Látod, ismét a "bevételeidre" gondoltál. Kit érdekel! Az államadósságra, a GDP-re, a kamatokra, és a "majdani", "mindig majd jövőre" bekövetkező gazdasági növekedés miatt gondoltam, hogy érdemes figyelni. Hogyan lesz ebből a gazdaság felpörgetése? Az természetes, hogy elinflálják haverjaid a nyugdíjakat és a fizetéseket. Valami ide illő "közgazdasági maszlag" kellene.
Dehogy nincs. Jelenleg áll a piac egy olcsóbb X termékböl, és egy drágább Y termékböl. Az X termékre plusz adót reknak, ami Y termék árára emeli húzza fel az árát. Legyen X 50 USDE, Y 100 USD, és 50-50% a piaci részesedés. Ekkor a termékcsoport ára az inflációs kosárban 75 USD. Ha X termék is 100 USD lesz, akkor a termékcsoport ára a piaci részedésektöl függetlenül 100 USD-re emelkedik, azaz 33%-os infációt idéz elö.
A visszamenőleges adókivetésről szóló törvény biztosan oda kerülne, főképpen mivel Sulyok Tamás alá se írná. Emlékeim szerint a különadó törvény is megjárta a bíróságot, akkor ezzel nem volt probléma.
"Az infláció az általános árszínvonal emelkedését jelenti. Érted, á l t a l á n o s ! Csak ennyi, amiből érthető, hogy mit miért írtam." . En ertem szerintem te nem erted. Es pont az ilyenek miatt nem hiszik el neked a kozgaz diplomad. 1. Nem ezt irtad mint most peldanak. Azaz hogy oke 1 dolog dragul egy olcsobb lesz. Azt irtad . "Attól még nem lesz infláció, ha az olcsót egy kicsit drágábban, de a másiknál még mindig olcsóbban vásárolod meg" . Es ez igy egy nagy baromsag. . 2. Attol hogy valami MAS miatt egy masik termek ara esik attol meg a vam aremelkedest okoz. Maximum egy MASIK hatas azt kiuti ( bar nem hoztal indokot amugy mi is lenne ez a masik hatas ) de ha nem lenne vam akkor csak az a masik hatas ervenyesulne es csokkenne az ar.
Az a durva, hogy Gyurcsány a langyos sört is megissza! Sörő klubot működtet . Orbán a családja miatt reggeltől reggelig dolgozik. Mind ketten lopnak csalnak hazudnak! A Magyar adófizető embert kihasználják a többivel nem foglalkoznak. Csak az adó érdekli őket.
Az infláció az általános árszínvonal emelkedését jelenti. Érted, á l t a l á n o s ! Csak ennyi, amiből érthető, hogy mit miért írtam. Egy importtermék árának emelkedése még nem generál inflációt, mivel lehet, hogy egy másik termék árának csökkenése az inflációs hatást kioltja.
A logikával semmi gond, csakhogy ez akkor sem minősül inflációgenerálónak, a válasz arra vonatkozott! Ha kínai helyett drágábbat venne, akkor esetleg beszélhetnénk inflációgerjesztő hatásról. Szövegértés!
"tehát elvileg, sarkítva, ha nem veszik meg a drágább kínai termékeket, akkor nincs infla növekedés." . De pont errol szol. Akkor nem lenne inflacio ha vamot olyan termekre rakna ami alapbol draga es nem veszik, de akkor meg ertelme sincs a vamnak. Vagy akkor amikor egy olyan termekre vetik ki ami meg nem jott be es azert vetik ki hogy ezutan se jojjon, de ez se a helyzet most. . Minden vam az ar csokkenese ellen van es ebbol kifolyolag inflat general. A mertek csak a kerdes. Ha csak a muanyag jatekfegyverekre veted ki akkor elhanyagolhato lesz a hatasa. Ha a kinai elektromos autokra akkor mar jelentosebb. Ha ALTALANOSAN egyes orszag minden termekere amirol Trump beszel akkor meg jelentos lesz.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!