Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2025. 06. 17. 13:10
Előzmény: #247755  Törölt felhasználó
Felhívnám a figyelmed a fasisztoid és a fasiszta szó jelentése közötti különbségre.Mint mar korábban írtam,  a jogallamisag lebontasa fokozatosan történik törvényekkel,  ahogy az Hitler 1933-as demokratikus hatalomra jutása után is történt. Minde törvényes , ez nem kétséges. 
Pistike12 2025. 06. 17. 13:05
Előzmény: #247757  FatFIRE
Tavasszal ebédeltünk egyet egy korombeli orosz es egy kinai sráccal, akinek egyáltalán nincs magyar felmenője, mégis ott él. Fülig dicsérte Magyarországot, többször is kihangsúlyozta, hogy számukra "ez a legjobb ország Európában", kiváló üzleti lehetőségekkel. Orbánt egyenesen imádja.
Zászlo zászló szív. 
Hajra magyarok! 
sityaki 2025. 06. 17. 13:05
De "lépjél" már!  Legalább ebben mondj igazat :-)
FatFIRE 2025. 06. 17. 13:01
Tavasszal ebédeltünk egyet egy korombeli izraeli sráccal, akinek egyáltalán nincs magyar felmenője, mégis ott él. Fülig dicsérte Magyarországot, többször is kihangsúlyozta, hogy számukra "ez a legjobb ország Európában", kiváló üzleti lehetőségekkel. Orbánt egyenesen imádja.
Pistike12 2025. 06. 17. 12:48
https://24.hu/belfold/2025/06/17/nyergesujfalu-csotores-vizhiany-eszak-dunantuli-vizmu-zrt-video/
"Múlt szerda óta egymás után többször is meghibásodott a nyomóvezeték a Komárom-Esztergom megyei városban, a vízmű próbálta foltozni a rendszert, de miután egy hibát kijavítottak, máshol új törés keletkezett. Hétfőre már ötödik alkalommal kellett beavatkozni"
Ticcsuk ki a bekoltozoket. Onazonossagot nekunk. A bekoltozok a hibasok. Elveszik a munkat! 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 12:48
Előzmény: #247754  Goldstein17

Mikor nem használnak az ész érvek jön a hülyítés, hogy itthon fasizmus van! :))  Betojok!
Neked tényleg jól átmosta az agyad az ellenzéki média. Diktatúra mi? :-P
Elmondom a zsidóknak van a legnagyobb védelem itt.. még itt van nyugaton ahol sok az arab csűrhe már más a helyzet  sajnos  :(
Goldstein17 2025. 06. 17. 12:41
Előzmény: #247742  kingdom_builder
Nem csupán "társadalmi igazsáhtalanságról" van szó,  hanem egy totális állam kiépítéséről, nem csekély fasisztoid beütéssel. Ehhez nem akar egy igazi magyar aszisztalni,  akarmilyen jó anyagi helyzetben van.
Murdoch 2025. 06. 17. 12:21
Előzmény: #247748  Pistike12
Helyes, csak így tovább.
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 12:20
Előzmény: #247750  Törölt felhasználó
Lölö! Csak nem te vagy az? Te kis huncut! Legyetek bátorak! Meg sikeresek! A konklúzió pedig valójában az, hogy téged mindenki ekéz, de neked nincs annyi önkritikád, hogy elhúzz a bánatba! Fogd az Andit is, aztán vegyetek "palizert" Montenegróban. Legalább annyit, hogy beférjen a PÓTKOCSIS IFÁDBA!
FatFIRE 2025. 06. 17. 12:17
Előzmény: #247742  kingdom_builder
Nem csak a fórumról van szó. Egész Budapest tele van olyan vidékről beköltöző fiatallal, akik a szüleikhez képest minden téren előrébb tudtak lépni.  Ők alkotják a fehér galléros alkalmazottak jelentős részét.
Az is természetes, hogy a (felfelé irányuló) társadalmi mobilitás idővel csökken és állandósul a társadalom alsó rétege. Jellemzően ők is egymás között házasodnak, mint például a fővárosba költöző diplomások. Ez szintén csökkenti a társadalmi mobilitást. Ugyanakkor:
"Magyarországon a jövedelemeloszlás egyenlőtlensége a Gini-index alapján 2014 óta csökkenő tendenciát mutat. 2022-ben a mutató értéke 24,7 volt. Ez alapján Magyarország az Európai Unión belül a kevésbé egyenlőtlen országok közé tartozik, a mutató értéke alacsonyabb az uniós átlagnál (29,6%)."
https://ksh.hu/s/kiadvanyok/fenntarthato-fejlodes-indikatorai-2023/2-1
Azóta egyébként az inflációs időszak miatt nőtt egy kicsit, de még mindig az EU átlaga alatt vagyunk.
Mit értesz társadalmi igazságtalanság alatt pontosan és hogyan orvosolnád? 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 12:11
Előzmény: #247745  bronz

Lózung az egész. Most megyek ki Montenegróba  néztem az akciós újságokat kint hát a dolgok 70 % a drágább a többi meg azonos áron van mint idehaza és a legnagyobb supermaket árakat néztem.
Konklúzió: innen viszünk le rengeteg mindent szerencsére nagy a kocsim de mentem srácok engem nem tudtok meggyőzni az igazatokról 
Az pedig hogy ilyeneket mondtok (vulgáris jelzők )  arra aki veletek nem ért egyet nem tudom mást mondani, minthogy valami nagyon nem stimmel veletek  rettentően fusztráltak vagytok . Ha sikeresek lennétek nem ezt szitkozódnátok egy fórumon.  Így mindenkinek azt kívánom tessék sikeresnek lenni!
Peti84
Peti84 2025. 06. 17. 12:09
Előzmény: #247733  Törölt felhasználó
Dél van. Menjél már nyers húst enni.....vagy bánja a tököm hova, csak itt ne legyél.
Pistike12 2025. 06. 17. 12:09
Svajc is szaguld😀😀😀😀😀
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250617/hihetelen-de-igaz-ujra-megjelent-a-negativ-inflacio-europaban-765955
Annyia eros az infla h negatívba kell vagni a kamatot penznyomtatas nélkül 😀😀🙂🙂
Alakul a szep uj vilag. Svajci frank alapu hitelt vkinek? 
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 12:05
Előzmény: #247738  Törölt felhasználó
Izmoska! legalább egyszer tudnál helyesen írni! Frusztráció!! Szerintem beszélgess velem minél többet, aztán egyszer majd csak javul az értelmi színvonalad, na meg persze a helyesírásod is. Én neked a kasztrálást javasolnám. Bár ez egy puha pöcsön már semmit nem segít. Amúgy összetéveszted a szezont a fazonnal. ÉN kifejezetten barátságos és jómódú ember vagyok, de az ilyen handabandázó, mitugrász, jelentéktelen, szájhős (folytathatnám napestig) embereket nagyon rühellem.
Pistike12 2025. 06. 17. 12:05
Előzmény: #247733  Törölt felhasználó
Mondjuk legyen 5m ftnyi hitel torlesztoje napi fel doboz cigi. Az azt jemti hogy 2.5 nm ujepitesu lakas.
Tehat? 
bronz 2025. 06. 17. 12:03
Előzmény: #247743  Törölt felhasználó
Melyik olcsóbb?
15%-os SZJA rengeteg különadóval a fogyasztásra pakolva, ami miatt sokkal drágább már itthon nagyok sok minden, mint a régióban vagy valamennyivel magasabb SZJA, cserében nem a fogyasztást terhelő különadókat, túladóztazást leépítik?
kingdom_builder 2025. 06. 17. 11:50
Előzmény: #247743  Törölt felhasználó
és látod? még mindig nem érted. pont erről beszélek. 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:49
Előzmény: #247737  kingdom_builder

Jó dolgában hülyül meg a magyar .. JÓ dolgod van és nem tetszik? Mit akarsz te magadnak rossz dolgot? 
Ha sok embernek jó ebben az országban  maradnak ha meg nem akkor mennek ez ennyire egyszerű. Mindenki egyénileg döntse el  mit akar kinti adórendszert 30-35 % os adót a fejére ( átlagbérre )  elvonásokat vagy a jelenlegi rendszert ennyi de tényleg léptem.
Majd ha sok embernek nem jó elég ha azok a rendszer ellen szavaznak. Ha többség ezt akarja ez lesz úgyis !Aztán 1 év múlva megbeszéljük ilyenkortájt, mi van a fizetés papíron mennyire volt jó döntés változtatni a jelenlegi jó helyzetünkön !
kingdom_builder 2025. 06. 17. 11:47
Előzmény: #247736  FatFIRE
Magyaroszágon a legkisebb a társadalmi mobilitás az egész EU-ban. Itt határozza meg a leginkább a születéskori irányítószámod, hogy később mennyire leszel sikeres az életben. Az, hogy vannak itt a fórumon, akik előrébb tartanak mint a szüleik, az kábé olyan érv, minthogy "volt egy nagyapám, az 80 évig dohányzott mégse abba halt bele, szóval a cigi szerintem nem káros". Én nem a reménytelenséget képviselem, az elmúlt 3 évben dupláztam minden szempontból, nekem igazából nagyon jó. Ennek ellenére bánt a társadaalmi igazságtalanság, amiról azt irod, nem érted, de én azért azt hiszem, hogy de. 
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:47
Előzmény: #247737  kingdom_builder
Szerintem ne zavard össze a kollégát! Még a végén Oroszországba indul el!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek