persze, nem mondák ki kerek perec (ahogy semmit sem a cég jövőjével kapcsolatban), de a sorok között olvasva, az elejtett félszavakból egyértelmű, hogy az osztalék elméleti maximumátnak a HAS szerinti eredményt tekintik, de preferáltabb a srv.
még az is lehet, h az srv-t esetleg tovább emelik addig, hogy jobban kihasználják az idei keretet. Felemelhetnék 12ezerre is mondjuk márciusban, akkor is maradna még a keretből. Persze ez is csak kevésbé valószínű forgatókönyv, de még bármi megtörténhet.
Ilyet nem mondtak. Az osztalék nem fizetés indoka ( inkább csak indirekt módon) általában az volt hogy az SRV ezen az árfolyamon több értéket teremt a részvényeseknek és/vagy a jövőbeni lehetséges projektek miatt kell pénz hogy rá tudjanak mozdulni ha van valami. Ezért nem mentek bele a kötelező SRV-be sem hogy az IT tudjon lépni ha van valami lehetőség. A lehetőség tavaly egy visszasajtoló kút volt....
Kis számolgatás: ha 2020.04.26-ig a 49 kereskedési napon vesznek 8000 db-ot akkor a saját részvény állomány 3.612.433 db lesz 2020.04.27-én. Így ha osztalékra 1 Mrd Ft-ot elköltenénk, akkor az részvényenként 57 Ft lenne ( 17.442.222 db osztalékra jogosító részvény lesz akkor) Még ezek után is maradna több mint 1 Mrd a kasszában. Ez egy felelős, fenntartható a jövő üzleti lehetőségeit is figyelembe vevő megoldás.
Igazad lett, tökéletesen követed, ott az 1000 db! Nekem ma nem volt időm nézni, szóval köszi az infókat, nyugodtabban alszom, bár eddig se izgultam túlzottan :)
szerintem visszatér a bizalom pár napon belül, és kiáll az eladók egy része. Ha esetleg van egy nagy kiszálló, ő újratölthet, de neki is érdeke engedni az árfolyamot, mert akkor az emelkedésbe mások is belevesznek, és gyorsabban tudja adni magasabb áron. Meglátjuk. 780-ig minimum elaraszol a legrosszabb forgatókönyv esetén is 3 héten belül.
PANNERGY