Èn azt irtam ha benzin adòjàt csökkented akkor az hiányozni fog , nem tudom ezen mi nem tiszta. Elèg sok adò van rajta, de ràadàsul szerintem van eu-s által megszabott adò amit nem is tud a kormàny vàltoztatni.
Miért hiányozna? Jelenleg minnél magasabb az uzemanyagár, amnál magasabb az adóbevétele az államnak belőle. Az ellopott temérdek pénz hiányzik az államkasszából, semmi más.
Tartom, hogy még felszúrni se fog odàig, de mèg 200 ig se szerintem. Igen àm de ha adót csökkentesz az hiànyozni fog az àllamkasszàból, ami màr amùgyis több sebbôl vèrzik.
Noakkor még egyszer, 300-as felszurast várok, nem stabil 300-at.
Venezuela olaj szektora összeomlott a hiány, embargo miatt, nem tudja kitermelni. Ha tényleg nagy barátok lesznek usaval, akkor is évek, mire onnan az olaj a piacra kerül. És akkor a politikai kockázattal nem számolt senki. A rig ezzel szemben békés, rendezett vizeken tud fúrni, politikailag. Csak ugye nem szegszi az óceánt fúrni.
800 Ft benzint is ugyanúgy megtankolja mindenki, ahogy eddig, de mint írtam, ha ez összeomláshoz vezetne, akkor ADÓT KELL CSÖKKENTENI. És akkor lehet 400 a benzin, járjon a jobbágy a szakad BMW-vel a belvárosban, minden nap dugóban.
No-no. Nem olyan biztos. A gázt csak RUB-ban lehet fizetni innentől, tehát ez jelentős támasztás lesz a RUB-nak. Szerintem a Gazpromot még nem kell temetni. Limit eladást tettem be, de csak nyerőben vagyok hajlandó kiszállni.
Pomperj mester! Mit vársz az elkövetketendő hetekben a forinttól? Várható 360 környékére? (Elég jók voltak a várakozásaid az EUR/HUF kapcsán január közepén, ami az előzményben is van.) http://keptarhely.eu/view.php?file=20220110v01x88sup.jpeg
OGZPY-t az OTC-n csütörtökön korlátozott időben újra kereskedhetővé teszik. Akkor egy kicsi idő múlva talán az ADR-eket is engedik.
Az orosz jegybank közleménye szerint csütörtökön újraindítja a korlátozott kereskedést az orosz tőzsdén, miután csaknem egy hónapig leállt az ukrajnai invázió nyomán.
A moszkvai tőzsde 33, a moszkvai tőzsdeindexben szereplő részvény kereskedését teszi lehetővé moszkvai idő szerint 9:50 és 14:00 óra között. Az orosz jegybank közölte, hogy ezeknek az értékpapíroknak a short értékesítését betiltják.
Az árupiacnak megvan a funkciója. Nem a piacot kell betiltani (nem is lehet), hanem a ZIRP őrületét kell befejezni. S akkor nem lesznek eszement természet és emberellenes piaci mozgások. Persze akkor a bennfentes csürhe sem tudja kis zsebecskéjét megtömködni Powell bácsi jóvoltából.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.