Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:44
Előzmény: #247732  Törölt felhasználó
A mai újabb gyöngyszem: "palizer"!!!! Egy élet tanácsadótól! Gratulálok.
Gyulahun 2025. 06. 17. 11:44
Te egy nyomorék vagy. 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:43
Előzmény: #247734  kanizsaidorottya

Nálad Dorottya elgurult a gyógyszer  mégcsak nem is leplezed a fusztráltságod..Magadat járatod le vele nem veszed észre.. ez nem szavazatokat hoz az ellenzéknek hanem visz  sajnos az ellenzék nagy többségét ilyen fusztrált emberek gárdája adja.  ( Sikertelen - írígy - rosszindulatú) Remélem nem ilyen  emberek fogják egyszer ezt az országot írányítani, mert akkor   elég cudar évek elé nézünk.
Na de tényleg ez volt az utolsó sok a dolgom!   Sok sikert neked is!  (Ha az lennél nem itt adnád ki a fusztráltságod ezért tényleg neked is csak ezt kívánom! )
kingdom_builder 2025. 06. 17. 11:43
Félreérted. Nekem is ki van maxolva a hitelkeretem, nekem is vannak befektetési ingatlanjaim, nem irigykedek rád, elismerem a munkásságodat, bár ez a no csoki, no kóla ez egészen extrém. Én azt mondtam, hogy a fideszesek sokszor a legindividualistább társaság, mert egyszerűen felfoghatatlan számukra, hogyha nekem van CSOK meg babaváró meg családi adókédvezmény, akkor mi a fenét foglalkozok az ország gondjaival, ha nekem most éppen jó. És akkor én (liberál bolsevikként) magyarázhatok nekik társadalmoról, magyarságról, összetartozásról, nemzetről. Ők meg néznek értetlenül, hogy mit érdekel engem a másik ember..... Na ez egy érdekes ellentmondás. 
FatFIRE 2025. 06. 17. 11:42
Előzmény: #247731  kingdom_builder
Nem tudom milyen "társadalmi igazságtalanságról" beszélsz, azt pedig vitatom, hogy "nulla társadalmi mobilitás" lenne. A topicban több olyan ember is akad, aki a szüleihez képest minden téren előrébb tudott lépni, ők élő bizonyítékai annak, hogy ez  bizony lehetséges. 😊
A lehető legrosszabb álláspontot képviselitek itt néhányan: a reménytelenségét. 
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:41
Előzmény: #247730  Törölt felhasználó
Hogy én milyen cúnya vagyok! 
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:40
Előzmény: #247728  Törölt felhasználó
Hála az égnek és O.V.-nak! Bár helyesen úgy kellett volna írnod, hogy Monte Negro! 2 hét? Ez fantasztikus! Végre, tisztul a levegő. Mész a tesókhoz? Sötétben indulj, legalább úgy nem vesznek észre! Aztán ha a fekete erdőben jársz, használj ám iránytűt, nehogy Koszovóban kössél ki. A végén még békefenntartónak fognak nézni! De ígérd meg, ha visszaengednek, akkor szólsz nekem. Jó? Ott nem veszel pár panelt? Az ország fantasztikus fejlődés előtt áll! Már csak a te "tökédre" várnak. Amúgy köszi a jókívánságot, viszont kívánom! Bár gondolom, hogy nem nekem szólt.
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:37

Jav én sose vettem magamnak csokit kólát 42 éves vagyok . (Cigi alkohol meg pláne nem )
Valaki csak cigire csak alkoholra egy panel árát elveri az életében.. csak számoljátok ki  mekkora törlesztő kijönne abból a havi  cigi alkohol számlából ( vagy csoki kóla számlából!) 
na de tényleg léptem. 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:34
Előzmény: #247731  kingdom_builder

sok a fusztrált ember . Mindenki előtt megvannak a lehetőségek te is eladósodhattál volna 10 éve  kuporgathattad volna a lovét és vehettél volna hitelről lakásokat nem tetted.
120 e ft ot kerestem  2010 ben 120 at! Párom  még annyit sem 100 at ha keresett valutásként kezdetben.
Mikor kened a palizeres kenyeret a strandra   én 20 év alatt egy csokit nem vettem magamnak nem még kólát ilyen huncutságot.   Étterembe is csak akkor megyek ha cég elvisz ingyen stb.
Ne soroljam az élet tanácsaim  minden ember maga szerencséjének a kovácsa vagy nem. Én keményen megdolgoztam  ahol most vagyok persze a magyar a legírígyebb nemzet  ez köztudott egy kanál vízbe megfojtanátok aki többre vitte mint ti!
Sajnos na de tényleg léptem ..
kingdom_builder 2025. 06. 17. 11:30
Előzmény: #247682  Törölt felhasználó
gondolom fideszesként lehetetlen felfgoni, hogy van aki nem csak a saját szemszögéből nézi a világot, hanem esetleg annak ellenére bántja a társadalmi igazságtalanság, a nulla társadalmi mobilitás, az EU-tól való végleges leszakadás, hogy ő maga esetleg most épp a kedvezményezett réteghze tartozik és kap némi morzsákat a korménytól a többi adófizető kárára. Mondom, önző / szűklátókörű. 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:29
Előzmény: #247726  kanizsaidorottya

Vulgáris vagy csúnyán beszélsz és indulatos vagy.. Értelmetlen lemenni a szintedre  .
Igen kint van a kép Orbán Viktorról a falamon.  Minden reggel imádkozom , hogy maradjon még sokáig közöttünk! ( Ha érted a viccet :)) 
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:25
Előzmény: #247727  Törölt felhasználó
Ne is! Hagyd magad hülyének nézni! Bár mondjuk az nem nehéz!
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:23
De most lépek 2 hét Montenegró vár hajnalban indulok készülődni kell ;) Mindenkinek sok pénzt és sikereket az életben! 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:22
Előzmény: #247726  kanizsaidorottya
Dorottya téged levegőnek nézlek nem válaszolok. !
kanizsaidorottya 2025. 06. 17. 11:20
Előzmény: #247723  Törölt felhasználó
Izmoska! Ebből neked mi ment át? Gondolom csak az, hogy ezért is O.V.-nak kell hálásnak lenni. Ugye? "Reckír" nincs benne? "Önerő nélküli fejlesztés." Ez aztán a velős és értelmes megfogalmazás! Ezt melyik cicimből szoptad ki? Tanulj, tinó, ökör lesz belőled! 
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:12
Távhőt is támogatják : 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250319/96-milliardos-allami-tamogatas-erkezik-mutatjuk-a-reszleteket-748729
Még egy szigetelési panel program kellene EU-s pénzből de nem jön :S 
Moka_Brikka 2025. 06. 17. 11:11
Előzmény: #247723  Törölt felhasználó
Nalunk az obudai panelben onerobol kellett cserelni a radiatorokat.
Törölt felhasználó 2025. 06. 17. 11:08
A kormány odafigyel a panelokra :
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20250617/megint-a-panellakas-lesz-a-magyar-ingatlanpiac-nagy-slagere-768499?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
"Egyedi mérőórák: alacsonyabb rezsiköltség, nagyobb értéknövekedés Az Energiaügyi Minisztérium június 16-án indította el azt az 5 milliárd forintos állami támogatási programot, aminek segítségével a távfűtéses lakásokban egyedi mérőórákat szerelhetnek fel akár önrész nélkül. A pályázati keret az érintett háztartások felére is elengedő lehet, így a költségmegosztókkal 200 ezer lakásban az egyedi fogyasztás alapján fizethetik a fűtésköltségeket, ami csökkentheti a rezsikiadásokat. “Az egyedi mérőórákkal a panellakások méregfogát tudják kihúzni az eladók, mivel az átalánydíjas fűtésköltség-elszámolás nem veszi figyelembe a lakók energiatakarékossági erőfeszítéseit. Ha egy társasházban mindenki az egyedi fogyasztása után fizet, az rendszerint jelentősen csökkenti az egész épület energiafelhasználását, ami pedig komoly kiadáscsökkenést jelent valamennyi tulajdonos számára. A kisebb rezsiköltség pedig értéknövekedés formájában visszatükröződik az ingatlanárakban is.” – fogalmazott Balogh László."
40 % os karbon adó : 
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250617/megadoztatnak-a-gazfutest-akar-40-szazalekos-dragulast-hozo-durva-terv-szivargott-ki-768493
kérdés hátha tud valaki valamit.. Ha egyedi mérőket szerelnek fel a panelekbe akkor a radiátort is szabályozhatóra átállítják? Gondolom így logikus.. Önerő nélküli fejlesztés. 
N0MAD 2025. 06. 17. 10:49
Előzmény: #247720  DavidCamp
viccelsz?
öttagú családot tart el havi 250ből, három műmellel, tengerparttal,  motorozós sárkányrepülőzéssel az alpokban.
Mert diplomás közgazdászként (doloZOTT?) és ötszázat is megkeresett a végére.
Hála érte orbán viktornak, aki nem engedi hogy a tisza mp nevére irassa mindet műmellestül.
ncseed!
ncseed! 2025. 06. 17. 10:44
Előzmény: #247720  DavidCamp
Ilyen sokat keresnek a nípek?? 😂😂😂 Van itt még tér felfelé ingatlanban... 🫠

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek