Kapcsolatban álltam global cégekkel az elmúlt sok évben. Mexikói, kínai vagy fülöp szk-i, és kelet-eu gyártóhelyek mindenütt voltak. Párhuzamos nyugat és kelet-eu telephelyeknél pedig folyamatos az agyalás, hogy mit hozzanak keletre.
Költséget kell csökkenteniük. Fele-harmadáron van a munkaerő. A legtöbb cégnél a gyártás már részben eleve Kelet-Eu, kapacitásokat kell csak áthozniuk, nem a nulláról kellene felépíteni. De admint is hozhatják SSC-kbe. Tátsasági adókulcs is kedvező.
Ha összeesküvés elméleteket szeretnék gyártani akkor azt mondanám, hogy egy optimista várakozást könnyebb alulteljesíteni :) De legyen így, én örülni fogok ha jót jelent a MOL. Az árfolyamon mindenesetre nem úgy látom, hogy a piac túlzottan fényes jelentést vár, hiszen akkor nem itt tartanánk.
Az hagyján, de nem emlékszem, hogy erste mikor mondott, vagy várt pozitívat a moltól. Mindig volt valami ősharag. Most nem os tudom hogy ez mi, amikor minden olajos cég, aki már jelentett, aramco, shell,omw, mibnd mínuszokat jelentett....
Érdekes gondolat. Trump vámok bevezetését, illetve emelését ígérte EU -s termékekre, ergo Németország rosszul fog járni. Mi állítólag azért teljesítünk rosszul, mert a német gazdaság szenved. A jövőben a vámháború miatt a németek még a mostaninál is jobban fognak szenvedni. Ebből hol jövünk ki jól mi, szerinted?
Fidesz narratívát nyomod, önálló gondolat még mindig nincs gaben? Mondjuk a nagy örömködésedben a gazdaságról és a forintról is írhatnál egy szösszenetet. Adóemelésekről mi a véleményed?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.