Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A tàrsadalom legalsó rétegei összetett mondatot sem tudnak értelmezni, nekik készül a "jó hír" kampány. 2026-ra 50%+1 a minimális céljuk, mindegy, kinek a szavazatával.
Ettől a 30 termékes árréses baromkodástól még inkább elszabadulnak az árak. Én csak azt nem értem, hogy a társadalom legalsó rétegei (akik mostanra a fő szavazóbázis a nyugdíjasok mellett) nem látják, hogy egyre kevesebb dologra elég a pénzük?
Ha magas az infla, sok kamatot kell fizetni. Ha sok kamatot kell fizetni, kevesebb marad nekik. Ezt minden neres megérti és támogatjs, ergo a nernek sem jó a tartósan magas infla. A gazdpol viszont inflációcsináló lett. Hát igen...
A valosaggal valo kapcsolat mar regen elveszitve,ezek mar tenyleg csak tessek lassek intezkedesek. Kb az lehet a kozpontban,h legyen olcso,legyen nepszeru,rafoghato legyen valakire,es legyen nepszeru (bar azt Toniek megoldjak a celkozonsegnel). Es ennyi a terv,meg hogy 26ig valahogy kihuzzak.
Marci ötlete totál.piac ellenes. Teszem azt van egy bolthálózatom, ahol minőségibb környezetben jobban fizetett alkalmazottakkal, drága bolti lokációban próbálok megélni. Vs a mező közepén egy raktár, 1 db automata kasszával osztjóvanazúgy. Mindkettő 10% árréssel dolgozhat, remek lesz, hogyne.
Ez az árréslimit is csak egy látványpékség. Arról szól, hogy az egyszerű magyar választó láthassa és tudhassa, hogy pörögnek ezerrel az ő érdekében, hogy őt megvédjék Pbrüsszl, Soros, Zelenszkij, inflamonszter, bárki ellenében. A gonosz árdrágító vérszopó tejboltosok ellen is. Mindegy, ki ellen, mindegy, hogy mi a tényleges hatás, akár jó, akár rossz, nem számít. Csak a látványosság számít. Hasonlóan például a nyugdíjasok áfa-cirkuszához, vagy a svéd NATO csatlakozás körüli cirkuszhoz. Várnám egyébként, hogy utasítják a boltokat arra is, hogy kifüggesszék a bolt ajtajára a listát, piros nagy betűkkel kinyomtatva rá azt is, hogy ezzel te a kormány erőfeszítésének hála várhatóan átlagosan mintegy teszemazt vásárlásonként háromezer forintot takaríthatsz meg.
El.kellene dönteni, hogy a gazdaság piaci vagy terv alapon működjön. Úgy látom, ma ismét nekiláttak megvédeni a népet. Az előző kísérlet masszív áruhiányhoz és még magasabb inflációhoz vezetett, most is ez várható.
Bankszektor, telekom, építőipar, magán eü és természetesen az állam, a rengeteg adójával és világbajnok mértékű áfájával, szóval ezekre is menjen árrés korlátozás majd később árstop, ha úgy böfögök pörköltet.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)