Látom szövegértéssel is vannak problémák... (amúgy az ilyen "Majd szétosztják maguk között és nyomott áron kivezetik." mondatokkal érdemes vigyázni, mert a tőzsdefelügyelet ilyen mondatokért büntethet is ;) ).
Szia! Befektetési tanácsot nem adok, ha nem haragszol. Én magam tartom a portfolióban, mivel évi 140 Ft körüli összeggel nő a cégérték 1 részvényre vetítve, és nekem ez a hozam megfelelő.
Azért azt szeretném kihangsúlyozni, hogy az osztalékfizetés nem egyenlő a részvényesi értékteremtéssel. (Amúgy Gödöllőt azzal hagyták abba, hogy nem ez az utolsó szavuk a témában.)
A cég eredményei remekek, jövőbeni pénztermelő képessége kifogástalan. Egy nyitott kérdés, hogy ebből a jövőben mennyit és milyen formában részesülnek a kisbufik. Itt szögesen eltérő vélemények vannak attól függően, h ki mennyire tartja becsületesnek vagy fehér gallérosnak a managementet. Ezt neked kell eldöntened. :)
Egyetértek, amúgy a cégnek jók a kilátásai, idővel mehet 8-900 fölé, utóbbi időben nem figyeltem, van 600db-om 320Ft-ról, szerintetek tartsam vagy adjam el, 2014 óta tartom már? A cég eredményei milyenek lesznek a jövőben?
Ptk. 3:175. §
(2)
A társaságot a saját üzletrész után osztalék nem illeti meg. A saját
üzletrészre eső osztalékot az osztalékra jogosult tagok között
törzsbetéteik arányában kell felosztani.
Mindkettő azt mondja ki, hogy a saját részvényekre eső osztalékot a többi részvény között kell felosztani (osztalék felosztásakor az egy részvényre jutó összeg számításakor a saját részvényeket figyelmen kívül kell hagyni).
PANNERGY