Nem látom okát, hogy bemenjen 1000 alá, szerintem a paragépek már eladták pénteken, páran akik hétvégén vegiggondolták még kiszórják, de az már nem lehet sok...és 1200 körül konszolidálódni fog heteken belül...:)) Ez a terv :D
Rossz nêzni 1080-as átlaggal, de nincs kedvem eladni. Le fogják verni még szerintem is. Csinálják a jó beszállót. Amúgy meg 1400-ról 1000-re egy max. 150Ft-os osztalék miatt?
Köszönöm a visszaigazolásod, posztod. Akkor nem csak én vagyok elfogult vagy látom rosszul a dolgokat. Tényleg rosszul esett a bukta, gyors be és kiszállót képzeltem el. Hirtelen felindulásból én is gondolkoztam az eladáson, de átnéztem jobban és végül nem láttam tragikusan a dolgokat. A cég nem rossz, az osztalék elmaradt és sokan kiugrottak. Kb. ennyi.
A cég publikált stratégiája szerint a 2024 évi 2213,5 mFt, (Euróban 400-as árfolyamon átszámítva 5,53 mEUR) adózott eredménnyel szemben 2029-re 23mEUR adózott eredményt vár a core üzleti tevékenységekből. Ez azt jelenti, hogy 23/5,53=4,15 azaz több mint négyszeres adózott eredménynövekedés a kitűzött cél. Ezzel megerősítve látom az általad hivatkozott szakértő és más elemzők véleményét miszerint hosszabb -és esetleg rövidebb távon is- érdemes a cég részvényeibe fektetni. Számomra az 5év alatti több mint négyszeres eredménynövekedés teljességgel elfogadható, emmiatt ezen a szinten -egyetértésben veled- nem látom értelmét kiszórni a három év alatt felépített állományomat.
Az a baj, hogy nagyon rászoktatták a kisbüfiket a relatíve jó osztalékre a cégek... Most meg már elvárás és szinte más nem is nagyon mozgatja meg a kisbüfiket Pedig számít egy cég mennyire jó, van-e jövőbeli terve, stratégiája, ezek teszik naggyá a cégeket hosszú távon Nem az hogy mindent kifizetnek osztalék formájában...
Én is buktam vele, nyilván nem öröm, de azért hosszú távon nem látom borúsan a dolgot. Nem mond butaságot szerintem a szakértő: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/02/duna-house-elemzo Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az AI sem javasolja az eladást, bármennyire is próbáltam rábeszélni erre. Hosszú távon lát benne lehetőséget. Én megtartom, nem akarok 16%-os buktát realizálni. Akvizíció ide vagy oda, látta a menedzsment a hatást. Kell osztalékot is fizetni. Szerintem most kemények voltak, de lesz még itt jobb osztalék.
DUNAHOUSE részvény