Szóval én is soroljam magamat a "megvezetett bugrisok" közé? Szerintem inkább azok tartoznak közéjük, akik leírnak ilyent, a vitakultúra alapvető szabályait semmibe veszik!
Látom, hogy valóban értelmezési problémáid vannak! A felhozott példák csak megcáfolhatatlan, nyugati sajtó által is megerősített tényeket tartalmaznak - sine ira et studio! Vagyis érzelemmentesen. Persze, bizonyára önmagadból indulsz ki, aki nem tud érzelemmentesen a tényekre reagálni, még az érvek helyett is érzelmi megnyilvánulásokkal reagál, pedig sokkal jobban szeretném, ha érdemi cáfolatok és ellenérvek lennének az érzelmi vagdalkozás helyett. Ugyanezt teszed eulerrel is, pedig ő nem a szívem csücske. Persze, ha nincsenek érvek, akkor ez szinte szükségszerű! :)
Sehmetnél a szocializáció, a vezérimádat mellett belejátszik az egzisztenciális megfontolás. Fél, hogy a nyugdíjával vagy a befektetéseivel vagy az ügyvédi vállalkozásával történnének rossz dolgok, ha Orbán megbukna. Neki megfelel ez a stabil kedvező környezet, az meg nem érdekli, mi van az országgal.
Szerintem is van felelőssége az értelmiségnek az elmúlt 14 év miatt. Most is vannak, akiknek felelőssége megállapítható, tévútra próbálják terelni az embereket, küzdenek az ellen az erő ellen, amelyik változást hozhat. Értesz engem!
igen elcsalák és minden ellenzék megszavazta, hogy nem volt csalás ,tehát innen kiindulva elmehetnek a p-a.mindeggyik de még magyar péter is halgat-egyedűl Palotás és Márky NEM.hazaáruló mind
Azért a "beszűkült világkép" nem születési adottság (csak). Kellett hozzá az aljas propaganda is és egy elcsalt választási rendszer ami a folyamatos kétharmadot lehetővé tette. Az, hogy ez 10-16 év alatt kialakulhatott és fennmaradhatott nem csak ennek a szűk rétegnek köszönhető és felelőssége, hanem a teljes társadalomé, főleg az un. véleményformáló értelmiségé. Aki most éppen egy új vezér elfogadása felé nyomja a magyarokat, azzal a hamis illúzióval, hogy a rezsim a saját maga szabta feltételek között leváltható. Megelégszik a kormányváltással, demokrácia/jogállam, propaganda/választási rendszer megváltoztatása majd a győzelem után. Ugyanazon az úton látszunk haladni mint eddig.
"Jópár ilyen fidesz szimpatizánst ismerek." Ez nem tűnik komoly szavazói bázisnak, de ahogy definiálod a felső középosztályt, abból se jön össze ez a bázis. Felső középosztálybeli leginkább Budapesten van, ahol is mindig gyengébb volt a Fidesz. Egyébként mégegyszer, lehetnek neked egyedi tapasztalataid, de a nyugatellenességet vagy antiszemitizmust felmérő kutatásokból se az jön le, hogy ezek nagy mértéket öltenének.
Magyar György szerint nem igazán lehet visszaszerezni az ellopott vagyont a NERtől. https://24.hu/fn/gazdasag/2024/10/29/mit-lehet-tenni-visszaszerezzek-ner-lovagoktol-penzt/ . Gyurcsánynak van ötlete? Tudomásom szerint 22-ben se igen találták meg a módszert. Jó lenne minél többet visszavenni, de még nem találták meg a módját.maddal könnyebb lenne, de lehet, még akkor se egyszerű, ha a jogállami kereteket meg akarják tartani. Bízzunk a jogászok leleményességében, hátha...
Ott vannak eltévedve a világról a Sehmet féle vezérimádók, hogy nem tudnak a saját beszűkült világképükön kívül mást feltételezni. Zelenszkijt nem kell megbuktatni, ő nem egy vezér vagy diktátor, mint azok akiket ti imádtok, ő csak egy közszolga, aki végzi a dolgát, és ha leváltják akkor leváltják, jön másik. Nem kell a személyébe helyi kedves vezetőt belelátni, mert nem az. Épp elég baj nekünk, hogy a hazaáruló csürhe és a még vezetett bugrisok csináltak nekünk hazai kedves vezetőt, az ilyen hasznos idióták hathatós közreműködésével.
Két autó és két ingatlan még nem felső középosztály, mivel lehet, hogy azokat hitelből vették, az ingatlanok tulajdonlapjának III. része pedig tele van teherrel. A felső középosztály szerintem pár-százmilliós megtakarításnál, 3-4, tehermentes ingatlannál és két gépárműnél kezdődik.
Szerintem fogalmi zavaraid vannak. A tényeket szoktam leírni, amiket eddig érdemben senki nem cáfolt, még te sem - csak vagdalkozol, címkézel, minősítesz az érdemi vita helyett - a tények azonban nem érzelmi megnyilvánulások még akkor sem, ha te ezzel nem is vagy tisztában! Idézhetnél legalább egy olyant, ami állítólagos "örömködés" részemről. Z.-t saját népe fogja megbuktatni. Majd emlékezzél erre, amikor bekövetkezik!
Persze, hogy MP-re is vonatkozott az állítása. Ez az eredeti teljes interjúból is egyértelmű, azon túl, hogy Hadházy egységes értelemben használja az "ellenzéket", nem kirekesztően. . "... rákos megbetegedést vitaminokkal és fák ölelgetésével nem lehet sikeresen kezelni. Csakhogymi sem vagyunk különbek, ha elhisszük, hogy egy kétségkívül jól beszélő, csinos fiú majd varázsütésre megváltoztatja a dolgokat és megveri a Fideszt választáson úgy is, hogy semmivel nem ér el több emberhez az üzenete – mert sajnos minden látszat ellenére tény, hogy nem ér el –, mint az eddigi politikusoké. Örülnék neki és remélem, hogy ez fog történni, de legjobb esetben is csak 40 százalék esély van rá. A hibrid rezsimek lényege éppen az, hogy ha „baj” van, tekernek még egyet a demokráciát elzáró csapon. Valahogy 14 éve nem sikerül rájönnie az ellenzéknek, hogy nem egy kormánnyal áll szemben, hanem a maffiával. Lehet várni a csodát, meg ölelgetni a fákat, de én már 50 éves vagyok, jobban érzem az idő múlását. Azt is tudom, hogy ha holnap felállna a legklasszabb, profi és tisztességes kormány, már az is késő lenne. Én a nehezebb utat ajánlom, könyörtelen és kíméletlen utat, de az valódi változást tud eredményezni és nem délibábokat kergetünk vele. Viszont tényleg alig maradt időnk." https://www.valaszonline.hu/2024/10/16/minden-ilyen-rezsimben-a-valasztasi-csalas-a-kovetkezo-lepes-hadhazy-hibrid-forradalmat-akar/
Felső középosztályon definícióján vitatkozhatnánk. --- Nekem a 2 -3 autóval és két ingatlannal rendelkező 2 gyerekes családok oda tartoznak. Jópár ilyen fidesz szimpatizánst ismerek. Szerintem meg nem foglalkoztál eleget mélypszichológiával -- az ösztönök, mélymotivációk mozgatóerejével. (Elnézést ha igen.) --- Konkrétabban: Rengeteg embert ismerek, akik a felszínen (azokból a középosztálybeli körökből) hivatalosan EU és NATO pártiak, soha rosszat nem mondanának hivatalosan a zsidókra vagy arabokra aztán meg baráti / családi beszélgetésben elmondják, hogy dehát a Nyugat mindig kiszipolyozott minket , már Mohácsnál sem segítettek, meg az EU csak kihasználja a magyar gazdaságot, meg USA mekkora egy szemétláda, meg "azok a bankárkörök" --- stb. stb. stb..... szóval van ám egy kettős kommunikáció, gondolkodás. Persze lehet, csak én jövök túl konzervatív körökből --- de itt kőművestől orvosig sokan ilyenek...
Ez inkább gól volt a "messiást" az egekbe emelő, az ország érdekeiért harcoló kormányt pedig igazságtalan vádakkal sározó, megalapozatlan híreket közlő, gyűlöletkeltő balliberális médiumoknak. De ezt ezen a hétvégén inkább hagyjuk!
"Óellenzék" -- kicsit korai szerintem ezt így kategorizálni. Mindenki az , aki nem orbáni vonal és nem MP? -- adódik a kérdés. Lehet, hogy pár év múlva MP is oda fog tartozni. -- De egyébként ha akarod oszd be így. Es persze, hogy nem MP-re vonatkozott az állítása. Hadházy. Igen, egyetértünk, ő nem egy lánglelkű vezér típus, de nem is baj ez. Nem mindenkinek ugyanaz a szerepe, személyisége. Ettől még hihetetlen hasznos amit csinál. Jó lenne ha MP-vel összefognának.
Én tisztelem Hadházyt, de ez a kijelentése az ún. óellenzékre vonatkozhat, hiszen ők vannak 14 éve ellenzékben. MP pontosan tudja mi a NER + orbánék, hiszen a NER = Nemzeti Együttbűnözés Rendszere nála az első pillanattól kezdve. Hadházyt nem is tudom khez hasonlítsak, mivel kiállt a fidesz ellen, de valahogy soha nem tudott maga köré elég támogatót gyűjteni. A működése inkább olyan, hogy egy-egy cikk megjelent, néhány napig terítéken volt, majd szépen kimúlt.
"Visszaszerezzük, amit csak tudunk az ellopott, közös vagyonunkból." Valamit már fejlődött, :de még mindig nem az igazi, mondjuk inkább így kellene : visszaveszünk minden ellopott vagyont vagyis mindent és a bűnösöket bezárjuk valamint azok támogatóit is.
Az elmúlt hetekben is jelentek meg kutatások, hogy mely korosztályban, településtípuson élő, milyen végzettségű emberek, nők/férfiak aránya alapján kb milyen támogatottságot élveznek a pártok. Senki nem mondta, hogy csak a vidéki nem magsabb iskolázottságú szavazók tartják csak hatalmon a fideszt. Viszont, tény, hogy a vidéki, kisebb településen élő, kevésbé magasabb képzettségű és idősebb korosztályú szavazók, főként nők - nem kell meglepődni, sajnos a férfiak hazánkban korán halnak - biztos bázisa és a választási rendszerben erre rá is játszanak.
"Ismerjük...!" - már 2014 óta. De ha most minden szavazókörben ott lesz két tiszás szavazatszámláló - aki az "összeborultakat" ellenőrzi - nem lesz baj. Addig is: "Mindenkinek szeretettel ajánljuk a TISZA Párt kibővített webshop-ját. Szuper új termékeink vannak.Minden vásárlással a rendszerváltást támogatjátok ui.: létrát még nem árulunk." https://www.facebook.com/peter.magyar.102 . Magyarán:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."
Oroszoknak kell még egy kis hely az ukránoktól, nincs elég orosz és nincs elég területük sem! Otthon már kánaánig fejlesztettek mindent! Fővárosukban 20 emeletes azaz 60 méteres szökőkutat is teszteltek a héten! Hun van még ilyen a rothadó nyugaton vagy Amerikában? Mondjuk fekália szökőkút volt... Nagyon szép élet van ott! Egy negyvenéves véletlenül sem néz ki úgy, mintha a saját nagyapja lenne. De! https://imgur.com/a/F5i36KS
Olyan sok felső középosztálybeli él vidéken, hogy ők komoly szavazói bázist jelentenek a Fidesznek? Nem hinném. A nyugatellenességnek nem tudom mennyire vannak évszázados hagyományai, de a Fidesz nyugatellenes propagandája ellenére jelenleg is nagy támogatottsága van az EU-nak és a NATO-nak. Antiszemitizmus meg nem komoly nálunk, a Fidesz ráadásul Izrael mellett áll jó ideje. Én úgy látom, a tényeken átszűrve nem állják meg a helyüket az elméleteid.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!