A transzparencia dicséretes mindenképp. Én se ástam bele magam annyira, csak kicsit furának tűnik, hogy hitelből osztogatnak amikor az ingatlanpiac csúcson, Panny pont a másik véglet, hogy még cash-ből sem, jó lenne a két mentalitást átlagolni :))
Na most nem azt mondom, hogy teljesen értem, ami ott történik, de nem is kell nekem, mert nincs részvényem. Annyit mondok, hogy transzparensnek tűnik mit csinálnak és minden részvényes dönthet hogy tetszik vagy nem. Ebben nem törnék lándzsát, de az a mondás, hogy ott osztalék marad, egy furcsa srv jön, ami vagy jó vagy nem.Mindenesetre van valami sapka, hogy mennyiért vesznek, az meg korrektnek tűnik. Majd a részvényesek eldöntik.
+ ezt a hitelből részvényeseknek kifizetést én alapból nem értem mi értelme, ráadásul eredetileg osztalékot akartak fizetni, azt elmagyarázták nekik a szakértők, miért hülyeség, azután találták ki ezt az srv vásárlást aukció keretében. Egyedülálló sztori, az biztos.
nekem az inkább egy bazinagy srv vásárlásnak tűnik, de lehet felületesen olvastam. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül nekik, lehet kevesen fogják felajánlani a részvényt, és akkor nem költik el a keretet. Ez a Pannynak csak akkor érné meg, ha nagy mennyiségű rv-t akarnának venni, gondolom azért költséges megszervezni ahhoz képest, hogy mennyibe kerül megvenni nekik napi 1000-t (v 8000t).
Érdekes lehetne talán számunkra is a Grafi aukció. Ha jól értem (nincs Grafim) alapvetően a nagyok kiszállása a cél, ami a kicsiknek úgy jó, hogy egyben elmehetnek, nem kell folyamatosan nyomás alatt tartani az árfolyamot csepegtetéssel. Érdekes arányod megmarad opció is. Biztos van benne valami "nekünk jobb így " gondolat, de aránylag transzparensen átalakul a cégtulajdonlás. Szerintem kitaposott utca lesz, érdemes lenne átgondolni.
nem tudok berakni, de investingen óráson szerintem látszik, strong buyt is javasol. Ha egy bolit rátesz az ember, akkor a 694-es napon pont bolialj 702 volt, onnan szúrt le, de az csak kanóc, előtte hetekig újra és újra bolialjból leszúrt, és a középnél alig ment feljebb. Ma pedig 722 volt a boli tető, onnan szúrt fel 726-ra, 6 db zöld gyertya van egymás után.
PANNERGY