Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A lengyelek ismét tartják magukat! A régió együtt mozog! Tisztelet a kivételnek???? Látod magyar nép ez a ti zsebetekre megy!!! Ezt ti fizetitek!! Henleráj FOSrint 354.895 +1.575
+0.45% lengyel zlotyi 4.4879 -0.0034 -0.08% cseh korona 24.3365 +0.0035 +0.01% horvát kuna 7.5285 +0.0062 +0.08% Román lei 4.9397 +0.0046 +0.09% szerb dínár 117.575 +0.135 +0.12%
Én nem mertem ezt megcsinálni. Eurót nem adok az államnak. A forintot bármikor visszafizeti, annyit nyomtat amennyit akar. Ráadásul nem tudom az Euros megtakarítást külföldre vinni PEMÁPként, csak nehezen. (Ha befogadják egyáltalán)Szóval nálam az Euros megtakarítás részben külföldön pihen, mint aranytartalék, részben itthon, de nem állampapírban , gyorsan mobilizálható értékpapír és részben kp.
Ezt rólam (is) írtad! :) Kivettem a Forintos MÁP+ -ból a megtakarításomat és áttettem PEMÁP-ba pár hete. Az akkori +1,0% prémium az uniós inflációra, meg a 4,4% induló kamat euróban nálam eldöntötte a kérdést. (Azóta már le is cserélték azt egy rosszabb kondíciójú PEMÁP-ra, nem akartak vonzó euró-alapú alternatívát hagyni az új Forintos Prémium állampapíroknak.)
egyiket kivezették, (cél: hosszabb lejárat) másikat visszavágták 0,5-re. cél: hufban legyen az államadósság. gondolom sok volt a mápplusz vissza pemápba. ma pedig az eu bír ítéletet szívjuk az árfolyamban.
Tudtok nekem javasolni olyan szolgaltatot,ahol nem hataridos kereskedesben lehet kereskedni devizakkal es bevalt nektek,megbizhato?Most a kbcnel vagyok es hataridosen kereskedem de igy a kisebb mozgasokat a spread miatt nem igazan lehet lekereskedni.
Igen,koszonom a tanacsot.Mindenkepp ovatosan nyitogatok most mar bele,sajnos ki kell meg olnom az elmult ev beidegzeset,hogy a ft ellen fogadni konnyu penz.
Nem tudom en sem a tuti, de egy biztos, hogy a kamat egyre jobban a forint mellett fog szólni , amig a Fed es az EKB kamatemeles nem kezdodik meg.(aztan hogy ott is mi lesz, az is erdekes lesz) Az ugye elvileg március. Szoval ovatosan, mert draga mulatság beragadni,foleg,ha a higitas sem jön be. Ne erts felre, nem kioktatni akarlak, csak most tenyleg johet meglepetes,a mai gyertya eleg hatarozott lett.
Sztem meg semmi sem dőlt el. Siman lehetett ez most egy B hullam, es akkor mehet még fel. Az a baj, h a forintnal siman le lehet csipni a celaradbol 1 forintot plusz /minusz a spread miatt. Hetesen felülről fogjak a mozgok, naposon meg az MA200.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)