Revansot is vett, az MVM-nek x+1 alkalommal engedélyezték, hogy ráér 2500 után megcsinálni a gázgyár kármentesítést így egy adag beruházás lóg a levegőben. Szerintem ott nem is lesz kármentesítés amíg a fidesz fidesz.
Ezt kellene kicseszni nem a Set keg Csepel stb ebben alig van vmi meg EU ban itt agaskodik! OV helyében amennyit kritizálta ez a Ceo már rég gőgből is revansot vennék!
Nem teljesen jól, mivel elsősorban nem a cég mérlegét érdemes nézni, hanem a cash flow-t. Mivel SZIT-ről van szó, ezért nem a pro forma eredménnyel számolunk, hanem korrigálni kell az eredményt az értékcsökkenéssel. 2023-ban várhatóan 13,7m euró free cash flow érkezik, legutoljára mindössze 4,3m volt az osztalékfizetés, vagyis a kifizetési arány közel 30%-os, brutálisan alacsony, a jelenlegi osztalék dupláját is könnyen ki tudná köhögni. Ha lenne egy kis eszük, gőzerővel tolnák a részvényvisszavásárlást, helyette a hiteleiket előtörlesztik. Mindenestre játszi könnyedséggel tudnak a következő 10 évben évi 10%-okat emelni majd az osztalékon, ami nem rossz, de ha profi tőkeallokátorok lennének, akkor nyomnák a buyback-et gőzerővel..
Ha jól számoltam, év végére kb. 15.12 millió euró lehet a cég "készpénzállománya", amiből a 0.5-6 centnél bátrabb összegű osztalék is kifizetethető. (Természetesen a vállalat biztonságos működésének fenntartása mellett.) :-)
Nagyon alularazott ez a papper is... de az is marad, EUR jegyzessel, meg ilyen likviditassal... akinek van, az tartja az osztalekert, es ennyi a jovoje a dolognak
Bojár Úr ez már a büdös életben nem lesz 10EUR felett. Be kellene látni, hogy sikerült elcseszni a maradék reményt is, hogy összeszedje magát valaha a papír. Akár ki is vezetheti, mert ennek annyi. Bezárta a bótot. Köszönjük.
A gond az , hogy az osztalék nem euróban lett kifizetve, mert pl. Én is az osztalékból vettem volna még részvényt. Most azt sem tudom tudok- e eurót váltani a vásárláshoz. Beutalni nem tudok, mert tbsz számla.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?