Hazahozták és aztán pár szászaléknyit még hozzá is vásároltak tőzsdei forgalomban, szépen tolták is fel az árfolyamot. Talán akkor volt utoljára igazán szép életerős kereslet a papírra. Aztán ahogy kútba esett az mvm-es vásárlás le is álltak.
Cashlinenek ez a deklarált profilja, pénzügyibefektetőként beszerzett részesedést passzol át kimondott szakmai befektetőknek. Nyilván haszonnal. Úgyhogy ha ezt a semleges folyamatot mindenképp mínősíteni kellene, akkor inkább pozitív mint negatív, mert nyilván az lenne az érdekesebb info, hogy ki az akinek kell a papír nagyobb mennyiségben ezen az árszinten.
Én egy szóval sem írtam hogy ez jó, mint ahogy azt sem hogy rossz. Ténymegállapítás volt. De azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy egy Cashline szintű befektető társaság ilyen gyermeteg módon akarna tőzsdei forgalomban eladni 850k részvényt. Másrészt ők nem szakmai befektetők, azért gyűjtötték két éve hogy haszonnal eladják. Semmi rendkívüli nincs benne. Totál semleges információ.
Én egy szóval sem írtam hogy ez jó, mint ahogy azt sem hogy rossz. Ténymegállapítás volt. De azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy egy Cashline szintű befektető társaság ilyen gyermeteg módon akarna tőzsdei forgalomban eladni 850k részvényt. Másrészt ők nem szakmai befektetők, azért gyűjtötték két éve hogy haszonnal eladják. Semmi rendkívüli nincs benne. Totál semleges információ.
Ha meg a management pozíciója gyengül, de maradni szeretnének, akkor meg kell drágítani a kipöckölésük árát. Pl. magasabb részvényárfolyamnál többe kerül őket eltessékelni.
Valami fennforog a Pannergy háza táján. Mi még nem látjuk, de történik valami.
Háááát, nem nagyon tudom értelmezni a nagybefektetőknél a "megunta" kifejezést, akik egy pénztermelő cégben tulajdonosok. Én inkább üzletet érzek, főleg olyanoknál, akik már többször is "megunták". Nagy csoda lenne, ha ismét tulajdonos maradna? :)
Drága Tibor, de azért mégis jobb lenne, ha Ottó nem adna hanem venne, nem? - ne érts félre, de mindent jó hírnek beállítani vagy annak kátni az már érzelmi kötődés. Eladó az eladó, nagy buli meg nem lehet a 650-es átadásban, tehát megunta, én legalábbis így látom.
Véleményem szerint MVM már nem rúg labdába mint vevő. Strómanok szép lassan csendben és persze olcsón hozzájutnak nagyobb rv csomagokhoz tőzsdén kívűl. Vagy a folyamatos osztalèk kivètele de lehet egy nagyobb árfolyamváltozás is a küszöbön. (nagyberuházás terjeszkedés)Lásd Appenin .Konzum , 4 ig, Opus.
PANNERGY