itt van az Iváncsára vonatkozó kormányrendelet https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000359.kor én még titkon bízom abban, hogy majd egy napon (lehet holnapután, lehet 2 év múlva) kb ugyanakkora előszéllel, mint most ez(=semmi) egy Szijjártó bejelentésben majd Hernádnémeti lesz a helyszín. Szerintem ott még hatályos (a BMW meghiúsulás óta) ez https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=A1800057.KOR&targetdate=&printTitle=57/2018.+%28III.+26.%29+Korm.+rendelet Ez lenne számunkra szerintem a Jolly Joker. Ha kapacitás miatt új kútpár is kéne szerintem ott fúrási kockázat minimális, a meglevő mályi kutaktól ez a terület légvonalban 12-15 km. Aki ért hozzá mondja meg, hogy ennyit csövezni lehet-e durva veszteség nélkül. Nyilván akkor durranhatna nagyot, ha valami kellően nagy üzem jönne oda. Nyilván nem lehet örökké csak erre várni, de többször tárgyaltuk, ez sajnos olyan technológia, hogy a helyszínen nagyon sok mindennek együtt kell állnia. Így az új rentábilis helyszín vagy alig létezik vagy nagyon kockázatos. Szóval az lenne a legjobb ha inkább a már meglévő helyszínre érkezne a csoda és nem nekünk kéne a csoda után rohanni. (nyilván nem annyira esélyes, de egy bazinagy gyárnak már majdnem megfelelt a hely...állítólag csak a reptér döntött a végén)
a REKK tanulmány szerint nagyon alacsony a geotermikus potenciál Székesfehérvárnál. Ez az Iváncsa meg Fehérvártól 25 km....nem hinném, hogy ez nekünk pálya. "Végül néhány távhőkörzet esetén azzal a feltételezéssel éltünk, hogy a jelenleg
rendelkezésünkre álló információk alapján nem valószínűsíthető a geotermikus energia hasznosítása, akár a rendelkezésre álló nagyon alacsony potenciál miatt (pl. Dunaújváros, Ózd, Székesfehérvár)"
"Az Autópálya Mérnökség környezetében kitérített gázvezeték nyomvonala érinti a tervezet
Logisztikai Park területét. A terület a terven a Hrsz. alapján pontosan követhető. A kitérített
gázvezeték paraméterei, és teljesítménye a következő: 160-as polietilén cső 6 Bar nyomással.
Az E.ON gázzal való egyeztetésünk alapján kijelenthető, hogy nevezett teljesítmény a
logisztikai park (nem ipari üzemek) vonatkozásában ki tudja elégíteni a szükséges gázenergia
igényt, illetve a gerincvezetékre engedélyezik a rácsatlakozást." Ez egy 2008-as anyag. Szerintem, meg kell oldják majd a fűtést geotermiával.:)
Csak tipp, de nem a hóvégéhez lehetett köze? Gondolom, a robot tól-ig tartományban mozog általa birtokolt darabszámot illetően, és lehet, a havi zárásnál van egy minimumérték, amit el kellett érnie.
Robi nagyon furcsa volt! nem tudom hogy jól láttam e, de egyszer csak felugrott legjobb vevőnek 858-ról 866-ra, és aztán mintha ő vette volna ki a könyvet 870 ig, ami elvileg lehetetlen. De le hogy rosszul láttam.
PANNERGY