Ezt a hírt én is láttam…. Tudod egy hajóba evezünk.. Viszont a befektetők most már világos üzenet adtak, A jó hírekre Már nem ugrik meg az árfolyam.. Kőkeményen most már eredményt és nyereséget várnak már ahogy én is… Megmondom őszintén engem se érdekelnek a kifogások van szél nincs szél, Így vesznek ki pénzt belőle úgy vesznek ki belőle.. Szeretném látni ahogy Nagyon nagy nyereség keletkezik.. Természetesen tartom minden darabot
“Az energiatárolás kulcsszerepet játszik a megújuló energiák hasznosításában, a villamosenergia-piac stabilizálásában és a jövő energiarendszerének kialakításában. Ezen piaci robbanás előtt áll Magyarország: már a következő 12 hónapban komoly változásoknak lehetünk tanúi. Többek között erről beszélgettünk Luczay Péterrel, az ALTEO termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesével, de szóba került az is, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor beruházunk egy energiatárolóba.” . https://www.portfolio.hu/podcast/20250612/robbanas-elott-all-az-energiatarolas-piaca-767473
közel lehet a zárás, eladó Global Refuse a kötvényeseivel is megszavaztatja még az ÉLTEX eladását. . szavazólap - Bet site . és az ÉLTEX is megszavaztatja a saját kötvényeseit. . Közgyűlés határozat - Bet site
Egyelőre közel sem nyereséges a palackvisszaváltás: 50 milliárdos veszteséget termelt a Mohu. A Mohu Mol Zrt. 2024-ben több mint 50 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a 2023-as 5,6 milliárdos nyereség után. A hulladékgazdálkodási koncessziót működtető cég pénzügyi helyzetét az anyavállalat 60 milliárdos tőketartalék-növelése stabilizálta - írja a Népszava. Biztos, hogy a hulladékgazdálkodási üzletág jó üzlet? Kicsit elbizonytalanodtam.
Erste: "A Scope Ratings felülvizsgálta az ALTEO hitelbesorolását és „BBB-„ értéken tartja stabil kilátással. A hitelminősítő kihangsúlyozza, hogy a cég pénzügyi helyzete stabil. A nettó adósság per EBITDA 2,5 alatt marad, miközben a kamatot az EBITDA 5-8 szorosan haladja meg. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy ez a jelenleg jóváhagyott beruházások alapján van így, amely idénre tiszta képet fest a cégről. Visziont 2026-ban és 2027-ben jöhetnek további beruházások, amelyek ezekre a szorzószámokra negatívan hathatnak.A szinten tartást nem tartjuk meglepőnek. A részvények értékeltségére szerintünk nincs hatással a döntés." 2025.05.29. 09:35Nem változott az ALTEO hitelminősítése
Lesz miből, finanszírozási gondok, illetve később érezhető hatású leminősítés nem hiszem, hogy lennének. (Egyébként arra is felsoroltak pár scenariot, hogy milyen esetben lehet negatív intézkedés.) Cash most csökkent, de van (jól gondolom, hogy kb. 3-4 Mrd Ft lehet most?), 40 Mrd hitelkeret rendelkezésre áll, bármikor bedobhatnak egy kötvényprogramot is, és ott van a felhatalmazás a tőkeemelésre is, ami bármikor élesíthető, ha szükséges. Korlátozott méret kérdésére majd térjünk vissza egy kis idő múlva. :) . Nem tudom, hogy valaki várt-e további felminősítést a BBB-/stable-ről. (MNB kötvény program minimuma egy B+ volt). Egyébként nem egy gyenge csapat van még BBB-s minősítéssel a Scope-nál, pl.: ugye a MOL Nyrt. / MOL Group Finance BBB-/Positive (2025/02) Telekom BBB+ (2024/09) Richter BBB+/stable (2025/04) OTP BBB+ (2024/12)
Az EBITDA növekedése lehetővé teszi az Alteo számára, hogy ellenálljon a hitelmutatókra nehezedő nyomásnak,amely az új beruházásokból és a megnövekedett eladósodottságból fakad.Pozitív minősítési intézkedés a belátható jövőben nem valószínű a vállalat korlátozott mérete és tevékenységi köre miatt, írja a Scope. A növekedést, beruházásokat valamiből finanszírozni kell!
A kettőt nem lehet összehasonlítani. Itt ezért speka had is más arányban mozog, mint a telcsinél! Telekom is esett szépen, 468 pontot és azóta már a dupla csúcsot teszteli! hmm Ha jó a funda, akkor a technikai része is így fog alakulni az Alteonál! Remélhetőleg... Mtel: https://ibb.co/MDyX6fs0
Szia! Nincs osztalék illetve az első negyedévben egyszeri jóváírt tételek vannak,amelyek később nem lesznek.Ezek nélkül nincs nagy baj csak éppen negyed évet buktunk az eredményesség szempontjából.Elvileg a következő negyedévben akár pont ezek hiánya miatt mehet fel + közben az Éltex akvi is lezáródik és talán a lehetőségekből is lesz valami.Hirtelen ezek jutottak eszembe,de biztosan lesz aki még hozzá tud tenni.
Látom jött egy kis pattanás, nem is olyan kicsi.., de azért ez még kevés! Nem jelenti azt, hogy vége a korrekciónak! Itt még 5700-5800-ig játszva felmehet, (mehet)! Nem tudom, hogy van e fundás célár, adott e ki valaki mostanában, de technikai alapon 8000-8500 jön ki, amennyiben a korrekciónak vége! Ha meg tovább tart az esés, a többi a charton van, de van még ott egy támasz zóna, ami jól jöhet. Nagyobb esésnél, a felső technikai célár (~8000) is változik (csökken)! A fundáról csak annyit, hogy voltak hírek híresztelések, h a napelemes cégeknél csökken a nyereség, de minden szart nem olvasok el! Mindig szórakoznak valamivel. Az én napelemem hozza amit kell és kész! Alteoban meg nem vagyok érdekelt jelenleg! Utána kell nézni, miért esik az árfolyam. Sima korrekció, vagy gyengül a funda..
Ezeken a szinteken nem rossz vételi lehetőségek vannak, az aljakat piszok nehéz elkapni.. szerintem hosszabb távon teljesen lényegtelen, hogy 5000-ről vagy 5300-ról van meg a csomag. Most egy korrekció van, ilyenkor persze jön a kisebb pánik egy-két részvénytulaj kollégánál, hogy vajon meddig eshet, ajjaj. Én csak annyit javasolnék, hogy türelem, itt már szerintem érdemes lehajolni érte. :)
Általában 3-4 lépcsőben megyek be egy papírba, ha emelkedik örülök, ha esik, javul az átlag, nagyon ritka (ha éppen vmi konkrét eset nincs, ami egyértelmű outlier), hogy mindent egyben tolnék be valahova (a tervezett összeget). Szóval vettem még tegnap is.
kedd, 14:31Előzmény: #10793 riskmanagementisnice#10811Minden pénzed ne told be még! Egy dupla aljat azért nem zárnék ki! Simán technikai alapon... Jó a memória!
Úgy már értem, hosszú távon legjobb döntést hoztál! Nem tudom van e még tér... Ez már nekem a hihetetlen kategória kezd lenni így is! Sok szerencsét hozzá!
De emlékezz vissza honnan indult a “ nagy menet” Mennyit emelkedett a rv pusztán az osztalék miatt.. Nézd meg az Appot ha visszakeresnéd a fórumot azt találnád ott, hogy 630-670 közt alig volt beírás azok is a “ törzsgárda”.. Mit jelent ez? Azt hogy azon árfolyam felett jött meg boldog boldogtalan a gyors haszon reményében . Mindketten tudjuk ez Alteonál milyen árfolyamnál volt ugyanígy. Majd vesd össze a charttal az “ emlékeket” .. Érdekes lesz 😂
Ez nem egy utólagos rajz, de ha szólok, amikor elértük a felső pingvint és a 120%-t, akkor elküldenek az anyámba! Most szóltam, hogy talán fordulhat az esés, vagy legalábbis pattanhat egyet a környéken! Valamikor be is tettem egy megjegyzést ide, hogy tartalékoljunk lóvét, ne kapkodjunk az esésben, valami ilyesmi volt a lényege! Amúgy nem figyelem minden nap a chartot. Felállítom a szinteket és hagyom. Ma láttam a -6%-t és gyorsan előkerestem, hogyan is állunk! Megvártam a kereskedés végét és akkor tettem ide! Igazából mindenkinek nem tudok jót tenni! A 4200-ról annyit! Minden hullámnak van egy technikai célára, ami a 100%🐧 (nem mindegy melyik hullámot nézzük) Ezt jóval meg is haladhatja, akár 160% is lehet! Én mindig a 120%-t figyelem, az egy átlagos fordulási szint, de részvénye válogatja! Fent is, lent is! Na most, a 100% elött van egy ellenállási, vagy támasz szint, a 61.8%! Ezt jelzem is és ez a lényeg elsőre! Itt még megakadhat, pattanhat az árfolyam (környékén), nyilakkal jeleztem is! Amennyiben pattan és a pánik lecsendesedik, a vevők visszatérnek, akkor megvolt az alja, a "pingi támasza fordította az árfolyamot"!! Ha beszakad, akkor szinte 90%, hogy alsó madárfogás lesz! :))))))) Ennyit a 4200-ről vagy a 3800-ról A pingit, ha nem felejtem el ,akkor mindig fejre állítom, hogy nem aktív még és addig így lesz, ameddig előtte a 61.8% el nem esik! Utána élesedik csak a célár. A célár meg kell az első pillanattól, mert az mondja meg a támasz szintet! A probléma ott van, hogy kevesen tudják ezt, csak a pingit látják és szidják a pofámat! hmm Ez igazából az ő bajuk, nem az enyém! "Százszor" elmondtam egyébként, hogy mi a pingi és menete, nem azt kel elsőre figyelni!
Az a baj ha Valamibe nagyon hiszek képtelen vagyok eladni……🤝 De mivel hogy 2800 ról vagyok bent így is jókora pluszba vagyok… Csak én se értem ezt az egészet.. Mint említettem nem várom el hogy mindig föl fele menjen de ekkor zakóra se gondoltam… Csak tényleg nyomasztott hogy a vám háborúban mi estünk a legnagyobbat és azóta se tudunk talpra állni.. Sőt Egyre lejjebb megyünk.. Mindegy most már kivárom de őszinte leszek nem vagyok már annyira optimista rövid távon.. Bízok benne de van nagy csodát nem várok már
De a rajzod 4200-ra visz le.. És igen igazad van a tőzsde ez egy rizikós játék.. De itt Olyan víziót jósoltak méter ugrás iszonyat nagy tervek voltak.: Én nem mondom hogy csak felfelé van irány de 6800 ról ekkorát zakózni Az már nem sima korrekció
kérni nem tudsz, de elmondtam, ha olyan helyzet alakul ki, akkor felteszek! Ez olyasmi! Már csak azt nem értem, hogy kinek mi nem tetszik egy fordulós helyzet küszöbén? Gondolom a "shortos" oldal ideges..! Nem tudom a tutit, de dupla alj, rsi túladott, bár ez nem sokat számít! Továbbá van egy pingvin ellenállás a közelben, ami magyarul egy támasz ~4900, van egy 200 napos támasz 4970, van egy 5020-s támasz a lokális alj! Ez egy erős támasz zóna, túladott rsi-vel és ehhez jön egy dupla alj lehetőség, aminek a második lába az elmélet szerint magasabbnak kell lenni, mint az első, ami 5020! Szóval ez egy erős támasz szint, ha csak egy nagy tulaj ki nem táraz! De! Amennyiben beszakítja, akkor nem lesz vevője, mert mindenki eladásba kezd! Szóval nem éri meg, inkább megvárnám a pattanást helyében! Van még egy indikátor, de nemtettem fel, úgy mint a bollit sem, hogy átláthatóbb legyen. A 20 és 50 napos mozgó 10%-s eltérése is bejelzett a túladottságra! Persze itt is van kivétel! Többet hírtelen nem tudok mondani........ Tőzsde egy rizikós "játék".:)
Oké akkor a többiek nevében elnézést kérek tőled!!!! Vedd úgy hogy nem szóltam semmit elvégre én nem értek hozzá többiek meg jobban úgyhogy ne haragudj
Soha semmit nem szokott eltalálni..: Akko,appenein,opus, sorolhatnám.. Semmi nem jött be neki.. Utólag rajzot csinálni meg nem nagy tudomány.. Miért nem rajzolta le 6800-on? Mikor megvan Az esés akkor meg könnyű lerajzolni
Nem értelek egy honapja itt reszketsz hogy mi lesz ,nem értem miért kell rátámadni . Valaki ad egy támpontot ha valaki ért hozzá annak nagy segítség (én nem ) nem mondta hogy beszakad vagy hogy ki fog lőni csak ide rakta hogy segítsen .
Én köszönöm a rajzot, itt ritkán látunk ilyesmit! :) Az 5k környékében én bízom, a féléves átlagár körül szoktam még bővíteni, ha tudok. Most a féléves 5250, az éves 4900 körül van. TBSZ-re, fundás, longos invesztor típusként nekem jó. Aztán meglátjuk. :)
Megvenni az esést? Hm . Nem biztos hogy jó dolog elsőnek ugrani. A tavalyi év kivételesen erős , lekommunikáltan, osztalékot hozott … A shortfólió cikke nélkül is valaki megnézi a szép felhős májusi eget👀..
84 Miló nem egy két ember.. Én 1 db-ot se adtam el.. De nem néz ki jól… A következő jelentés Elfogja dönteni ennek az irányát.. Több kifogás nincs hat se lesz jó meg vissza 4000 alá.. Itt már eredmények kellenek én ezt már többször mondtam.. Továbbra is mondom hogy bizalomvesztés is vezetett ide.. Az a 6100-as célár élet karcsú..
Ennyin is pont belecsíptem, meg 5300-tól lefelé új TBSZ-re. Csipegetnék még egy kicsit, ha valaki rövid távra jött ide, és dobálja most pl. a paráztató shortfólió cikkre.
Minden nagyobb cégnél van ilyen, multiknál is, van olyan, ami célhoz kötött (általában vezetőknek) és azon kivül van olyan is, ami a kulcsemberek megtartását szolgálja, kapsz egy részvénycsomagot, de mondjuk 3-4 részletben fog vestelni a következő 3-4 évben, ha még a cégnél vagy. És lehet ezeknek a keveréke is, ha még a cégnél vagy és teljesül X KPI..
Tényleg régen néztem, de ez is ilyen “körforgásos”. Látom, hogy ma is volt még egy bejelentés, akkor kb. a két MRP-srv bejelentés együtt kb. 3,3 Mrd Ft, ha jól számolom. :-/ Írják ma, hogy lejárt a 2025-os program, van 2027-es, és május 31-ig átruházzák majd a szükséges mennyiséget az MRP-re, kb. 335e db. Utána az Alteonál 250e db srv marad.
Régen néztem ezt, nem akarok hülyeséget írni. röviden, valahogy úgy csinálták meg, hogy még sok éve az ALTEO srv-t ruházott át az általa alapított (de utána önálló) MRP szervezetre. Onnantól ez nem volt srv, pl. osztalék is járna utánuk, amit szintén MRP célra használhatnak fel, sztem általában vehetnek rajta részvényt, állampapírt stb. Aztán amikor teljesülnek a meghatározott közép-hosszútávú feltételek, akkor az MRP-nél lévő részvények, mint egyéb juttatás, pénzre válthatók, a dolgozóknak / vezetőknek kifizethető a cash. MRP tagok (vezető, dolgozó) eddig nem rendelkezhet vele. Ilyenkor MRP eladja az Alteonak a részvényt OTC-n, a pénzből pedig kifizeti a jogosultakat. Úgy láttam a mostani közlemények alján, hogy megelőző 30 napos tőzsdei átlagár a vételár ilyenkor. Azt hiszem, valami ilyesmi. Aztán ha teljesülnek megint a célok, akkor az ALTEO adott db srv-t ruház át az MRP-re (nem közvetlenül a dolgozóknak osztja ki), MRP tartogatja, aztán később rendelkezhetnek vele a jogosultak. Valami ilyesmi körforgás van, azt hiszem. Van szerintem publikus javadalmazási politika, szabályzat, közgyűlés is szavaz róla elvileg. Meg évente erről is be kell számolni talán. Kibocsátás szerintem nagyon macerás lenne meg az cashbe kerül, meg hígítást okoz. * ha hülyeséget írtam, kérlek, javítsátok.
Sziasztok, elmagyarázná valaki hogy van pontosan a részvényösztönző program? A cég ( Alteo Nyrt.) vesz valakitől tőzsdén kívül ( de nyilván az aktuális tőzsdei ártól nem nagyon eltérő áron) részvényeket és azt bizonyos feltételek teljesülése esetén kiosztja az arra jogosultaknak.? Azt lehet tudni milyen áron vették és milyen árnál hívhatják le a munkavállalók, management? Ezek nyilvános infók ? Miért jobb venni mint pl kibocsátani?
Lehet benne racio de szerintem tipikusan ezek akislikviditasu papirok megszenvedik amikor a befektetok elvesztik a bizalmat a kis orszag fele. Vagy hobban meg kell nezni mibe is fektetnek…
Legyen így!!! Én drukkolok ennek!! Köszönöm mégegyszer… Lehet most egy két hétig nem írok be.. Akkor is itt leszek csak próbálok megnyugodni.. Elég sok pénzem van benne..
Az a 6500-6800 szint sztem első körben túlhúzás lehetett. Állampapírpénzek is keresték akkor a helyüket, volt még oszti spekuláció is. Januárban jött az új 5 éves (nem 3-6 hónapos!) stratégia, fel is kapták, interjúk, ha nézed a chartot, kb. a nagy kamatfizetések/lejáratok idején ugrott nagyot (február és március végén), kicsi a közkéz, nem is volt sok eladó, új pénzek így tudtak beszállni. Első 3 hónapban volt kb. 4 Mrd forgalom, ami korábban az évesnek felelt meg. Azt szerintem nem sokan tudhatták kívülről, hogy a háttérben a költségek éppen hogyan nőnek, mekkora terhe lesz a részvényjuttatásnak, azt hogyan kell elszámolni stb. Én azt sem tudtam, hogy valahol közben eltűntek a széláramlatok. :) A lényeg, hogy az alapfolyamatok nem változtak, előző évek után konszolidálódott a piaci környezet, durva növekedési célok stb. Volt most néhány szerencsétlen dolog (oszti, Trump, Q1), de track record alapján a papír és a menedzsment tudta az évesített 30-40%-ot (az előző stratégiával). Persze nem ilyen Q1-et vártam, de túl vagyunk rajta, nézzünk előre. ;)
Sziasztok!"Ugyan ez elég gyenge eredmény lett, de ennek a legfőbb oka a részvényárfolyam emelkedésből adódó jelentős emelkedést mutató részvényopciós költségek. Ennek a tételnek a visszatérésére rövid távon ilyen mértékben nem kell számítanunk. Ha a mögöttes teljesítményt nézzük, akkor egy kiegyensúlyozott, de stagnáló eredményt láthatunk EBITDA szinten, amelyet az akvizíciók miatt növekvő amortizáció, az emelkedő pénzügyi költség és a kedvezőtlenül alakuló adók sújtottak. Ugyanakkor számos, a növekedéshez kapcsolódó tétel egyelőre még nem jelent meg az eredményben (MOL-hoz köthető beruházások …stb.). Így a kilátásokat továbbra is pozitívan ítéljük meg." Nekem ez a pár sor számít.El lehet adni a részvényt,de ne csodálkozzon senki,ha fél év múlva magasabb árfolyamon találjuk.Voltunk 6800-on onnan estünk le 6300 ra amikor kiderült,hogy nem lesz osztalék.Majd a vámháborús félelmek hatására 5000 alá is benéztünk,innen pattantunk vissza 5800 ra.Ez a hír(ha látjuk a mögöttes értékeket és a le nem írhatott az eredményekbe nem számító folyamatokat)nem jó ,de azért nem is kell temetni.
Én most nagyon pesszimista vagyok remélem nem nekem lesz igazam…… De itt már a magyarázkodás bárki részéről kevés… Az emberek annak fognak hinni amit az eredmények fognak mutatni a jelentés napján.. A következő jelentéséig nem nagyon hiszem hogy nagyon elmozdulna fölfelé ha ott tényleg pozitív lesz akkor lehet változás
Hidd el én annak drukkolok amit te írsz… És amúgy a sok mérgedősem között Szeretném megköszönni neked mindig amit megosztasz velünk! Mérgelődésem ne zavarjon meg senkit A magas árfolyam van van az érdekeltségem nekem is.. És 1 db-ot se adtam el ma se!!
Ezekkel a magyarázatokkal már nem is látszik olyan rossznak. Ha 6.800-ra nem is, de 5.800-ra talán pár nap alatt visszakapaszkodhat. Nem dobálom, viszont lehet, hogy most inkább még bővítek is kissé.
Itt az is kérdés mennyien tudták, hogy ennyire gyenge lesz a jelentés, Mert nekem nagyon gyanús volt hogy 6800-ról ekkorát esett az árfolyam A vámháború halat és utána nem pattant vissza még a közelébe se!!!!!!! Sőt csorgott lefelé.. A kérdés az hogy ki és honnan tudott róla mert az biztos hogy már adta a részvényt..
Mondjuk szerintem is az nagyon nagy hiba!! legalább egy jelképes osztalékot kellene fizetni ez a befektetők felé nem nagy pénz de jelzés hogy foglalkoznak velük… Most nehéz lett volna 130 Ft osztalékot kifizetni? Lehet hogy 500-zal feljebb lenne emiatt az árfolyam.. Növekedése meg azt tudom Mondani most már nagyon jó lenne hogyha a jelentéseknél az eredménybe is megmutatkozna…. Csak nő csak nő csak nő a cég az eredmény meg rosszabb…. Abban meg teljesen igazad van magukra van pénz a befektetőkre nincs…
Mondjuk kb. 60% al nőtt a szél+nap kapacitás a tavalyi időszakhoz kèpest, és szinte ugyanannyit termeltek,akkor valóban nem volt túl kedvező az időjàràs.Persze èn is jobbat vàrtam!
a bizalmat akkor lehet eljátszani ha sorozatban rossz eredményeket produkálnak. negyedévről negyedévre. ettől azért nagyon messze vagyunk. én nem akarok senkit befolyásolni, mindenki döntsön belátása szerint.
Sajnos a vezetőség most nagyon sok emberbe eljátszotta a bizalmat.. Nem azt kommunikálták amit az eredményt mutat.. És itt az a nagy baj azok a befektetők nem fognak visszajönni ha kicsit megégették magukat… Soha rá se fognak nézni a papírra…. Na mindegy 5000 alatt veszek hozzá aztán egy jó fél évig föl se nyitom a számítógépet..
Itt az a baj másfél éve csak jó híreket jönnek.. Ennyi milliárd ingyen pénz, Ilyen tárolók olyan tárolók… 18 hónapja csak jó hírek jönnek de mikor jön a jelentés még sincs soha eredmény…. Ez a most nem fújt a szél ez a kedvencem… Kíváncsi leszek mi lesz a kifogás a következőnél.. Mindenki talál nézést kérek hogy ennyire pesszimista vagyok a csak ennyi jó sorozatos jó hír után nem ezt vártam
Érdeket vagyok benne… Tényleg mindenkit tisztelek és becsülök.. Nem rosszindulatból írom, De mindig csak azt olvasom ez épül azt adják át jönnek a jobbnál jobb hírek amikor meg eljön az igazság pillanata a soha nincs nyereség… Sajnos a befektetők egy része ezt most keményen meg fogja büntetni és ilyen nem tudom hogy nevezzem hírekre most már nem fog emelkedni.. Szerintem a kis papíriunk most már csak akkor fog emelkedni Ha tartósan jönnek a nyereséges negyed évek nyereséges évek… Hosszú Évek távlatában jó lesz ez rövid távon esést várok most már eredményt kell felmutatni nyereséget után megállt az emelkedés sajnos
Szóval kicsit csalódott vagyok én is, de: - idén elkészülnek a tárolókkal valszeg - lezárul az éltex felvásárlása reméljük, az hoz vagy 10 % önmagában úgy emlékszem - artemist nem tudom megbecsülni, teljes homályban vagyok, de talán ezzel be lehet törni külfödre - MOl anyacég zöld átállása, átállítása, szinergiák kihasználása idővel csak nagyobb lesz Az amazon hány évig volt veszteséges? Ha ennek hatására bezuhan, én tuti vásárolok meg :-)
Meter, Vagytok itt páran akiket nagyon tisztelek… Tibi neked nagyon sokat köszönhetek, Ha te nem vagy nem duplázom meg a tőkém.. Rohadt mérges tudok lenni. De ha holnap eladnék mindent amit nem fogok akkor is irdatlan nagy pénzt kerestem az Alteón.. Köszönöm neked. És a többieknek Eszpe, Zsed, és sokatoknak.. Nyilván tartom és várok…
Szerintem semmi nincs lecsengőben, úgy látom, hogy főleg az anyag- és a személyi jellegű dolgok szálltak el a bővülés miatt. Meg az időjárást emlegetik, hogy 5 év legalacsonyabb szeles termelése.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.