Nincs kölcsön egy jó talicskája valakinek? Hiánycikk lett mióta a BÉTről mindenki talicskázza ki a pénzét. Én mondjuk most még a zárt kertjeimben használnám, de ha így megy tovább, sosem lehet tudni...
Ne haragudj, de téged én itt semmibe veszlek, mert alaptalanul megvádoltál azzal, hogy több néven írogatok, ami nem igaz. Innen kezdve nem bánnám, ha nem reagálnál a kommentjeimre! - Világos?
Egy másik részvény topikjában a cég igazgatója azt írta, hogy nekik tök mindegy a részvény tőzsdei ára. Emelkedik vagy esik őket nem érdekli. Talán így van ez a Pannynál is? Azért kérdezem, mert ahogyan látjuk a BÉTen már igen kevés olyan részvény van amit ne intéztek volna el. A bluekat az extra adó, egyebeket meg a NER nyomulása. Talán egyetlen a Panny, amely ha szivárogtatna jó híreket még élvezhetné a befektetők bizalmát. Dehát ezt nem teszi. E miatt egyre többen fogják eladni ami a részvények csökkenéséhez vezet. Valószínűleg a PEnek is mindegy a tőzsdei ár? Így viszont tényleg ígéretesebbnek tűnik az állampapír, melynek hozadéka adómentes.
Mondjuk, hogy van egy ország, melybe korlátozott mértékben lehet alkoholt bevinni. A határon lekapcsolják a személyautókban vagy kisfurgonban becsempészők egy részét bizonyos időközönként. Miközben vizsgálják, magyarázzák neki, hogy ez túl sok, a hátuk mögött egy kamion viszi be az "árut" teljesen akadálymentesen. Régi sztori.
Nekem meg még az is eszembe jutott, hogy az évek során, egyéb részvényekkel történt nyilvánvaló visszaéléseket tapasztalva hányszor kiáltottunk már az MNBért, aki le se szarta a történteket. Most meg egy kis hallal akár példát statuálni. Mi átok jöhet még ránk, amivel számolnunk kell?
Széljegyzetbe még annyit megjegyeznék, hogy mivel az OPUSról van szó, el tudom képzelni, hogy valamely befolyásos NERes akarta épp feljebb tornázni az árfolyamot, lehet határidős dolgok miatt, a kisbüfi pedig szerencsétlenségére véletlenül eladásával beleköpött a levesbe. Ezért "hálából" utólag elintézik.
Nekem is ez jutott eszembe. Tavaly nyáron nekem is kellett egyik napról a másikra pénz és eladtam 5edb-ot egy nap (amit azóta vissza is vettem). Nem tudom mennyi volt aznap a fogalom, de most kezdjek addógni? Nettó baromságnak tartom én is, hogy az MNB mondja meg, hogy milyen ütembe adhatok el, ha sos kell nekem a pénz. Mondjuk jó, én nem egybe adtam el, hanem 5-6 részletben, egész nap elhúzva, mert nem akartam elbukni azt a 20-30Ft-tot sem, ahhoz képest, ha egybe adom be, és emiatt leesik az ár.
PANNERGY