Signal2 meg pont az ellenkezőjét írja egy kicsit lejjebb, hogy az srv utáni osztalék szétosztásra kerül a kint lévő részvények között. Most akkor melyik?
Minden egyes megvett papír utáni osztalék a cégben marad. Tehát ha lenne osztalék, akkor bizony jól járnak ezzel. Vagy fejlődés legyen, vagy osztalék! :)
Mindegy mit csinálnak csak a kicsiknek a lehet legkevesebbet kelljen adni! Se osztalék se emelkedés. Eljön az az idő amikor a céget olcsón kivezetik a tőzsdéről haveri körbe kerül a fejőstehén. Láttunk már rá példát.
1. Én általánosságban írtam az srv kezeléséről az osztalékfizetéskor. 2. Számomra teljesen logikus, hogy cégérték alatt az srv preferált az osztalékkal szemben, mivel az jobban növeli a részvényesi vagyont. 3. Én örülnék egy újabb VROP-nak, ha a bázis a mostani árfolyam, és +30%-nál hívhatnák le az első adagot. 350-nél is pont ezért vettem, pedig ott még JÓVAL kockázatosabb volt a részvény. 4. Én soha semmit nem veszek biztosra, hanem a kimeneteleknek adok egy valószínűséget.
A VROP-ban amúgy volt lehetőségük arra is, hogy részvény helyett a lehívási és a piaci ár közötti különbséget kérjék kp-ban. Mégis mindig a lehívást választották.
Az miért jó nekik? Akkor inkább nem fizetnek osztalékot (ahogy eddig sem) és le van tudva. Gondolom akkor fizetnének osztalékot h érdekük lenne vagy valamelyik nagytulaj kieroszakolná. Ilyen nagytulajt jelenleg nem látni...
Egyértelmű. Úgy látszik, inkább gyűjtik a pénzt, mint hogy saját részvényt vegyenek. Márpedig ennek csak egy oka lehet, az, hogy új projektre készülnek. A saját részvény vásárlás mögött pedig van racionalitás, később saját maguknak több osztalékot fizethettek volna.
Már rég nem az a kérdés, hogy kihasználják-e a keretet vagy sem, hanem, hogy egyáltalán lesz-e srv emelés. Most itt lett volna a lehetőség, hogy az utolsó 3 hónapra megemeljék, részvény ára is 700Ft-ra csökkent, de ennek ellenére nem emeltek. Így szerintem már nem lesz srv emelés. Utolsó 2 hónapot biztosan nem húzzák meg napi 15000db-bal.
Törölt felhasználó2020. 02. 08. 11:43
Nem tudom, volt-e már szó erről, de én legalábbis úgy számolom, hogy messze nem fogják kihasználni az 1 milliárd forintos keretet srv-re.
"létrehoztuk a nemzeti közmű-szolgáltatás villamosenergia-, földgáz- és távhő-üzletágait működtető Nemzeti Közműveket (NKM), ami összeolvad az újragondolt szerepű MVM Magyar Villamos Művekkel - emelte ki a miniszter. Az így létrejövő nemzeti szolgáltató képes egy sikeres térségi stratégia megvalósítására, továbbá nagymértékben hozzájárul Magyarország ellátásbiztonságához és a megújuló energiaforrások hazai hasznosításához" https://nepszava.hu/3066385_trukkos-allami-vagyonadatok
PANNERGY