Szerintem imádkozzunk, hogy János 65$ jóslata után forduljon. Az, hogy RIG csinált egy felszúrást majd azonnal beadták kb ugyan akkora vicc mint az olaj piac.
Azt irogatják, hogy pénzügyi olajspekulánsok likvidálták a long pozijaiakat az elmúlt pár napban, ezért esett annyit az olaj. Ezt alátámasztja, hogy a WTI open interest is valami 20 éves minimumra esett.
Köszi szépen, szerinted az agriculture-ban mikor lesz mrg kb az alja? Wheat-et néztem tegnap..egyik elemzés szerint 687-nel van a kov support, mások pedig lassan azt mondják, hogy érdemes őket nézegetni. TLT kapcsan FOMC után valaki azt mondta, hogy nagyot fognak menni a bond yield-ek, olyan 4 körülig.. nem tudom, hogy mit gondoljak aranyból és a többiről.
Kis kiegeszites. Az USA nagy nyomast helyez minden USA chip-gyartora, hogy koltozzon haza a gyartassal. A TSM is beigert egy nagy gyarat atvisz Taiwanbol, kb. 40Mrd$ (!) ertekben. Minden semicond gyaratok kap szepen a Biden fele infrasturktura programbol, itt sok Mrd$ lesz szetosztva. Es igen, a nagy buruhazasai program a chipgyarto equipment cegek oriasai, mint ASML, KLA AMAT igen jo kilatasokat termetett, oktober kozepen nagyon megindultak. Talan erdemes a kisebbekre is ranezni, LRCX IGPG MKSI KLIC is szepen kaphatnak segelycsomagot
Hm én aszittem az ASML automatikusan beáll a US szankciók mellé, hiszen akkor ő is szankciózva lesz valamilyen mértékig. Meglepő. Egyébként ha jól tudom az ASML már egy EUV gépet leszállitott korábban a SMICnek, csak használni nem tudják a már régebbi szankciók miatt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.