Igen a 720 feletti záró megvolt, még egy kis forgalom jó lett volna, mert 333 db volt az srv-t leszámítva, de ha holnap kicsit több forgalommal emelkedünk megint legalább 2 Ft-ot akkor megvagyunk.
már 712-724. Szokni kell a vevőknek, h már nem kapnak 710 alatt, ahogy szépen jönnek feljebb, majd megy az árjegyző is. ma szerintem minimális forgalommal maradunk is, holnap feljebb jönnek a vevők és meglehet a 730 szvsz..
Törölt felhasználó2020. 02. 06. 10:35
Az milyen már, hogy egy kisebb gazdasági pánik során pont az OTP emelkedik, a Panni meg szenved? :)
Új projektbe belevágni igen az is érzéknövelő természetesen. De nagyon az látszik hogy az szinte csak Budapestem tud üzletileg jó lenni. Egy új projekt az nagyjából úgy néz ki hogy: kutass ( mérj, fúrj, stb) ha találsz valamit ( melegvíz) akkor kapsz jó feltételekkel hitelt vagy bocsátassz ki kötvényt. 1 Mrd ból meg van egy kút ( Győr) a többi ha nem hitel ilyen kamatkörnyezetben az pénzkidobás plusz még visszanemtérintendő forrás is van. 2020 májusban kb 2,5 Mrd Ft on fog ülni a PE ebből kell hogy jusson osztalékra felelős gazdálkodás és növekedési tervek mellett is.
Mi a helyzet a sport támogatásokkal? Azt is felelősen teszik? Vízilabda, kézilabda, rally sport. A részvényeseknek nem fizetnek osztalékot de felelősen szponzorálják a sportot? Csak kérdezem.
Köszi. Mivel “rendszeres” az srv ezért sztem egy esetleges kivásárlás esetén jobban számít az utóbbi egy év max árfolyama (feltételezve h az nap is volt srv) mint a 180/360 napos átlag. Szóval ökölszabályoként csak azt kell nézni. Remélhetőleg BVPS meg jó pár évig alacsonyabb lesz az árfolyamnál.
Az hogy fizeti vissza az adósságait ( amelyek egyébként jó kondíciójúak) a tervezett ütemben nem zárják ki az osztalék fizetést, sőt ebben a kamatkörnyezetben nem igazán látszik értéknövelőnek az hogy mondjuk gyorsít a visszafizetésen. ( Ezt senki nem állította ugyan de volt egy utalás az OTP elemzésben arra hogy a jobb 2019-es adatok miatt ez esetleg megtörténhet). Szóval van cash csak azt mondja már meg valaki tisztán világosan hogy mi a cél a pénzzel...
Ezzel szemben a PE fizeti vissza az adósságait. Ez a dolga, ez a felelős gazdálkodás. Hosszú távon ez eredményesebb, mint most osztalékot fizetni. És ennek is meg kell látszódnia az árfolyamban.
PANNERGY