Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby hétfő, 21:19
https://hvg.hu/gazdasag/20190823_MNBszakertok_30_ev_alatt_sem_sikerult_utolerni_Ausztriat#mp1kronh9n1aec41pv
Itt egy elemzés, hogy 30 év alatt mennyit konvergált Magyarország Ausztriához. Ha semmi másra nem volna jó ez az elemzés,azt akkor is tökéletesen szemlélteti,hogy mire elég 4 év a gazdasági felzárkózás tekintetében.
FR73 hétfő, 21:16
Előzmény: #100473  Borisz
Kb nulla esélye van, hogy a következő felülvizsgálatkor bármelyik leminősìtsen.
Boby
Boby hétfő, 20:47
Előzmény: #100477  Firekiller
Igen én is azt gondolom és egyben remélem is, hogy ez ebben a formában csak kommunikáció, és aminek a későbbiekben,ha már rendbeszedték a gazdaságot,költségvetést már közel sem lesz ekkora jelentősége mint most.
Firekiller hétfő, 20:41
Előzmény: #100476  Boby
azt csak beblöffölték, már egy blöffre is erősödött a forint
Boby
Boby hétfő, 19:57
Előzmény: #100475  Boby
Én még azt is el tudom képzelni, hogy részben jövőre is velünk lesznek mind a különadók,mind az árszabályozások. Ezért sem gondolom reálisnak, hogy 2030-ra valóban megérik az ország az euróra.
Boby
Boby hétfő, 19:50
Ha a választásra tekintettel a választás előtt nem minősítették le a fidesz vezette országot, akkor gondolom némi türelmi idő kijár a Tisza kormánynak is.A költségvetés helyzetét figyelembe véve pedig szerintem teljesen érthető, hogy nem a különadók kivezetésével kezdik a kormányzást.
kisvasutas
kisvasutas hétfő, 19:32
Nem lesz semmi leminősítés. A narancsmézes madzagot meg majd akkor vágják el amikor kell legyél nyugodt. 
Borisz hétfő, 19:26
Az új kormány okán én is csodaváró eufórikus hangulatba kerültem, és a júniusi háromszoros országminősítésre már csak legyintettem, hogy á, úgyse fog egyik se leminősíteni, mert látják, hogy itt most  a kánaán kezd épülni.
De amikor ma azt olvastam a Kapitány István minisztertől, hogy a különadók és árrésstopok kivezetésének még nincs itt az ideje, akkor egy kicsit megijedtem.
Ti hogy látjátok, mennyi a realitása a három minősítőből legalább egy általi leminősítésnek, és melyikük lenne az?
Boby
Boby hétfő, 18:04
Előzmény: #100469  GajdicsNemErti
Nem vagyok szakértője az általad felvetetteknek,de ha jól tudom Róna Péter szokta ebben a kontextusban alacsonynak találni a béreket. Nos,már én is számtalanszor írtam, hogy alacsonyak a bérek Magyarországon, úgyhogy ebben egyetértünk. Ellenben ha jól emlékszem,Róna összehasonlításában ez valahogy úgy néz ki, hogy munka jövedelmek vs tőke jövedelmek. Ez utóbbiban viszont már benne vannak a nem adózó lakossági állampapírok és a tbsz is.
GajdicsNemErti hétfő, 17:12
Előzmény: #100468  Boby

https://w3.unece.org/SDG/en/Indicator?id=30
Jöhet nekem itt a sok neolib közgazdász meg vállalatvezető a termelékenységgel, de azt a tényt ne feledjük el, hogy
Magyarországon a GDP 46%-át fizetik ki bérként. Ez a második legalacsonyabb érték az EU-ban. Összehasonlításként Finnországban ez 55%, Portugáloknál 57%, és sok olyan ország van, ahol ez a 60%-ot is eléri.
Bőven lenne tér béremelésre. Sok hatékonytalan kisvállalkozás lehet, hogy nem tudná kigazdálkodni, de ezek a számok alapján nekem egyértelmű, h itt a tőke bizony aránytalanul sokat tesz el osztalékként/profitként, a bérből élők meg alul vannak fizetve ahhoz képest, amilyen értéket teremtenek...
Boby
Boby hétfő, 12:05
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260511/orban-gabor-elmondta-mit-var-az-uj-kormanytol-beszelt-az-euro-dilemmairol-es-a-richter-kovetkezo-nagy-sztorijarol-835830
"Az elmúlt hét-nyolc évben Magyarországon folyamatosan a termelékenységet meghaladó bérdinamika volt. Ennek sok oka lehet, a minimálbértárgyalásoktól az állami bértáblákig, de az biztos, hogy a kettő elszakadt egymástól. Ezt a deviza leértékelődése tudta kompenzálni, és ha ebben az időszakban eurónk lett volna, a külső egyensúly régen elszállt volna. Az elmúlt hónapok árfolyamerősödése és az elmúlt évek béremelkedése a stagnáló termelékenységgel együtt a valaha volt legerősebb reáleffektív-árfolyamhoz vezetett mostanra. Az egyensúly persze úgy is létrejöhet, ha gyorsan felzárkózik a termelékenység, de ez kicsit álomszerű forgatókönyv."
FR73 hétfő, 09:37
Előzmény: #100464  kjanek
Én vezetek náluk 0 Ft-os számlát, utazásokhoz a közép árfolyamos váltást is szoktam. Még kamatot is adnak a devizára.
Egyszerű de jól működő alkalmazásuk van, nekem megfelel.
Nincs fóbiám se, azt nézem, nekem mi a jó.
kjanek
kjanek hétfő, 09:26
Előzmény: #100465  Boby
Amennyiben a revolut tovább növeli a magyar ügyfelek számát ami már így is 2,3 millió, akkor előbb-utóbb csak előáll a többi bank is valami revoluthoz hasonló ajánlatokkal. Remélem zavarni fogja őket a revolut terjeszkedése. :)
Boby
Boby hétfő, 09:19
Előzmény: #100464  kjanek
Igen,de a többi bankban pont azért nem lesz ilyen jó ajánlat,mert nekik nem kell ennyire a zsé.
kjanek
kjanek hétfő, 09:14
Előzmény: #100461  Boby
Pont azért írtam hogy jöhetne a többi bank is hasonló ajánlatokkal mert a Tiborcz bankhoz egy fityinget sem raknék.
Boby
Boby hétfő, 09:13
Előzmény: #100458  JokerWizard
"Magyar Péter: hamar véget érnek a mézeshetek, fogunk csalódást okozni"
De szex nem marad abba,csak lesznek akiknél a vaginálist felváltja majd az anális koitus.
Boby
Boby hétfő, 09:10
Előzmény: #100459  kjanek
"Az öröm órái után azonban kijózanító napok jönnek, amint NER vezérkar által kifosztott bankokból várhatóan több száz- illetve ezermilliárdos csontvázak fognak kihullani.
Ahogyan a NER / Századvég egykori vezető közgazdásza írja friss blog-bejegyzésében: az MNB mérlege körülbelül 6500-7000 milliárd forint veszteséget mutat.Az EXIMBANK-nak és az MFB-nek is minimum 1500 milliárd forintos tőkésítésre van szüksége. A valójában OV tulajdonában lévő MBH Banknak/Gránit Banknak legalább 1000 milliárd forintos tőkeemelést kellene kapnia a Bank rejtett veszteségei miatt.https://www.linkedin.com/pulse/fast-asset-recovery-reparations-unavoidable-hungary-peter-heim-gexef/ "
Boby
Boby hétfő, 09:06
Előzmény: #100459  kjanek
Gondolom nem olvastad,Heim szerint mennyi tőkére van szükségük. Egy forintot sem raknék hozzájuk.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek