Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2024. 10. 10. 08:49
Előzmény: #146439  krida
Leginkább autokrácia, vagy szofisztikáltabban hibrid rezsim. A demokrácia alapkövetelménye a jog elött iegyenlöség, a választáson egyenlö feltételekkel való indulás, az intézményesített kontroll a mindenkori kormány felett. Nálunk ezek nem adottak, tehát nehéz lenne demokráciának nevezni a magyar rendszert.
Persze, ez nem fekete-fehér. Végtelenségig lehet granulálni az árnyalatokat. Mi most ott tartunk, hogy az EU keretein belül a leggyengébb demokrácia, és a legerösebb autokrácia vagyunk. Egyes esetekben át is lépjük a kereteket, de legalábbis az egyik labunkat átlógatjuk a vörös vonalon. 
Etgyébként tiszta diktatúra is lehetnénk, ha a hatalmon lévök egyébként szemmel láthatóan az országért dolgoznának. Csakhogy a mi esetünket nyílt rombolás zajlik. Minden rohad, ami az állam feladata.
krida
krida 2024. 10. 10. 08:40
Előzmény: #146434  Shortelek
Na ugye, hogy diktatúrának nevezitek a demokráciát. Lol. Ha diktatúra lenne, ezt sem mondhatnád el. De mindegy is, azt se tudjátok mit beszéltek.
krida
krida 2024. 10. 10. 08:38
Előzmény: #146435  Istvan78
Lol. Nem csodálkozom, hogy nem vetted észre, hogy amikor hazug propagandáról beszéltél, hoztam a TÉNYeket, és idéztem a német miniszter szavait is. Az ellenzéket se érdeklik a tények, szerintük diktatúra van, meg hazug propaganda, nem is jutnak egyről a kettőre. Fogalmuk sincs mit akar az átlagember.
Azt mondtátok, Magyarország Európa legkorruptabb országa. Persze. Ha ez igaz lenne, akkor az átlagember is folyamatosan találkozna vele. De nem ezzel találkozunk, hanem azonnali büntetéssel (pl. ha a rendőrt le akarod kenyerezni). Szemben Ukrajnával (amely szintén európai ország). Dehát téged (benneteket, az ellenzéket) nem a tények érdekelnek, hanem a parttalan gyűlölködés a motiváló erő. Így aztan nincs is eredmény.
geza77
geza77 2024. 10. 10. 08:13
Előzmény: #146432  krida

Hofi: "tudod mi a a korrupció? Amiből kihagynak! "  Ezért nem találkozhattál vele.
Amúgy kevés , illetve már nem igazán jut csak a belsőbb köröknek. Ha te az vagy akinek már nem annyira jut, az rosszul esik.
Korrupció fogalma keress rá lölőt is megkérdezték, hogy mi az ! Szégyen ez az ember és ez a semmiből 1000 milliárdos lett????  Hogy a répába? A fél ország értelmesebb nála!  Ez nem fura neked? Mekkorát tudott menni 1x évalatt nem?? főleg tavaly 660Mről 990M re! +50%  mondjuk könnyű az európarekorder villany és gáz árakkal!
https://telex.hu/belfold/2024/10/10/orban-aron-hangfelvetel-garay-b-vizumok?fbclid=IwY2xjawF0RmdleHRuA2FlbQIxMQABHRRShWMR20nl1dOIa3LKT0GQpY4wLx6vOIdWxTN9FfiJvCrNlKPJUIfG5Q_aem_o4GzGCJqHXAc-FCy9ibuVQ
Istvan78 2024. 10. 10. 08:04
Nem igazán hallottam tőled tényeket. Olyanokat hallottam, hogy a liberalizmus egyet jelent a bűzzel és a kosszal. Ez nem tény, hanem vélemény, azonkívül sámomra egy primitív propaganda.
Az ellenzék nem szokta diktatúrának nevezni, itt is csak haragjukban mondják egyesek annak.
Írták, hogy Ukrajna nem EU tag, látom, képben vagy...
Arról is volt itt szó, hogy nálunk intézményesült a korrupció, amúgy meg a te céged valamilyen ok miatt nem találkozik vele, például nem pályázhat EU pénzekre vagy nem éri el azt a nagyságot, ami kell ehhez.
Shortelek 2024. 10. 10. 07:04
Vannak olyanok mint te akik az orbánista diktatúrát is demokráciának csúfolja, amit lehetett elcseszni az országban azt elcseszték még azt is amit nem lehet, korrupcioval meg  ukrajnát találtad meg, nem csodálmozom hiszen ez is fideszes propaganda, vannak ilyenek, ez van, valszeg téged küldtek sehmet, borz helyett.
Bandita 2024. 10. 10. 06:54
1 Ukrajna már az unió tagja?
2 Milyen jó, hogy vannak, legalább van még korruptabb, lehet mutogatni:DD
3, Én még nem találkoztam csúnya nővel, tehát nincsenek is, csak, hogy értsd.
krida
krida 2024. 10. 10. 06:46
Előzmény: #146417  Istvan78
Rólad már kialakult az igazi kép. Tényeket "hazug propagandának" nevezel. Ilyen az ellenzékünk is. Ami nem illik a képbe, ami bennük kialakult, az mind "hazug propaganda".
Kiderült, hogy nincs is diktatúra Magyarországon, ennek örülök (olvass vissza: sokan diktatúrának nevezték, és diktátornak Orbánt). Ettől függetlenül az ellenzék továbbra is diktatúrának nevezi... :)
Visuont van még egy: Magyarországot a legkorruptabb országnak nevezitek az Unióban. Erre hoztam fel, hogy nem igaz, Ukrajna az. Ott aztán találkozol korrupcióval. Magyarországon a nagy korrupcióval én miért nem találkoztam soha? Sem a hivatali szerveknél, sem a vállalkozásom kapcsán? Pedig szerintetek a legkorruptabb ország... Lol
ronaldinyo 2024. 10. 10. 02:27
1 óra és becsapott,floridaba
Peterbond 2024. 10. 10. 01:46
Előzmény: #146426  Istvan78
"Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába."
.
A Brexit peldaja mutatja mekkora elony is a vallalatoknak a nagy egyseges piac ( illetve mekkora gond annak hianya ) es mennyivel megdobta az idetelepulo cegek szamat a csatlakozas. Schengen is nem csak az egyenek szamara volt oriasi elony hanem a vallalatoknak is. Sok elonye van az EU hatarokon belul a cegeknek. Nem veletlenul szlovakia es magyarorszag van tele nemet cegekkel es nem szerbia, macedonia vagy belorusz.
.
Az EU csatlakozassal rengeteg szabalyt vettunk at. Egyseges szabvanyokat jogi kornyezetet es idotlen idokig sorolhato ami szinten elony a cegeknek. Es akkor meg az EURO rol nem is beszeltunk. Na de nem akarom tulhypeolni a dolgot mert nem csak habos torta az egesz.
Peterbond 2024. 10. 10. 01:40
"Azokban igazad van, de van egy olyan dolog is, hogy elég sok pénzt pumpáltak át a fejlett országokból a fejletlenekbe és ha a szegény országok nem csatlakoznak, akkor az a pénz ott marad és például esetleg több jut ott a kuutatás-fejlesztésre."
.
Igaz, de meg szerintem igy is jobban megerte ahol tenyleges fejlesztesre forditottak ezeket a penzeket. Az EU nak meg alapvetoen azert megis erdeke hogy a nagy kozpontokkal ( brazilia 300 millio, usa 300 millio, kine 1 milliard, india 1 milliard ) meretben is felvegye a versenyt. Es hat a 2004 es csatlakozassal majd 100 millio lakossal bovultek a mostani 450 milliora.
Peterbond 2024. 10. 10. 01:34
Előzmény: #146425  Istvan78
Azt irtam jobb dolgozni de amugy igen elni is. De egyszer se a fejletsegre gondoltam. En se hiszem hogy kinaban lovakkal jarnak es tenylegesen egy tal rizsert dolgoznak. Van ott is mozi iphone netflix elektromos kocsik stb. Mondjuk egy jo adag cenzura megfigyeles es korlatozas is. Szoval azert egyik kinai regioert se cserelnem le barmely europai allamot.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:47
"Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába."
Csak két dolgot említsek, az Opel szentgotthárdi vagy az Audi győri gyára is az EU előtt létesült.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:42
Előzmény: #146424  Peterbond
Azokban igazad van, de van egy olyan dolog is, hogy elég sok pénzt pumpáltak át a fejlett országokból a fejletlenekbe és ha a szegény országok nem csatlakoznak, akkor az a pénz ott marad és például esetleg több jut ott a kuutatás-fejlesztésre. 
Másrészt ha az EU átlag versenyképességét nézed, akkor azokba beletartoznak az új, kisebb versenyképességű országok is, amelyek rontják az átlagot. Ha mondjuk a 2004 előtt csatlakozott országoknak az versenyképessége átlagát veszed, az sokkal jobb képet mutatna.
Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:35
Előzmény: #146422  Peterbond
Kínával kapcsolatban is beszéltél arról, hogy az EUban sokkal jobb élni, ami már nemcsak a munkakörülményekről szól.
Peterbond 2024. 10. 10. 00:30
Előzmény: #146416  Istvan78
"Még hozzá kell tenni, hogy az újonnan csatlakozó országok mind elmaradtottabbak, szegényebbek a régiekhez képest, ezek felzárkóztatása is nehezíti a versenyképességgg javítását az EU-ban."
.
Igazabol szerintem nem. Az EU csatlakozassal olcso munkaerohoz jutottak a nyugatiak a sajat lakossagukhoz kepest. Ha ez nem lett volna a meglevoknek is magasabb bert kellett volna adni es rengeteg munkahely betoltetlen lett volna ( lasd angol egeszsegugy ). A nyugatnak igazabol a keleti nyitas szerintem versenyelonyt hozott mert berkoltsegeit alacsonyan tudta tartani foleg a sajat lakossaganak karara es novelni tudta termelesi kapacitasait. Ekozben a keleti resz meg jobban jart. Munkanelkuliseg bezuhant, felszivta a nyugat. A berek drasztikusan emelkedni kezdtek. Szabadsbb mozgas az EUn belul, gazdasagi felzarkoztato programok, stabilitas a penzpiacokon es a nagy piac es gazdasag miatt is ellenalobbak lettek valsagokra akarmennyire is forditva allitjak ezt. 
 .
Persze voltak akik jobban eltek ezekkel a lehetosegekkel. Lasd leginkabb a balti allamok vagy a finnek, es volt ahol autokraciak es oligarhak kialakulasahoz vezetett csak. Es itt ne csak a meszaros Tiborcz, szij laszlo es tarsaira kell gondolni. A sok falusi baromsag projektek a sertes nelkuli telepekre, a ceg nelkuli ipari parkok, lombkorona nelkuli setanyok vendeg nelkuli vendeghazak ahol a polgarmester az egyeduli de folytonos vendeg. A lista naphosszat sorolhato.
Peterbond 2024. 10. 10. 00:19
Előzmény: #146422  Peterbond
Pl:
.
"Kínában – Európával ellentétben – normális a 72 órás munkahét, amit 996-os munkaszervezésnek hívnak. Ez arra utal, hogy heti 6 nap reggel 9-től este 9-ig tart a munkaidő."
Peterbond 2024. 10. 10. 00:16
Előzmény: #146416  Istvan78
Kina eseteben nem fejletsegrol beszeltem hanem munkakorulmenyekrol. Pl most volt egy cikk egy angol ember ment jatekfejlesztonek kinaba. Hat amit leirnak ott mi van az durva. Eg es fold Europahoz kepest. Es akkor egy IT munkarol beszelunk nem gyartosorrol. Es semmit a munkabiztonsagrol kornyezetvedelemrol allami juttatasokrol.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:11
Előzmény: #146420  realmadrid
Add át nem szívélyes üdvözletünket Sehmetnek, Kridának, stb. Krida kérjen valami friss szórólapot, mert nagyon elavult propagandát nyom időnként.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek