Én pár éve próbálkoztam lapátra rakatni, ha visszaemlékeztek rá. De akkor még védték a barátai. A kgy-n esetleg ezt is megkérdezhetitek a szabad kérdések órájában :-)
"A PannErgy Nyrt.ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy 2020. április 22-én tett nyilatkozatával Töröcskei István a PannErgy Nyrt-ben betöltött Igazgatótanácsi tagságáról azonnali hatállyal lemondott más irányú elfoglaltságai miatt."
Milyen másként csengenek ezek az április 22-i szavak a mai események tükrében. Tényleg más irányú elfoglaltságai lettek.
Ki gátol meg bárkit is, hogy vegye? - menne hidd el. Gátolni csak tétellel lehet, viszont ha van vevő az pont jól jön, nincs itt semmi ilyesmiről szó, egyszerűen nem kell senkinek mert a vezetőség szava egy nagy nullát sem ér. Oszti visszavonásának indoka mi? - két héttel előtte semmi ráhatása a P-ra a vírusnak, két hét mulva meg mégis? - és mégis mi? - hogy többet kellett fűteni mert otthon voltak az emberek? Még a jelentésben is az volt, hogy a vírus nem hogy negatív hatással lenne, hanem szó szerint ezt írták: "SŐT"
Hogy a reális ára 1200 Ft-on lenne semmi kétség. Jelen áron kb. 5,3-as EV/EBIDTA-n forog, a szektortársak mediánjának átlaga pedig valahol 9,6 körül van. Az már más kérdés, hogy itt Európa Kolumbiájában úgy manipulálják - a jelenlegi törvényeket meg nem sértve - lefelé az árfolyamot ahogy nem szégyellik...
PANNERGY