Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A másik kérdés, hogy annyi tonna van-e ténylegesen, mint amennyit mondanak? Ugyanez igaz a devizatartalékra is, az is annyi, amennyi? Úgy néz ki, hogy Mató a zseni ezt már nem ússza meg. Aztán persze majd kiderül, Schadl, Völner is milyen jól elvan.
Én pár éve írtam, amikor egyre forróbb dolgokat csinált a kuszaszem-klán, hogy ránéznék az aranytartalékra. Most inkább azt mondom, már ne feszegessük. Jobb, ha elhiszi a piac is, hogy létezik.
Émmeg az igekötők újmódi innovatív használatától tudok enyhén hátszőrborzolódást kapni. Bevédte, legyorsulta, stb. De valóban, előfordulási gyakoriságban valószínűleg az egyenlőre vezet.
Mármint talán varga is zseni lesz, masrészt a “kölcségvetés” alak eskü nem bandi triggernek volt, hacsak nem tudatalatt. :D Talán elhiszi ismerem a helyes formát. :)
Pedig azt mondom az albiztatás nem egy nagy dolog. Két ingatlanom van kiadva, és véletlenül sem hoznak annyit mint idén pl az Államkincstár hozott. De Eurós részvényeim is 40-50 % nyereségben vannak símán
Egyrészt beszélt nyelvről volt a mondás, az analfebetizmus nem érinti a kérdést. Amit az anyanyelvi beszélők beszélnek az a nyelv, legfeljebb vannak eltérések az irodalmi, kóznyelvi, munkás, tájegységi változatok között. De értem amit mondasz, ez jelenthet egyszerűsödést. Az angolnál mint germán nyelvnél se sír senki a hímnemű nőnemű ragozás miatt, meg a mai magyarnál se a mondtam, mondottam volt, mondottam vala formák ósszeolvadása miatt pedig különböző jelentésük volt. Az első írott nyelvemlekek magyarja miatt se. De szintén angol, a bbliafordítás es Shakespeare nyelvezetében még meglévő tegező alakok kikopása és a “ti” alak elveszése, amit mind lenyelt a magázó “ön” jelentésű you miatt se.(Thee- téged, Thy-tied, Thou-te, , Thine-tiétek, Ye-ti és tárgyeset alakok) https://academia.com.sg/basics-of-shakespeare-pronouns/ Ez ilyen, a nyelv elég gyorsan változik, az ember viszont hajlamos ragaszkodni az általa tanult változathoz. Ami elég termeszetes, csak kár ezt mások számára is kóvetendonek gondolni, lehet ami neked még hibás az nekik már az anyanyelvi változat. IDe ez nem jelenti azt hogy írásban ne illene/ kellene kóvetni a helyesírás szabályait, vagy a tanár ne adna rá miniszt. Vagy nyelvizsgán. Mert az a hivatalos forma, de az meg kevésbé kótelező kótetlenebb formákban, pl fórumok. De persze gondolhatod masként, én csak elmondtam amit nyelvésztől hallottam, meg amit leszűrtem belőle.
Én olyan nyugdíjasokat ismerek, akik ingatlanokba fektettek, kiadási céllal. Ők sem panaszkodnak, szépen hoz nekik a nyugdíjkiegészítés. Rengetegen vannak, tízezres nagyságrend. Ennyire jó itt.
Tegyük fel, hirtelen triplázódik az analfabéta cigányok száma. Mi következik ebből a kiváló hozzáállasból, miszerint (most azt hagyjuk, hogy nem tanulnak iskolában sem): "az anyanyelvi beszélők számára valami csak iskolában tanult megtanulandóvá válik az ki fog kopni a nyelvből, mert a nyelveszet szerepe az elő nyelv lekóvetése, nem törvenyek szabása."
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)