Ahogy most állnak a dolgok, nyerne a Tisza egy előrehozott választásban, s ezt tudják Orbánék, ezért nem lesz. A hátralévő másfél évben még bizakodhatnak a dolgokban: valamennyit javul a gazdasági helyzet, valahonnan tudnak pénzt teremteni kisebb választási pénzszóráshoz, a propagandát még feljebb csavarják. De ez már nem lesz elég! Ez elég lenne egy széthúzó, lagymatag óellenzékhez, de most már más a helyzet.
Miért akar egy EU szövetségbe bekötött ország gazdasági semlegességet! Független szakemberek szerint a keleti nyitásnak se volt kézzelfogható haszna. A gazdasági semlegesség egy humbug, nincs mögöttes tartalma, terelés, a túlélési propaganda eszköze.
Ne legyél érzékeny, és nem személyeskedésnek szántam, mert nem szokásom. Te vontad le azt a következtetést, hogy PeterBondnak megfelel a fidesz kormányzása. Erre mondtam, nagy a baj, ha ezt olvastad ki.
Nem szoktam személyeskedni , Te se tedd. Ráadásul ha figyelted az elmúlt hónapokban az írásaim akkor láthattad hogy attól hogy nem értek egyet sok mindenben Peterbonddal, tisztelem és sokat tanulok tőle.
2 topicban szálltam vitába. nem 20-30 csak 5-6 fórumozóval. Az egyik a 4ig. Ott mindenki szerint én voltam a hülye. Hol áll most a 4ig? Mennyi is az árfolyam? Ráadásul ott a 2022es választás előtt el lettem könyvelve ellenzékinek mert bírálni mertem őket és Hadházyt emlegettem , a feljelentését. Itt meg én vagyok a fideszes. De amikor leírom a véleményem a kormány ukrán politikájával kapcsolatban akkor semmi válasz mert hát az nem lehet hogy a fideszes realmadrid ilyet ír. Vagy amikor az oktatással kapcsolatban írok és szembe megyek a kormány politikájával akkor ugyan ez. Egészségügy ugyanez. Amikor bírálom a kormányt a vodafone, reptér vásárlás miatt vagy amikor írtam az egyoldalú gazdaság politika miatt (autóipar) akkor szintén csönd vagy el se olvassák mert hát egy fideszes ilyet nem tehet, ez nem illik a rólam kialakított képbe. Most hogy írom hogy le kellene valahogy váltani ezt a kormányt akkor meg azért szidnak mert hát nincs alternatíva, nincs kire. Mert ugye a Tisza nem elég erős szerintük, pedig még 1-2 hete azon a véleményen voltak hogy ha egy kutyát indítanak a fideszeses jelölttel szemben az is nyerne.
"Lehet nem kellene addig várni , ilyen rossz gazdasági adatok mellett
lehet hogy Jakab Péternek lesz igaza és mégis csak kellene egy
előrehozott választás. Elismerem kockázatos, de másfél évet várni is az." Szerinted ezzel a mondatommal a fideszt, a kormányt védtem?
Szép összefoglalás Lehet érdemes lenne egy oldal, ahol tételesen évekre lebontva látni lehetne az adófizetők ablakon kidobott miliárdjait... A végén kiderúlne, hogy a tolvaj/autokrata/unortodox gazdálkodás miatt van 27%-os ÁFA M.o.n, amiből mindez fedezve van... Sehmet pont ma nincs 😀
"Írtam az előrehozott választást is de az meg nem jó szerintetek mert MP mégse olyan erős hogy nyerjen." . Az ilyen lázálmokat nem értem. Mit vársz ki fogja kiírni az előrehozott választást? Mert csak a Fidesz teheti meg. És mit vársz tőle? Hisz azon bejutni csak a Fidesz vagy az általad utált Tisza tudd a parlamentbe esetleg a mi hazánk de már ők se valószinűleg. Úgy baromság az egész mintha azt mondanád csináljunk forradalmat és foglaljuk el a parlamentet. Most ezen mit elemezzek? Nem lesz ilyen és kár beszélni róla. És nem azért mert a Tisza nem nyerne. Ha valami csoda folytán mégis lenne választás most szerintem nyerne is a Tisza. Nem állna még készen rá és csak sima többsége lenne de szerintem nyerne. . "Legyen Orbán még másfél évig hátha jobb lesz? " . Ezt ne nekem mond hanem magadnak. Neked Tökéletesen megfelelt eddig és most is mert ezerszer többet foglalkozol bármelyik kihívójával mint vele. Ha MP-t kell szapulni akkor SEMMI gond nincs a teljes 100%-os ellenvéleményedre de ha a Fideszt akkor már megy a relativizálás. Én leszarom az elfogultságod MP felé. Megint csak te hozod fel nem én. Ami most van az azoknak is köszönhető akiknek mindig mindenki rossz votl csak a Fidesz nem volt elég rossz. És most ezért kell mentegetőzni meg reménykedni hogy majd ha a németek talpra állnak. A hanyatló nyugat akitől ezer lépéssel próbálunk leszakadni és megsérteni ahol tudjuk.
"Csak veled ellentétben én nem érem be annyival hogy o1g." . Én rohadtul nem erről beszélek. A tököm kivan hogy a védhetetlen is védeni kell és az aki még igazából szolidan ír róla még ő az elfogult. De mindegy hagyjuk. Jövőre 3% növekedés lesz. Ne higy közgazdászoknak mert nem eléggé relativizálják az eredményt a Fidesz javára. . Az országban ezernyi baj van. Ezek jó részét eltakarták az olyan dolgok mint a Német autóipar idetelepülése, az EU piac fellendülése miatti munkaerő felszívás 2014-ben ami lenyomta a munkanélküliséget bérrobbanást okozott és működő tőke beáramlást. Illetve az érkező temérdek EU pénzek. Miközben a kormányt halmozta a hibákat belefért mert eltakarta mindezt a remek külső környezet és az hogy EU tagok voltunk. Most hogy csak a kedvező tényezők egy része kihullik máris látszik hogy mi a saját teljesítényünk. És akkor másról se beszélünk csak újabb lázálmokban meg ne nézzük a mostani számokat mert a németek miatt esünk. NEM. A németek és a többiek már nem tudnak eléggé húzni minket hogy eltakarják a sok szemétséget. . Nem az a gond hogy a német autóipari cégek kb 450 milliárd támogatást kaptak az elmúlt 8 évben. A gond hogy csak Tiborcz csak idén 600 milliárdot kapott egy olyan beruházási projektre amire nem volt vevő és bedőlt volna és még akkor is max a felét érte volna ha lett volna rá kereslet. Hogy tucatjával ha nem 100 ával vannak 50-100 milliós lombkorona sétány féle projektek az országban amik egyszeri GDP növelések voltak amikor megépültek de mivel csak a pénzlopásról szóltak soha se lettek Termelő beruházások. A tucatnyi vendégházak amik csak magánházak lettek Fideszes polgármesterek alatt. A tucatnyi sertés neveldék amik sertést sose láttak, vakcina gyárak amik 3 éve kéne működjenek de sehol a vége. Az 1000 milliárdos TAO programok amik azóta is csak úgy tudnak működni ha éves szinten 100 milliárd támogatás folyik be Folyamatosan nem hogy maguk termelnék ki. És akkor jön a Reptér vásárlás vagy a Belgrád-Budapest vasútvonal amik egyenként 1000 miliárdos tétel és teljesen elhibázott gazdaságpolitikai lépés. . Ezek a dolgok amik a lényeg. Hogy feléltük a növekedési potenciálunkat és az EU 1000 milliárdok jelentős részét nem olyan beruházásokba vállalkozásokba fektettük amik most termelnének GDP-t generálna munkahelyet teremtene hatékonyságot növelne hozzáadott értéket növelne. Nem helyette NER-es ingatlan vagyonban, Jahtokban, luxus autókban horvát dubaji és egyéb nyaralókban és bankszámlákon csücsül. És persze közben 100 millirádos nagyságrendben költődött el propagandára hogy veled is arról vitatkozzunk hogy én csak O1G-zek bezzeg te sokkal összetettebben látod a helyzetet mert a német autóipar.
"A miniszter (GG) úgy véli, a Tisza Párt megjelenésével egyébként az erőszak és az arrogancia eddig nem ismert szintje bukkant fel a magyar politikai életben." Mindkettőnek ti vagytok a legnagyobb szakértői, ti fideszesek meg a sameszaitok, nem vetted észre?
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!