Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby vasárnap, 05:49
Előzmény: #97198  Rincewind2
Nem merek már ilyet írni,mert volt már itt vita ebből,mások meg azt hiszik, hogy reklámozom a régi rendszert.
N0MAD szombat, 21:44
Előzmény: #97194  Boby
"Az emberek jobb anyagi és szociális körülmények között nyugati módon szerettek volna élni."
itt lapul a lényeg hogy vágyni rá nem elég, annál melósabb a dolog.
Mondjuk a váltás környéki szintnél nem nehéz jobbnak lenni, a hirtelen létbizonytalanság, százan vágynak a helyedre és megszűnő szoci ipar meg minden is nem volt vidám időszak. 
Rincewind2 szombat, 18:41
Előzmény: #97194  Boby
90 előtt a lakhatás megoldott volt, színes TV és a videó na az nem volt, mélyhűtő ládáról nem is beszélve.
slash
slash szombat, 18:21
Előzmény: #97184  FR73
Mindenki másképp él. Szembe nálunk lakik egy festő faszi egyedül bérel egy házat. Gondolom legalább 800-1000euró per hó a lakbér  mert ennyi errefelé egy ekkora ház. Kell neki. Szerszámai, autói , szarjai vannak. Gondolom havi másfél megvan, így bírja. Átlagkeresetből nehéz egyedül. 
N0MAD szombat, 17:05
Előzmény: #97195  Boby
a rendszerváltáskor  választott világrendben. Említettem mellékvágányon járunk.
de ezért még mindig sok lehetőség van egyénileg, ez lett volna a lényeg, de mindegy.
Boby
Boby szombat, 17:00
Előzmény: #97193  N0MAD
"Piac van a munkára is, a pénznemre is, mindenre is"
Nem tudom,hol élsz? Milyen piacról beszélsz? Magyarország egyik legnagyobb baja, hogy orbánék kiktatták a piacot 
Boby
Boby szombat, 16:56
Előzmény: #97193  N0MAD
"hát tippem szerint nem azért volt a rendszerváltás hogy mi legyen a lakbérekkel."
Az emberek jobb anyagi és szociális körülmények között nyugati módon szerettek volna élni. Ezért volt a rendszerváltas és ebbe beletartozik a lakhatás is. Nem sírom vissza a régi rendszert,azt próbálom magyarázni, hogy sok tekintetben oda értünk vissza. 
N0MAD szombat, 16:49
Előzmény: #97192  Boby
hát tippem szerint nem azért volt a rendszerváltás hogy mi legyen a lakbérekkel.
Ellenben azt érdemes megfigyelni és megfontolás tárgyává tenni hogy a szabadság lehetőségeket nyit és nyilik az olló. Lehet menni, maradni, sokat és keveset keresni, tanulni vagy felejteni. A szociban szűk mezsgyén mozoghattál, de ha azt valaki visszasírja ott valami baj van.
Nem vitatva hogy szar vágányra álltunk (amiben az emberek felelősségét se vitassuk) azért ez úgy működne jó esetben hogy igyekszünk a saját helyzetünkön javítani tanulással, fejlődéssel meg amit akarsz és az előrehaladásunkkal mellékhatásként előremozdítjuk az országot is.
Nyilván van és lehet szerepe az államnak a bérviszonyokban meg a gazdaságban, de minden hibájuk és bűnük ellenére ez nem úgy megy hogy tessék magas fizetéseket és alacsony lakbéreket teremtenni, de azonnal. 
Tessék magunknak megteremteni, vagy itt vagy másutt vagy szakmaváltással vagy önfejlesztéssel vagy kinek mi. Ha nagyon beavatkozik egy kormány egy ponton attól tíz másik aszódik el. Elég a vadhajtásokat lenyesegetni és fairplay szerűséget biztosítani.
Piac van a munkára is, a pénznemre is, mindenre is. Ha kisebb a nyomás kisebb az igyekezet is. 
Nem nem vagyok se fideszes, se lakásbefektető, se nem hazabeszélő. Csak ezt mondja a logikám.
Boby
Boby szombat, 16:37
Előzmény: #97191  Boby
Amúgy az jutott még eszembe,ha most ismét több embernek összeállva kell lakást bérelni,mert egy nem tud egy ilyen alapvető dolgot kifizetni a fizetéséből, akkor mi végre volt a rendszerváltás!? Ez nem más mint az elmúlt 36 év csődjének a beismerése.
Boby
Boby szombat, 16:33
Előzmény: #97190  Rincewind2
Nincs ezzel gond,van olyan, hogy azon nyerünk nagyot,amin más nagyot bukik. Nem jótékonysági intézmény a mai világ,de miért kell ezt tagadni.
Rincewind2 szombat, 16:26
Előzmény: #97189  Boby
Nem kell túlbonyolítani szimpla anyagi haszon. 
Boby
Boby szombat, 16:19
Előzmény: #97188  Boby
Tényleg nem értem, hogy akik az orbán rendszer bűneit magyarázzák,milyen indíttatásból teszik? Maradiság,szűklátókörűség,pártszimpátia vagy miegyéb?
Boby
Boby szombat, 16:16
Én a 90-es évek elején röhögve fizettem egy egy szobás lakás bérletét,plusz rezsit,pedig nem tartoztam a gazdag emberek közé. 12-14 éve pedig voltak olyan ismerőseim,akik úgy laktak albérletben,hogy bérleti díjat nem,csak a rezsit kellett fizetniük. Ma pedig sok helyütt 2-300 ezer egy két szobás panel albérlet,plusz rezsi. Nyilván értem, hogy miért ennyi,csak egy ilyen költséget még egy 400 nettós fizetéssel sem tud megengedni magának az ember. Aki ezt gazdagságnak nevezi,vagy egyáltalán elfogadhatónak tartja 2025-ben!!!!! Európában!!!!! nem Bangladesben,annak komoly problémái vannak az értékrendjével! Ja és 2015-ben,a megfizethetetlenül drága SVÁJCBAN!!!! egyedül tudtam bérelni egy pici, egy szobás lakást úgy, hogy nem a CERN-ben voltam részecskefizikus.
Rincewind2 szombat, 15:06
Előzmény: #97185  Bandita
Ha lett volna akkoriban egy cipősdobozunk!
N0MAD szombat, 14:58
Előzmény: #97185  Bandita
burzsuj!
Bandita szombat, 14:44
Mi 150-en éltünk egy cipősdobozban!
FR73 szombat, 13:29
Előzmény: #97183  slash
Mikor dolgozni kezdtem, egy 3 szobás lakást bereltünk hárman. Nem minimálbérért dolgoztam, de a teljes lakás bérleti díja pont egyenlő volt az én nettó fizetésemmel, és erre jött még a rezsi.
Az már egy szint, amikor egy garzont tud bérelni valaki egymaga, de ahogy nézem, manapság is inkább párok tudnak bérelni együtt egy másfelest.
slash
slash szombat, 13:15
Előzmény: #97181  Boby
ha valaki egyedül bérel egy lakást azt én luxusnak tartom. Bp vagy London tökmindegy. 
ne sajnáljuk ha lehet. legyen egy  lakótárs és  mindjárt lesz lové kajára.  hagyjuk már. 
N0MAD szombat, 12:52
Előzmény: #97181  Boby
úgy érzékelem a számításod szigorúan matematikai alapokon nyugvó ellenszavazatokhoz vezetett :D
annyit akartam csak mondani hogy a kék az vagy ezer eurótól indul ehogy emlékszem, nem biztos oda tenném a fő váltást. Persze nehéz hogy hova, mert ahogy írod is más élethelyzet ha megvan minden, és más az albérlet + megtakarítás a leendő lakásra helyzet.
Boby
Boby szombat, 10:18
Ha valaki egyedül él, egy albira, a rezsire éppen futja belőle és még marad napi 3-4 rugója kajára,ruhára,egyebekre.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek