Az árfolyamból az osztalék még biztosan kiárazódik két hónap múlva, de az elmúlt két évben nem csak osztalékkal megegyező mértékű volt a kiárazódás, hanem annak közel duplája. Ha nem lesznek egyéb hírek, akkor fizetésig valószínűleg visszaesik 900 körülre, utána pedig 800-ig vagy valamivel az alá.
Aki nem akar adót fizetni és így nem vesz lakást azok egy része máshova fektet majd be. Pl EUR v más külföldi asset-be ezzel gyengítve tovább a HUF-ot.
1010 Hamarosan bemegy 1000 alá. Durva. 2 év alatt 10% oszti... viccelsz??? Az egy kalap melléktermék. Ettől még a FixMÁP is sokkal vastagabb. Én nem osztalékra játszottam volna, hanem árfolyamra.
Az valahogy nem állt össze senkinek, hogy az idei év eredményei a magas ingatlanárakból az 2025 eredményében fog megjelenni. Sztem 4 számjegy nem ördögtől való, csak 2026-ra. Aki most vesz, az idén kap 43Ft osztit, jövőre meg akár 70-et és máris megvan 14-16 hónap alatt a 10% oszti.
Jelenlegi jövedelemtermelő képessége alapján nem igazán van helye az árfolyamnak a 4 számjegyű kategóriában. Amennyiben megfelelően akvirálnak akkor ez változhat, de annak idő kell hogy látszódjanak a remélhetőleg pozitív számok..! Volt itt pár régi motoros a fórumon akik értetlenül álltak az irreális árfolyam előtt, és természetesen az eladói oldalra keveredtek, nem véletlenül...
Speciel 17% mínuszban vagyok a DH-val. Ettől még a FixMÁP is jobb lett volna. Mindegy, kivárom az emelkedést, nem vagyok hajlandó realizálni. Nem mintha sürgős lenne, de évek kellenek ahhoz, hogy ebből pozitív eredmény legyen. Nem gondoltam, hogy 1100 alá bemegy. Hát bement. Szerintem most már 1000 alá is le fog menni.
Ameddig valami kézzel foghatóval nem rukkolnak elő, addig ne számíts nagy dolgokra. A 2024-es eredményt alapból 50%-al kellene növelnie akkor lenne most helyén árazva. Ezt mint látjuk már megelőlegezte itt a piac...ideig óráig legalábbis!
Szépíthetjük, de megint szégyentáblára került a DH. -1,86% jelenleg. Ez már azért nem megtorpanás, ami a nagy zuhanás óta történik. Ez stabil esés, szinte minden nap. Azért tök jó lenne, ha valami értelmes dologgal sürgősen előrukkolnának.
Nos -- nem szorul rá a részvény, a papír, sőt még a cég vezetése sem-- de néhány apró megjegyzés: A, Talán a befektetői hangulat sugallta azt hogy a fák az égig érnek és az osztalékkifizetési ráta változatlan marad, ( aminek következtében túlvetté vált a részvény), B, Amilyen pályát ez a papír leírt, nem csoda hogy egyszer a szinte mindig emelkedő trendet előbb utóbb egy megtorpanás és vagy csökkenés követi. Sokan vagyunk itt akiket az érzelmei éppúgy befolyásolnak mint a csordaszellem ( vak követés) ; érdemes mindig racionális döntéseket hozni ,mégha nem is mindig könnyű ez. Ma
Csak az a veszteség, amit realizálsz is. Amíg nem adjuk el a részvényt, addig nem veszteség. Ha lemegy a padlóra (950 Ft), akkor ott újra veszek. De a pincében is fogok, ha kell. :) Egyszer úgyis megindul felfelé, van időm, kivárom. Franc sem tudja, én hiszek a cégben, elég szépen fejlődött a cég. Lesz ez még jobb, én továbbra sem aggódok. Majd az akviziciôk hírére ugrik felfelé.
DUNAHOUSE részvény