Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Miért mennék oda? Csak a pénzem megy, jobb helyen van ott, mint a lejtőn levő EU-ban. Ebben a kérdésben Dubaiban teljes a konszenzus, nemzetiségtől és világnézettől függetlenül.
Törölt felhasználó2026. 01. 07. 15:09
csak politizaljatok, ugy dontottem nem megyek szavazni senkire tok8 mi lesz majd alkalmazkodom
Szivembol szoltal. Lelkendezz, hogy elmesz a nyitottsag, a baratsag es jogbiztonsag hazajaba, ahol vegre megbecsulnek. A kozel kelet a vilag remenye, az utolso remenysugar a haldoklo EUval szemben. Tenyleg sok sikert!
" ármint arra gondolok, hogy a mit sem sejtő aranyos értelmiségi kishölgy nekiáll vidéken házat felújítani és a helyi mesterekkel kivitelezgetni. " a katasztrofa biztos receptje
Éppen ellenkezőleg: most szállok be és várom az áremelkedést. Ott szeretik a befektetők pénzét és a turistákat is szívesen látják. Láthatóan ez a modell nagyon sikeres, hiszen tömegével érkezik az az Európai Unióból a többszörös dollármilliomos vállalkozói réteg. Sokan az adóelőnyök és a romló európai gazdasági kilátások miatt a cégeiket is viszik, úgy tűnik, Dubai Európa, Ázsia és Afrika életében Svájchoz hasonló szerepet tölt be, csak sokkal több techmilliomos vállalkozóval.
Pistike12 “Ez valoban jo hir. Kerlek az osszes befektetot gyozd meg erről. Jobb helyetek van Dubaiban, mint itthon!” Észak-Korea nagyon tetszhet neked: nincsenek befektetők és milyen jól élnek, ugye? 😂 J0hnnyEnglish Az nem az én gondolkodásom miatt van, hogy adómentesen vihetem el a befektetési lakás eladásán realizált nyereséget, te is megteheted, ha van mit… 🤷🏻♂️ Egyetlen nagyobb lakás után az adóterheken felül több üzemeltetési költséget fizetünk, mint a nettó fizetésed, szóval ennyit a leszóló szövegedről, hogy a tőkém “sem értéket, sem adóbevételt sem munkahelyet nem teremtett”. És ez csak egyetlen lakás. efranx “Tehát bp-i ingatlan eladás és Dubaiban vétel? Még épülő projekt vagy már átadott lakás?” Off-plan és meglévő, kimondottan frekventált lokációban, de Abu Dhabi iránt is érdeklődünk. Hasonlóan intenzív a lakosság növekedése ott is. Én nem szívesen élnék az Emirátusokban, de a fent említett rétegnek tökéletesen megfelel. mr_bob “ennyire biztos vagy a tisza győzelemben?” Dehogy, talán majd 30-ban egy alkalmasabb elnökkel.
Körben a leomlott vakolat lábazat magasságban elég súlyos örökségnek tűnik. Van rá technológia (bár én nem hiszek benne). Illetve a falazóanyag is elég gyanús, hogy nem piros tégla, de ez nem volt egyértelmű. A nép szereti nézni, mikor valaki konszenzuális alapon ilyen lelkesen ráveti magát a brére, szóval sikeres lesz ez a sztorijuk is. Mondjuk a pali nem sok teret enged a mátkájának, pedig a nép előbbi módon történű lenyűgözése a lyánynak testhezállóbb lenne. Mármint arra gondolok, hogy a mit sem sejtő aranyos értelmiségi kishölgy nekiáll vidéken házat felújítani és a helyi mesterekkel kivitelezgetni. Lehet gumicsizmát húzni, meg munkáskesztyű, meg porszűrős maszk, stb. Történetmesélés szempontjából garantált a siker. Olyasmi, mint az ikrek a spektrumon. A palinak visszább kell venni, a hölgynek nagyobb szerepet vállalni, és mindenkinek tetszeni fog a műsor...
Van. Amikor hazajöttek a hirtelen jött felkapottság/influencerkedés miatt már workshopokat és tanácsadást is tartanak, ami lehet főállás de az is lehet, hogy mellékállas. Ha jól rémlik mind a ketten diplomások, egyikük jogot végzett. Biztos nagy az ismerősi körük és lehet a felkapottságból még szakember reklámozás vagy anyag reklámozás lesz sohasem tudhatod, a surfsharkot meg a nordvpn-t is reklámozzák a videóik alatt, ez megintcsak plusz bevétel.
1000 megtekintésből kb 500-2000 forint bevétel van. ahogy nézem átlag 100k megtekintésük van, szóval számoljunk videónként 100-200 ezer forinttal. A csatornájukon havi 1-2 videót jelenik meg. Van más csatornájuk is? Passz, nem érdekel. Akárhogy is: havi párszázezer forintból nem lesznek csodák. (-adó -munka -eszközök a videózáshoz, stb) Szerintem.
YT videók nézettségéből származó bevétel bőven kompenzálja a felújítás költségeit.
Törölt felhasználó2026. 01. 07. 13:53
ennek a parnak ezt a cikket megmutattam volna osszeszedett: https://kiszamolo.hu/meger-ennyit/ " Beszéltem ma valakivel, aki a három gyerekére való tekintettel szeretne a kis lakásból magánházba költözni és ha már így dönt, valami jobb környéken keres telket és arra építkezne.A fizetésük bőven átlag feletti, bár nem kiugróan magas, önerő is van szépen, de ennek ellenére a tervezett ingatlanhoz további sok tízmillió hitelre lesz szükség, még akkor is, ha a CSOK-ot is igénybe veszik.Az ember egyszer akarja megépíteni A HÁZAT, akkor pedig már olyat szeretne, aminek élete végéig tud örülni.Ha felveszik a szükséges hitelt 10-15 évre, akkor a megélhetésre marad havi négyszázezer forint. Amiből fel lehet nevelni három gyereket, ha nagyon muszáj, hiszen sokan ennyiből nevelik a gyerekeiket, de feltettem neki a kérdést, hogy ér ennyit A HÁZ?Beáldozod az életszínvonaladat és 10-15 évig centizgetni kell a pénzt, csak azért, hogy úgymond az álmaid otthonában lakhass. Fogod élvezni a madárcsicsergést és a kilátást, a jó levegőt és az igényes környéket, ha közben azért rágod a szád szélét éveken át, hogy miből vegyél a majd kamasz gyerekeidnek új cipőt és miből etesd őket?Arról már beszélni sem merek, hogy milyen sokkban leszel másfél évtizeden át, nehogy elveszítsd az átlaghoz képest jól fizető munkádat, vagy az egészségedet, mert akkor borul minden.Ha nem keresel az álmaid házához eleget, szerintem ne akarj erődön felüli házban élni.Mondtam nekik, hogy már ettől a hónaptól is próbálják ki, milyen lesz megélni havi négyszázezer forintból öt főnek. Legalább fél évig tegyék félre a fizetésükből azt a részt, ami a hiteltörlesztőre kell. Sőt, érdemes kipróbálni, milyen lenne, ha százezerrel kevesebbet keresnének egy új munkahelyen, vajon havi háromszázezerből mennyire jönnének ki.Éljenek meg legalább fél évig havi háromszázezer forintból, ami az eddig havi költésüknek jóval kevesebb, mint a fele.(Még ha minden a legnagyobb rendben is lesz most, 6-7 év múlva a gyerekek kamaszodni fognak és hirtelen háromszor annyiba fognak kerülni, mint addig. Ezzel is érdemes kalkulálni.)Félreértés ne legyen, meg lehet élni havi három- vagy négyszázezerből, hiszen a legtöbben az országban most is ennyiből élnek, a kérdés, ér-e ennyit az egész? Az még hagyján, hogy a teljes vagyonod 15 év múlva is téglában és cementben fog állni, de vajon fogod-e majd élvezni a házadat, ha az a mostani életszínvonalad lefelezésével-leharmadolásával fog járni?Nyaralni mész 15 éven át, vagy inkább tízmillióval drágább telket veszel? Autót tartasz fenn másfél évtizedig vagy építesz helyette plusz egy vendégszobát? Megveszed azt az ételt az üzletben a következő 180 hónapban, amit csak megkívánsz, vagy inkább kiülsz a teraszra és a kétnapos kiflit parizerrel majszolva élvezed a kilátást?Érdemes ezt átgondold, mielőtt az álmaidat valósággá váltod, mert könnyen lehet, hogy az álom rémálommá fog válni. Légy reális és ne vállald túl magad. Jobb egy sorházban vagy ikerházban elégedett családként élni, mint a hegyen a nagy házban az anyagi dolgok miatt veszekedni és nélkülözni.
az ilyen kategoriaju emberkek lecsuccsennek az asszonnyal a nappaliba az albijukban es elkezdenek osszeallitani egy koltsegvetest aminek nem sok koze lesz a valosaghoz. nem azert mert butak hanem azert mert nem az o szakteruletuk amikor jonnek az elso szamlak akkor mar sejteni fogjak a fejukben levo koltsegvetes nem valos es meg rengeteg olyan kiadas is lesz amire nem is gondoltak mivel a felujitas mar elkezdodott vissza ut nem igazan lesz es csak omleni fog a sok penz kifele majd elfogy a lovetta es indul a szuloktol a kuncsorgas majd megtobb hitel ha mashogy nem megy a szulok hazara a jelzalog es szabfel hitel felvetel 8 honap mulva pedig a parkapcsolat is megsunyli ezt az allando stresszt mikozben ezt irtam kozben hallgattam oket leri süt rolok a tudatlansag amiket mondanak szauna meg kertrendezes persze meg toronyora lancal itt meg hatalmas pofaraeses lesz es rengeteg mindent sajnos el kell majd engedniuk ha tolem kernenek tanacsot azt mondanam nekik teto viz villany futes a lenyeg minden mas masodlagos de egy felkesz hazfelujitas idegorlo vettek volna inkabb egy lakas, a tiptop felujitott haz a tehetosek privlegiuma
Egy ilyen illetve ennél valamivel jobb házat vettem meg. Maximális lokációban. 5 év kőkemény felújítás volt, centiről -centire foggal körömmel menet közben ötször megbántam! Kint anyáztam a minuszokban térdig a szarban ástam a csatornát meg tetőcsere meg ezer minden. Ne aggódj a csaj szülei küldik a melósokat olyan 50milla mire éppen lakható lesz.
Jól látjuk oszt mire megyünk vele? :-) Nem érzem magam rosszul csak sajnálom.. fiatalon függetlenül kell utazni kalandozni nem csórónak lenni.. most meg hova a f.ba utazzak nem tűnhetek el egy évre..felelősségem van. hagyjuk .. Ez a párocska semmi értéket nem teremt. örököl, felél, aztán max továbbad. influencerkedésből nem építesz fel egy házat meg családot. keményen dolgozni hajtani termelni kell nem influzni. Tényleg asszony örökségével mi van? Az rendeződőtt?
azt hiszik kifestegetik és "megmarad a hely lelke" meg ide jön majd a hőszivattyú. Aztán max a tégla marad majd meg a házból, mag az alap, azzal az erővel meg lehetne új ház is modern anyagokból és nem a hiánygazdaságban "épp ezt lehet kapni" anyagokból kalákában összebindzsizett szopáshalmaz.
2 ertelmisegi akiknek lovesuk sincs az ingatlanfelujitasrol es ha nincs mogottuk egy rutinos generalos cimbora oket beviszik mjad az erdobe a szakik sok ilyen sztorit lattam mar elfogadjak a legolcsobb mekmester ajanlatot az oszaganyolja a dolgokat aztan jon a kovetkezo aki eloszor bontja az elozo remekmuvet kozben szidja majd fennhangon a kollegat es o is taknyol majd valamit 2szer fizetnek minimum majd nemely munkafolyamatra ez a brigad nincs tisztaban szerintem a valos felujitasi arakkal anyagar szallitas bontas sitteltakaritas munkadij es azt hiszik majd ok leszerveznek mindent lesz ebbol meg gebasz vettek volna fel tobb hitelt es egy 2000 kornyeken felujitott hazat
2 napra ra mar megneztem a hazvasarlasos videojukat mikor feltoltottek. egy rom. ar ertek aranyban nem vettem volna meg, inkabb dragabban egy jobb minosegut. ahol 20 -25eves a viz villany futes teto magyarul az igazan draga dolgok. mindigis mas szemmel neztem az ingatlanokat mint a tobbseg szakmai artalom ahogy mondjak ahogy impudent forumos mondana? ez telekar minusz bontasi koltsegek
No, látod jól látjuk a témát! Egyébként ne érezd magad rosszul az életutad alatt megélt csóróság miatt,inkább vagy átlagos mintsem alatti. Egyrészt nem szégyen másrészt, nekem van egy elméletem arra, hogy a családi vagyon hogyan öröklődik... vajon ez a párocska képes lesz-e legalább ennyi anyagi értéket tovább adni a gyerekeinek? Mi elértük azt a célt, hogy a komplett nagyszülői örökség a gyerekeké legyen. A saját életünket megoldottuk/oldjuk a nulláról és a gyereknek nem kell sem az élethez, jogsihoz sem a tanuláshoz diákhitel... Biztosítani tudjuk a színvonalas oktatást, nyelvtanulást, aktív mozgást és pihenést. Na a fentiek miatt élünk még panelben, és a rám váró feladatok közül a megfelelő méretű lakás és a gondtalan nyugdíj-megtakarítás van vissza/folyamatban. Az Y generációtól lefele a hátrány egyre jobban nő, a vagyonépítési lehetőségben. A kapitalizmus ebből a szempontból a generációk közötti pénzfelélést elég drasztikusan bünteti.
Ugyan már, Dzsoni! 20-30 között a 90es években olyan csóróság volt hogy beszarsz. Dolgoztam mint egy állat, mamahotel 30 éves koromig, minden pénzem elment egy Lada és egy barátnő fenntartására meg pár ruhákra Ennyi. Busszal Görögo. Róma, Trevisó bőrkabátért... nem világ körüli út meg ilyenek. aztán 30 évesen asszony, gyerek, panelhitel újabb 10 év nyomor. és hopp elment az idő. Velük kapcsolatban ne aggódjunk, a csajnak kőgazdag szülei vannak. majd intézi apuka a házfelújítást! Azt nem értem igazán hogy a szülök hogy vehették meg ezt a trágyadomb házat ami azért egy 80 milla megvolt kb és ráadásul DélKelet Pestmegyében van ahogy elnézem a környéket .. Ne aggódj intézik nekik a házat nem a srácnak kell lehordani a padlásról az agyagot ahogy én tettem pár éve.
Reagálva neked és Vodának is erre a témára. Egyre több az ilyen videó megosztás és a nagy tanúság tétel... Amik a történetekből eléggé hiányoznak a sok hitel mellett papa, mama, nagybácsi.... ki vágott még hozzád 10-20-30-40 millát álmaidhoz. Én azokat a megosztásokat szeretem, ahol pontosan megmutatják miben hol mekkora a saját munka és energia. Lehet utazgatni, meg szórni a pénzt. Nekem 30 évesen megszületett az első gyerekem, itt majd talán a csaj lesz annyi. Gyerekkel más a helyzet, házban egy pénztemetőt vettek. Amennyiben tényleg mindent csináltatni kell valakivel és nincs mögöttük gazdag rokon, ezt még milliós nettókból sem finanszírozod ergo a rongyrázós utazgatásra elégetett pénz még innen hiányozni fog. Voda nem azt mondom, hogy nem kell pihenni, és erre nem kell szánni.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link