Én már nem nyomkodok vétel gombot (és nem is fogok), azt megtettem már sokkal korábban. Amit írtál meg nettó baromság. A kormány a jelenlegi infók szerint nem akar több 10MrdFt-tot geotermiára költeni, és főleg nem az egészet a pannynak adni.
Az arctic green energy Budapest sztorit követi valaki (marmint van mit követni)? 2 bejelentes 1 honap hijan 2 eves. Zajlanak valami vizsgälatok, probafuras...egyaltalan 1 kapavagas? Mi ujsag van ezügyben Hully?
Majd amikor bejelentik, hogy a Pannergy Nyrt. kap több 10 Milliardot arra, hogy megcsinálja egész Budapestet Ipari parkostúl mimdenestül, beleértve az összes tavfűtéses lakással, azokkal is amik a belvárosban vannak, akkor is majd gondolj kérlek vissza erre a véleményedre!Ja hogy akkor majd inkább a vétel gombot nyomogatod! :)
Ja, megemelte, mert ennyivel nőttek a működési költségek. A "plusz" bevétel elmegy a 5-szörösére nőtt villamos energiára, azaz a cégnek ebből nem lesz semmi plusz haszna.
Mivel a távfűtést nem lehet versenyeztetni, ezért kell az állami szabályozás. De egyetértek veled abban, hogy valahogy ösztönözni/támogatni kellene a befektetőket ezen a piacon. Vagy közvetlen támogatással, vagy adókedvezménnyel, vagy máshogyan, hogy a megtérülés gyorsabb legyen (5-6 év).
Nem ér semmit, ha könnyebb lesz az engedélyeztetés, de a végén eladható energia hatósági áras. Semelyik befektető sem foog 3-4% haszonkulcsért milliárdokat kockáztatni, hogy távfűtéshez geotermikus rendszereket építsen ki. Első körben ezt a hatósági áras baromságot kellene már végleg elfelejtenie az ország kommunista vezetőinek.
Nem tudom, nekem nagyon technikainak tűnik, melyik eljárás kihez tartozik, hány nap stb. Csak más dolog kapcsán beleakadtam, gondoltam, h beteszem. De van valami mocorgás, az látszik!
Ahogy olvasom számomra az rajzolódik ki, hogy Állami oldalról Marcius 1-től nagyon megkönnyítik a Geotermikus fúrrasok engedélyeztetési eljárásának szakaszát.
Lantos Csaba a beszélgetés végén a geotermikus lehetőségekről elmondta: naperőműből 4 gigawattnyi a vállalásuk, amely 2030-ra akár 10 gigawattra is növekedhet, a mi égövünkön azonban az elvi kapacitások 15 százalékát tudják kihasználni. A szélkerékről sem akarnak lemondani, valamint a vízerőművekről sem, emellett pedig szivattyútározós erőműben is gondolkodnak. Kiemelte: több olyan intézmény is van Magyarországon, ahol a geotermikus energiát használjuk, ha ez előrehalad, évi 1-1,5 milliárd köbméter gázt lehet majd kiváltani vele.Vannak jelei annak, hogy a föld mélyéből nagynyomású gőzt tudunk kitermelni, majd turbinákra közvetlenül rávezetni. Pénzt kell rá áldozni, hogy kiderüljön, ez tényleg létező és használható tartalék, egyelőre egy ilyen erőmű van Magyarországon – magyarázta Lantos Csaba.
Nekem megvan a szerintem alulértékelt részványekből egy portfolióm. Ha kialakul egy olyan szituáció, hogy az egyik szemmel láthatóan felmegy, a másik meg ,le, akkor átsúlyozok. Tehát nálam érik egy Telekom -> Pannergy átsúlyozás.
PANNERGY