Alteo arra indult, hogy az új célár alatt volt 30%kal. Szeintem mikor kijön az új célár, mi olyan 50-70%kal leszünk alatta. (bár a papír történetében sokadszor lenne ilyen, de mostanában mintha jobban harapnának a célárakra a BÉTen (ne! lásd MTEL. :D)
Én ezt soha nem is értettem. Ill. azt sem, hogy a faégetést is környezetbarátnak mondják, pedig az is minden, csak nem környezetbarát. (talán van annyi esze a jelenlegi országvezetésnek, hogy ezt megértésék ők is, s tegyenek ellene (bár ha nem érdekük (nem látnak benne ellopható pénzt), akkor várhatjuk))
Nem törvényszerű hogy ugyanolyan struktúrájú legyen továbbra is az eredmény felosztás mint eddig. ( több SRV kevesebb vagy semmi oszti) Ha a jelenlegi és vélhetően a közgyűlési előterjesztések időpontjában is az 1200 Ft os célár lesz érvényben akkor lehetne picit több osztalék és 1200 Ft os határ az SRV esetén. Az 1200 Ft os célár extra konzervatív szerintem. Nem kalkulált EBITDA növekedéssel (pedig a szintén óvatos management megemelte a várakozást) WACC 7,7 ami elég nonszensz. Saját részvény vásárlás miatt a részvény szám is csökkent. Peer group EV/EBITDA nőtt. Szóval van tere a célár emelésnek.
PANNERGY