Jól néz ki,de pár nappal ezelőtt is volt egy + - 35k vásárló 1000ft árfolyamon aki végül meg is kapta.. Hosszabb időtávra jó lesz a papir de mostanában nem várnék nagyobb mozgást benne..
Van telekomom is. Árfolyam arányosan a 100Ft 16 hóra 980Ft-on jobb vétel, mint az 1720Ft-on 100Ft 12 hóra. Ennyi. A DH egy különös állat, lesz ez majd megint 1200-1300Ft is, persze az MTEL is lesz 2000 elvileg.
Azért a könyvben napok óta terpeszkedő nagy eladási tételek inkább psyops jelleggel voltak ott (és be is jött a számításuk, mert láthatóan olyanokat is eladásra sarkaltak, akik esetleg még tartották volna). Én 1000 alatt visszavettem több adagot, lesz még itt több kör.
"Egyik blue sem fog ennyi osztalkot fizetni (top, mol, ricsi, mtel)." --- Ezzel azért vitatkoznék. Pl. az MTEL kifizet idén kb. 100 forintot részvényenként, plusz visszavesz 40 milliárd forintnyi részvényt. Emellett jövőre alapból még jobb eredmények várhatók a cégtől, mert az egyik különadót csak idén vezették ki, plusz árakat is emelt ugye. De ha te inkább Duna House-t veszel, ebben senki nem akadályoz.
türelem. én több éve kereskedek a dh-val. amikor mindenki szétadta 7xx szintekre akkor vettem, amikor meg ment a pánikvétel 1400 felett akkor már adtam. Most megint vettem kicsikét, majd ha még megy lefelé akkor sávosan hígitok. Ez egy jó cég, nem egy nutex, nord, dm, megakrán, épdu féle speka sajtpapír.
Nekem úgy tűnt a nap elején, mintha megállt volna az esésben. Aztán csak jöttek az eladók. Van még 15k, ami 1000 alá húzza. Talán azért itt már lassul a trend, de csak az ajánlati könyvet nézem most. Gondolkoztam még bővítésen, de inkább kivárok. Sajna még lehet mindig nem fogott teljesen padlót. Azért emelkedésben bízok. Teljesen szétcsapták! Ez mennyire lehetett szándékos nem tudom. Fél év múlva lehet olvashatunk büntit, hogy valaki ezzel szórakozott. Mondjuk engem az ő büntetése nem boldogít már.
Ez amúgy egy marhaság. A DH nem egy rossz cég, sőt. Az, hogy túl lett húzva az tény, de ettől még egy prosperáló, jó cég, ami az elkövetkezendő 16 hónapra ki fog fizetni 43+57 Ft osztalékot, azaz kicsit több mint egy évre 100Ft körül. Egyik blue sem fog ennyi osztalkot fizetni (top, mol, ricsi, mtel). A midcap cégek, mint pl Autowallis meg például semmit nem fog fizetni. A lakáspiac idén jót megy, úgyhogy én nem fikáznám a DH-t.
makrogazdasági adatok szarok. munkanélküliség csak azért alacsony, mert még nem indultak meg az elbocsátások, mindenki kivár. infláció nő. eu-ban lesz pénz növekedésre, de OV remek hozzáállása miatt nem valószínű, hogy ide sok fog jönni.
930 körül zsákoltam be még december környékén asszem. Durva hogy lassan ott leszünk újra. Papír nélkül várom hogy mi fog történni. szerintem addig nem megy le amúgy
Elég egyértelmű a helyzet itt. Túl nagy hype megbosszulja magát kegyetlenül és gyorsan. A management meg a növekedési stratégia amit bejelentettek tetszetős, ha meg tudják valósítani akkor dinamikusan fog tovább növekedni a cég. Amúgy is elég transzparensek szerencsére.
1080-as átlaggal én most már várok, bár elég szép mennyiséget tartok (hozzám képest). Mit nekem az a 13 év! Amúgy nem lesz az annyi! Thyssenkrupp-nál megtanultam, nem dobom idő előtt. Most 3x annyit érne 1 év alatt!
Igazad van. Én ki akartam tartani, de egyszerűen nem bírtam tovább nézni azt, ami itt történik, illetve nem történik. Nagy buktával, 1015-nél, de kiszálltam. Nem ismertem jól a céget, felültem a hype vonatra. Ez az én hibám, egyértelmű. De az, hogy ekkora esést a menedzsment szó nélkül elvisel, na az már nekem sok. Visszamegy? Persze, biztosan, egyszer. De nem érdekel. Inkább visszatermelem 1-2%-onként máson, mert azt legalább élvezem. De ezt a siralmas hozzáállást, na ezt nem kérem szépen... kitartást a maradóknak.
"Egyszer úgyis megindul felfelé, van időm, kivárom." --- Ez így van: MTEL bukóban is csak 13 évet kellett seggelni, aztán milyen szépen megindult felfelé. Pedig az annak idején jóval alacsonyabb ár mellett fizetett ennél jóval nagyobb osztalékot. Ennyi a titok, csak ki kell várni... 🙄
DUNAHOUSE részvény