Igen, úgy néz ki valaki bizonytalan volt a SRV forgalomfüggetlenségét tekintve. Lehet ő eladott az elmúlt pár napban, most meg látva hogy zéró forgalom esetén is megveszi a 8kt a cég, szállna vissza a hajóra.
Volt már ilyen is... Pont itt, mikor mindenki konteozott, aztán kiderült, hogy szegény (kb pont egy 500->600as ugrás előtt) Flozal szállt ki, mert házépítésbe fogott. Akkor is ment a kántálás, hogy "szar a cég, adják", aztán csak egy teljesen privát történet volt a háttérben.
Szerintem meg van egy nagyobb kiszálló. bőven 100k fölötti pakkal. Nem érdeke, hogy feljebb menjen az árfolyam, mert ott mások is adnák a részvényt. Neki az a célja, hogy tőle vegyenek. 750-en "olcsó", mások nem akarnak eladni, így nincs konkurenciája. Kisebb tételeket tesz be, amiket a cég kivesz, vagy ha valaki más veszi meg, neki az is jó.
Valóban érthetetlen miért adja most valaki ennyiért. Úgy néz ki tényleg forgalom független a SRV, szóval 1 hónap múlva adhatná jóval többért is. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy nagyon kell az illetőnek a pénz másra.
Ahogy látom szépen kezdik kipucolni az eladói oldalt a napi 8000 srv-el,nem is értem miért adják el akik adják.Főleg aki régóta benne van,az most relatív kis kockázattal ülhetne bent a részvényben...
amit te leirsz (helyesen...csak kicsit ertelmezes kerdese is sztem) az eladott hömennyiseg függvenyeben (pl konstansnak feltetelezve) a profitot befolyasolo tenyezök (arbevetelhez viszonyitva) figyelembevetelevel. De abszolutertekben viszont amiatt is nöhet, ha sikerül uj fogyasztokat szerezni (amit Györben pl kiemelten forsziroznak) Ez csak apro megjegyzes.
A profit kb. annyival tud nőni, amennyivel nő évenként az értékesítési ár, és a hitel csökkenése miatt csökken a kamatráfordítás. Szerintem van esély felvásárlásra, mert egy idő után annyi pénz lesz benne, hogy alig lesz kockázata, vagy olyan sok részvényt vásárol vissza, hogy csak keveset kell végül a piactól megvenni egy többségi tulajdonláshoz.
Szerintetek megvan rá az esély h vmi nagyhal megveszi a Pannergyt? Van még tér árfolyamemelkedésre, bevallom én már 2014 óta tartom a papírt, fundamentálisan erős a cég, van realitása a magasabb profitnak?
Mátrai Erőmű megvétele előtt az MVM elzálogosította a naperőműveit: a Magyar Fejlesztési Bank 9,2 milliárd és 3,8 milliárd forintra jegyeztetett be zálogjogot az MVM ZG Solar Kft. olyan vagyontárgyakra, mint a paksi, visontai és felsőzsolcai napelemes erőmű, illetve több ingatlan. A bejegyzések még csak most jelentek meg a cégpapírokon, de még decemberben születtek – éppen azelőtt, hogy kiderült: Mészáros eladja erőművét az MVM-nek.
PANNERGY