Mondjuk én azt nem értem hogy jogszerűen hogyan lehet megtenni hogy egy előzőleg vállalt kötelezettséget egyszerűen negligál az állam (jogbiztonságból és tervezhetőségből ismét jeles)
Én most szigorúan az Alteo részvényre mondtam, A befagyasztás már nem nagyon érint minket mert hivatalosan padon az infláció… Persze jól mondod amúgy az infláció az egekben van az ALTEO esetében a statisztika most nekünk kedvez
az inflácio annyi emennyit be akarnak irni-mikor volt 80% bevalottak 25 öt-most van 20% és bevallanak 4 et mit nem lehet ezen megérteni akamatot meg annyit adnak amit akarnak 6% most -és a hitel meg 36%.milyen jogon? ja a tolvajlási jogon-ezt az országot putrivá csinálták a tolvajok.nemcsak a mostaniak.ce most van a putrimester hatalmon.és nagyon finom voltam.de az igazság az ennél sokkalta keményebb-nem kicsit
Nem tudok most turkálni, hogy mennyi. Q2 és Q3-ban írták, hogy a megújulók bevételeinek növekedéséhez a termelés növekedése mellett hozzájárult a KÁT árak inflakövető emelése is (nyilván). Figyelni kell, h Erste mit ír hétfőn gyors kommentben, saccol-e számszerű hatást, illetve a befektetői rendezvényen meg kell kérdezni Chikánt és az MBH-t, hogy ennek mekkora hatást tulajdonítanak (ha addig nem adnak ki valami közleményt erről).
6 db Szélerőmű48 MW (48 MW saját tulajdon)1393 db Naperőmű1659 MW (19 MW saját tulajdon)12 db CHP Erőmű97 MW (67 MW saját tulajdon)2 db Villamosenergia-tároló11 MW (11 MW saját tulajdon)7 db Egyéb Erőmű25 MW (25 MW saját tulajdon).
Én szoktam trade-elni is vele, de nem annyira könnyű, mert nem egy olyan papírt, ami 10-20% hullánzik fel-le rövid idő alatt. Általában ugrik, picit emelkedik vagy oldalaz. Én most csak azért adtam el, mert nagyot rántottak rajta és szvsz lesz időm visszaszálni, csak előtte máshol megforgatom a nyerőt. De ha beleülsz, akkor ahogy többen is írták lehet h 1-1.5 évet csücsülsz az emelkedéshez. Maga az iparág és a szektor is jó.
2050-ig még felülírják ám a terveket és nem fog kelleni semmilyen karbonsemlegesség meg klímavédelem. Bár nekem is vannak zöldenergiás részvényeim, NAP nyrt. Mivel az első pakkokkal csúnyán beragadtam, azóta is bővítgetem, tartogatom. Nekem az Alteo már anno feleennyiért túlértékeltnek hatott. Pedig inkább azt vettem volna.
Hosszútávra érdemes, pozíból beszélek, ahogy lentebb írtam lassan 5 éve veszem. Ez a jövő befektetése, mármint a zöld energia, és a magyar parketten Alteo képviseli ezt az iparágat. MOL-nak pedig zöldítenie kell, hogy 2050-ig karbonsemleges legyen mint minden cégnek…..
Az Alteo nem egy felbeszélő fórum… Mi nyagyon sokan hiszünk benne.. Van aki 700 forint-tól Én 2800-tól Viszont egy cégnek se láttam ekkora víziót l!!! Amit meg osztottak azok alapján elején vagyunk… Ha veszel 1-1,5 évbe minimum gondolkodj..
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.