Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A forinttal szembeni szóbeli intervenciót hajtott végre Nagy Márton. Sok sikert kívánunk a gyenge forint, magas kamat, nulla növekedés kombináció megálmodásához Nagy Mártonnak. Még talán locsolhatna több adópénzt a nagy semmire, hogy az inflációt is betehesse az eredmények közé.
Igazából még nem történt semmi. Kapott egy figyelmeztetést a piac, hogy eddig és ne tovább...,de a lényeg,a kamat változatlan maradt, úgyhogy über gyengülés rendkívüli esemény hiányában nem várható. Ritka alkalmak egyike a mai, marci jól szerepelt,persze ettől az összkép, továbbra is sz@r.
Szégyen amúgy, hogy ilyen gyenge dollárnál csak ekkorát erősödött a forint. 360-as EURHUF lett volna az elvárt általam de hát ez már biztos hogy egy magasabb lépcsőfok. Most csak 400 alatt legyen az a cél, de nehéz elképzelni hogy ott is tartják választásokig. Jól jönne nekik már valami új ellenség, amire ráfoghatják a balfaszságukat aztán irány 400 fölé a végtelenbe és tovább.
Mr. Erdemi valasz! Csak neked szeretettel, es azzal, hogy varom a tiedet. Javaslom olvasd el vegig, mert a legutobbi valaszaid mostanaban csak az elso par nondatra vonatkozott. Javaslom a szoveg komplex ertelmezeset is! Udvozlom a gazdasagpolitikai elvtarsaidat is! -Moka_Brikka- (2024. 11. 06. 11:44)Nem. Én azt tartom valószínűnek, hogy az elkövetkező 1-2 évben lesz egy olyan impulzív mozgás az EURUSD-ben északra, amely hasonló lesz a 2022-09 - 2023-05közötti időszak ármozgásával, ami minimálisan 15%-ot jelentene szerintem, de akár 25-30% is lehet. De ez egyelőre még nem indult el. A lefelé tartó mozgásnak számos támasza van 104,5-ig, de ha ez alá bemenne, akkor szerintem lehet paritás, és csak utána indul meg északnak az árfolyam EURUSD-ben. Tehát amíg a dollár erősödik, addig az EUR gyengülni fog, a HUF pedig még jobban fog gyengülni. De én úgy gondolom, hogy a dollár erő tetőzni fog nem sokára. Ha nem így lesz, akkor nem jól látom a dolgot, és folytatódik valószínűleg a huf útja 450 környékére lényegében egyből, különösebb lényeges korrekció nélkül. Nekem az elődleges értelmezésem az, hogy az EURHUF durván 367-435 között fog egy nagy sávban mozogni. Elliotti értelemben ez egy primary szintű flatvagy háromszög lenne (ahogy korábbi hozzászólásban próbáltam leírni és illusztrálni), és csak azután indulna meg 500 felé, ha ezeket a mintákat befejezi. EURHUF negyedéves charton szerintem ilyesmi lenne: https://imgur.com/a/JXJBqE1 Ez egyébként nagyjából egybe esne a Harrison féle 18 éves ingaltanpiaci ciklussal, és annak winner's curse szakaszával. Ez azt jelentené, hogy kb. 2025 év végiég, vagy 2026 Q1-ig lenne egy mániás időszak sok eszközben, és kb. 2026 Q2-től jönne a rossz világ kezdet. Időfaktort majd próbálom komplexen finomhangolni, és a kockázatokat eszerint kezelni. Meglátjuk, mi lesz :)”
Amúgy tényleg,mi van Nyunyókával!? Néhány napja még itt verte a nyálát, hogy aki nem abban hitt amiben ő,az még az irányt sem találta és semmit sem ér a tudása. Most akkor, hogy lesz tovább Nyunyóka?
Neked milyen konkrét elképzelésed van?! Láthatólag f*ngod sincs, hogy mi folyik a reálgazdaságban! Mamókával árulhatnád a száraz krumpli héját! Gyorsan el is tudnátok számolni 260-ig,ott aztán belelógna a kezetek a bilibe.
Tényleg, ez az érdemi válaszod Mr. Fundamental?! - Nyugodtan linkeld be, írd meg, bekezdésről bekezdésre a hozzászólásom sorrendje szerint a korábbi érdemi válaszaidat, ha már állításod szerint ezeket a válaszokat napokkal előre megkaptam. Kíváncsian várom! Vagy megint az lesz a válasz, hogy ezt a témát inkább lezárod, aztán majd pár nap múlva bebüfögöd (úgy hogy nem is neked írtam konkrétan), hogy én nem fogom fel, amit írsz? Amúgy teljes mértékben felfogtam a hülyeségeket, amiket mostanában írtál, ellenben veled, aki nem képes befogadni semmilyen kontraérvet, és arra érdemi választ adni. - Tehát vagy adsz érdemi választ, érdemi érvekkel, vagy látens módon folytatod tovább a gazdaságpolitikai elvtársaid üzenetének népszerűsítését (csökkentsük a kamatokat a lá Nagy Márton). Jár neked a jakobinusoktól a vállveregetés. Capisci?!
Látva ma az árfolyam alakulását gondoltam, hogy nem leszel túl aktív ;) mint tegnap! FO$rint 392.424 +4.314 (+1.11%) zlotyi 4.2543 +0.0057 (+0.13% sdeur 0.8578 +0.0040 (+0.47% korona 24.3191 +0.0311 +0.13%)
Kudarckezelés margójára: Nekem legalább van konkrét elképzelésem, valószínűségi alapon, Invalidálási és célszintekkel. Pechedre, ez most pont be is jött. Ha kell beszúrom neked az EURHUF-ot is, mint kudarcaim egyikét. Te neked milyen érdemi topikba vágó várakozásod is volt? Ja, semmi érdemi. Köszönjük Emese!
Kis kotyogóm! A válaszokat már megkaptad napokkal előre,de te képtelen voltál felfogni őket! Amúgy meg mit mondhatnék egy olyannak,aki össze akar engem fideszezni!?
"Ahhoz képest, erős, hogy azót a költségvetés romokban és pont az a kamat emelés miatt kell most olyan kamatokat fizetni a pmápra... ki gondolta volna..." Ez 2022 óta így van. Azóta amúgy yoy alapon javult a helyzet, még ha mindig siralmas is. Ez már majdnem stagfláció!
Miután nem igen tudnak tervezni, hogy az évben átlagossan 430 vagy 350 lesz igen. Tudod ők is beírértek a számokat a főnöknek, azok a tulajdonosoknak/invesztoroknak... így ha nem tudják előre, hogy milyen működési költségük lessz az év során az katasztrófális költségvetéseket eredményez, vagy túllövik a tervet (túl magasra emelik az árakat és a vevő inkább megy a konkurenciához )(kína) és emiatt bezuhan a bevétel és a profit. Vagy alul lövik, az pedig az hogy év közben kell kirúgni mert hiába pörög a szekér, ha a munkás meg drága... egyik sem szerencsés. És a nagy németek jelenleg szerintem néha mindegyiktől szenvednek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)