira bíznak benne, hogy kamat nem számít, adnak neki kölcsön nyakra főre? Nos lehet én kivétel vagyok, de én nagyobb kockázatú adósnak csak magasabb kamatét adok hitelt. Szerintem más is így gondolkodik...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek