Na ezt nevezem végre profi eladásnak, nyítóban egy gyors kamumeghúzás és utána dobni a magasan álló robira. Árfolyamot nem nyomta le és magasabban tudott eladni. Végre!
Ezért kell általában a hullámok alján vásárolni. Én aki annak idején 25 30 évre terveztem, évi min 10% hoz a konyhára jelen pillanatban . Csak idő kérdése mikor megy ujabb csúcsra az ingatlan ára.
16-17 éve vásároltam 2 lakást és egy házat. Ezek értéke a 2014-es ingatlanpiaci mélypont körül alig haladta meg a vételi árukat, reál értelemben bukóban voltam. Ahogy Te is a lakásaiddal. A brutális áremelkedés 2014-2019. között ment végbe. 2019. őszén eladtam az egyik lakást, most olcsóbban hirdetik a lakásokat a társasházban. 2020. elején a ház is elkelt. Nem hiszem, hogy most drágábban tudnám eladni. Szóval az ingatlan is hullámokat él meg.
A jelenlegi kamatkörnyezetben a hitel a nyerő. Sokkal kevesebbe kerül, mint a tőke. Nem véletlen, hogy tőzsdei cégek is sorra jelentik be a gigantikus hitelfelvételeket. A kérdésedre megkaptad a választ. Aki kimarad, az lemarad.
Ezek a storyk abszolut alátámasztják azt ( ami pár év PE részvényesként már tudható) hogy villamos energia termelés felejtős. Távhő pedig csak oda ahol megfelelő méretetű piac is van. Ez szinte csak BP vagy a meglévő helyszínek bővítése.
Én ,10 illetve 14 éve vásároltam 4,5 -5.5 m - ért 2 db 1 szobás panel lakást . Átlag 45 ért volt kiadva.. Most a piaci ára 14-15 m , tehát kb 20 millát minimum hozott. Természetesen az ingatlanpiac is változik. Most inkább adni kellene nem venni véleményem szerint.
Mert jelenleg fix 2%-os kamattal tudsz 10-15 évre eladósodni. Ilyen környezetben a tőke sokkal drágább, mint a hitel. Max nagyon komoly szakmai befektetőn lenne érdemes elgondolkodni, ha valami nagy pluszt hozna a cég életébe.
Igen,igaz csodàlkoznàk,de egy lakàs èvi 5 szàzalèkot hoz,HA folyamatosan ki van adva ès ha leadózod,tehàt ha minden klappol az 25,így màr elgondolkodtató nem?(persze ha maradnak az àrak)
A vezetésnek nincs célárja, ugye. De szerintem most már nem bánná, hogyha magasabb lenne, mint 1000 az ár. Tegyük fel, hogy lenne új projekt, akkor a saját részvény eladás a vezetésnek sem mindegy, hogy milyen áron lesz. A nagytulajdonos sem bánkódna a magasabb árszint miatt. Úgy látszik, hogy nem akarja bővìteni a részesedését. Ezen kívül srv-t sem nagyon akart, különben miért maximalizálta volna csak 750-re?
PANNERGY