Sztem azon can nyomas hogy kezelje az inflat. Szarnak ezek a gazdagokra, ahogy a demok is, nekik a torzsszavazojuk a liberalisokon kivul az afroamcsik. Azoknak nagyobb gond az infla mint a gazdag feher repoknak.
És egy érdekesség. Az elmúlt 20-25 évben a z OTP, vagy pl a Richter nem hozott többet mint 10% / év hozam. Ha ma veszel államkötvény fix 10% kamatra 10 évre akkor az kockázatmentesen hoz 250%-ot. Ez kb megfelel 22500 ft /OTP árfolyamnak. Lesz az OTP 22500 ft valaha? Pl 15 éve is ugyan ennyi volt mint ma! Ha 15 évre számolsz akkor Kb 38000ft / OTP árnak felel meg.
Sajnos egyelőre a forgalmi adatok nekem nem támasztják alá ezt a várakozást, persze innen még azért eshet, mert már eléggé túlvett... de ED esetén 3710-ig is esnie kellene, viszont ha nem ED, akkor addig nem fog lekorrigálni...
Akkor lenne igazad ,ha a P/E állandó lenne. De van sok olyan cég ami sokáig pl: 20 P/E mellett forgott,most '10/PE mellett esik. Én 1996-óta tőzsdézem és régen azt gondoltam ,hogy ha egy cég pl 15-20 PE áron forog akkor nekem is így kell spekulálni.Hát kurvára nem! Nem csak az eredményt kell kitalálni egy részvény vásárlásakor, hanem azt is hogy kb milyen P mellett fogják megvásárolni.Sok olyan céget ismerek aminek nő a nyeresége,és ha megkérdezik tőlem,hogy jól spekuláltál? ...Igen... Akkor nyertél!! ... Egy nagy szart! Vesztettem,mert régebben 20 P/E mellett vettem,nőtt a nyereség ,de ma csak 10 P/E mellett kereskednek a részvénnyel.
9 hónapig estünk. Ha most több éves medve jönne, akkor is lehet benne pár hónap folyamatos emelkedés. A másik meg h mire alapozod, hogy a q4-q1 jelentések rosszak lesznek. USA-ban nincs energetikai válság, sőt Európát leszámítva sehol sincs. Arról nem is beszélve, hogy most már Európában is nagyot csökkentek a gáz árak, így a piac elkezdte kiárazni ezt a negatív kockázatot...
Lehet kicsit várni és nagyobbat jelenteni, de attól még a P/E nem lesz kisebb, mert az E-t faragjuk. És akkor innen meg lehet továbbvinni a dolgot DCF modellekig, ami szerint a drága részvény drága marad. A pozitív jelentés érdemi E növekedés nélkül illúzió szerintem.
...""""Azért a gyjk egyelőre elég jól sikerültek"" Ki mit várt? Én többet vártam ,de ezt senkit sem érdekel. Mi a terv? Várjál kevesebbet és csodák -csodájára több lesz!!! Váóóóóó!! Hihetetlen jó minden! Mint pár nappal elöbb írtam 3600Sp. -ott nincs lejjebb! Majd várunk olyan keveset ,hogy annál biztos több lesz! És ki nem venne ,ha a profit több a vártnál?
lehet azt nem vettük figyelembe, hogy azért mindenhol mindenki meg van rettenve, ergo sokkal többet takarékoskodnak az emberek, ha azt vesszük alapul, hogy a lakosság 20-25 %-a spórol többet, szerintem már az is hatalmas pénzmennyiség...
emlekszem, amikor itt mindenki vette a penny vackokat, utana nem sokkal kinyirtak a penny rallyt. lassan egy eve medve van, esik minden esz nelkul, mar nagy onbizalommal shortol az ff topic kozonsege, vartam mikor er veget a jo vilag es allunk ismet bikaba. karacsonyig rally! :)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.