Tudjuk, hogy OV nemzetközi szinten nyomja a magyar nagyok növekedését, terjeszkedését. Az OTP talán már kifutotta magát, a MOL esetében az arab vonal a járható amivel nem tapos bele sem az USA-ba sem az oroszokba.
"Az ellenségem ellensége a barátom." Szelleme könnyen meghatározó lehet itt. Ezúttal a full speka talajára lépek. De van benne logika. Kié lesz a NIS? Először is ez csak nekünk, pontosabban a szerbeknek fontos, de nem az a világ legnagyobb piaca, nekünk viszont kétségtelenül jelentős. De T-nek ez csak biznisz és nem a legnagyobb, ezért tehet egy gesztust a spanjának O-nak, tehát T-nek jó O és a Mol. P úgy gondolhatja, lévén O neki is haver, hogy O neki is jó, főleg, hogy V is támogatja ezt. Szerintem bármily meglepő V fog végül dönteni és ezt támogatja majd P. V hogy dönt? Úgy vélem, hogy tekintettel a horvát szerb örök és megszakíthatatlan barátságra, O-t és a Mol-t fogja választani. Ezzel, bár ki kell szállnia az orosz cégnek, de lévén tudatában van a szintén régi és jó horvát magyar viszonynak, egyértelmű érdek a Mol választása, már csak emiatt is. Ezzel letörheti kicsit a horvát monopolisztikus helyzetet, ami véletlenül egybeesik a Mol érdekével is, tehát ezt ki kell használniuk. P még gondolhatja, hogy később O-tól könnyebb lesz visszaszerezni a céget, mint egy igazi, komoly, nemzetközi játékostól. V gondolhatja, szintén ez alapján, hogy könnyebb lesz Moltól további százalékokat szerezni a cégből, hiszen ő is szeretne valahogyan 50% fölé menni. T-nek, ahogy mondtam ez igazából mindegy, nem pálya, ezért gondolhatja, hogy akkor jó ez most legyen a Molé, ezzel O a közelgő választásra való tekintettel villoghat kicsit vele, nem nagy dolog, mert itthon nem sokakat érdekel a tőzsde, de minden kis siker is úgy kell O-nak, mint éhezőnek egy falat kenyér. Nézzük a Mol felől. Helyi "bajnok", jó cég. A szakmai vonal kiválósága megkérdőjelezhetetlen (kivéve a felső vezetés), de lentebb jó szakemberek vannak. Már csinált ilyet, van külföldi tapasztalata, helyismerete, közel van, itt van. Viszont jó deal-t fog csak kötni, mert már tudja, milyen amikor ez nem sikerül (horvát probléma), ebből már tanultak. Csak az irányítói többséget legalább elérő részt fog venni emiatt. További gondolat, ha már vesz, minden részt meg fog venni. Miért? Mert V is és P is úgy gondolhatja egy féltől könnyebb visszaszerezni, mint kettő - háromtól. Tehát nem lesz szétaprózás. Még egy csavar. Tehát T, P, és V is gondolhatja azt, hogy O a leggyengébb, legpraktikusabb ennek a biznisznek a kivitelezésére. De én még O-t sem írnám teljesen le. Még azt is belelátom, hogy O fogja megtréfálni az egész brancsot, és végül a Mol valahogy később is megtartja a céget, és nem adja vissza... Tehát, összefoglalva. Szerintem a MOL veszi meg a céget, az összes lehetséges eszközt, és jó dealt fog csak kötni ezúttal, ami az árfolyamban is meg fog látszani, illetve az árfolyam már egy ideje "tudja" is ezt. :)
Igen — az alkohol valóban ronthatja a férfi potenciát, főleg ha rendszeres vagy nagy mennyiségű fogyasztásról van szó. Röviden és érthetően:
🔹 Rövid távon
Kis mennyiségben oldhatja a gátlásokat, de már ekkor is csökkentheti az erekció minőségét
Lassítja az idegrendszert → nehezebb az izgalom és az orgazmus
🔹 Hosszú távon
Csökkenti a tesztoszteronszintet
Rontja a spermiumok számát és minőségét
Károsítja az ereket → gyengébb véráramlás a péniszben
Növeli az erekciós zavar (ED) kockázatát
Függőség esetén tartós potenciazavar alakulhat ki
🔹 Mennyi az „ártalmas”?
Rendszeres napi ivás (már 1–2 ital is) hosszú távon problémás lehet
Alkalmankénti, mérsékelt fogyasztás (pl. heti 1–2 alkalom, kis mennyiség) általában nem okoz tartós gondot
🔹 Jó hír
Ha az alkohol okozza a problémát, a csökkentés vagy elhagyás gyakran javulást hoz pár héten–hónapon belül.
Ha szeretnéd, elmondhatod:
alkalmi vagy rendszeres ivásról van szó?
inkább erekciós gond, libidócsökkenés vagy termékenységi kérdés érdekel?
Alekszandar Vucsics szerb elnök kedden azt mondta, 2-3 napon belül eldőlhet a dolog, és az sem kizárt, hogy mind a magyar, mind az arab érdeklődő beszállhat a finomítóba. Ámmen, így legyen.
Kifejtette: a magyar kormány azért támogatja a MOL-t, mert amennyiben a vállalat többségi tulajdonossá válik a NIS-ben, a szlovákiai, a magyarországi és a szerbiai piac integrált módon működhetne – tette hozzá Szijjártó.
„A MOL szoros tárgyalásokat folytat az Abu Dhabi Nemzeti Olajtársasággal (ADNOC), és úgy gondolom, nagyszerű hír lenne, ha a régió három piacának integrált kialakítása támogatást kapna az ADNOC-kal és a MOL-lal való együttműködés formájában Szerbia esetében, de ez az ő dolguk. Üdvözöljük az ez irányú tárgyalásaikat, és reméljük, hogy sikeresek lesznek” – tette hozzá Szijjártó. . https://n1info.rs/biznis/sijarto-realna-sansa-dogovor-mol-gaspromnjeft-nis/
Örülök az emelkedésnek, de szerintem is lesz még bőven csavar a történésekben. A piac egyébként azt árazta, hogy a MOL megveszi az Oroszok 56%-át. Ha most annak csak bizonyos hányadát veszi meg - netán nem a finomítót, hanem csak a benzinkutakat -, akkor merőben más a leányzó fekvése. De azt is nehezen tudom elképzelni, hogy az Oroszok az adásvételi szerződésbe ne tennének valamiféle záradéot vagy opciót arra vonatkozólag, hogy amennyiben megszűnnek az USA szankciók, akkor visszavehessék. Azért nem hülyék és nem jószántukból adják most el.
A mol nem készült semmire. Évek óta hazudozol és mellébeszélsz. Csak és kizárólag a NIS vásárlással kapcsolatos hírre indult meg, ahogy mások is elmondták már.
Én is kiszálltam belőle, igaz, most nem volt nagy pakkom. Én nem Nvidiát veszek, hanem visszaforgatom a Magyar gazdaságba! Elverem a pénzt, piákra, meg kurvákra. :D
A MOL alul értékeltségének oka jelentős részben Orbán Viktor gazdaság és adó politikájának a következménye. Külön adók, ársapka Nagy Márton szankciókkal való rendszeres fenyegetései, beleszólás az árképzésükbe, a piaci verseny torzítása, mutyizásai az alapítványokkal stb! A NIS finomítóban pedig a szerbek semmit nem adnak el! Az orosz érdekeltségű 56% tulajdonrész kerül kényszer eladásra az USA szankciói miatt. Ezekkel jobb ha tisztában vagy!
Eladtam a molt jó kis haszonnal (lehet korán volt) és vettem belőle nvidiat. Ahogy korábban írtam megkerdeztem az Ai Jól mondta a Molt amúgy még mehet tovább cde az már nagyon optimista célár Rakerdeztem az Nvidiara ha minden ok 20% itt is lehet Eddig csak jó volt MOL, rheinmetall, Nvidia ma remekelt Szóval jó ez a AI 😁
A charton pont az látszik évekre visszamenőleg, amit mindig is írtam és vártam. A MOL emelkedni készült, nem simán oldalazott. Az aljak folyanatosan emelkedtek, csak a tetőket sikerült mindig levágni mindenféle kamu rémhírekkel. A cég közben nőtt, gyarapodott. BV kb. felén forgott a csúcsokon. A legfőbb akadály a BÉT alacsony likviditása + a mesterségesen gerjesztett OTP lufi volt, amit egyre nehezebb lesz felfújva tartani.
Ezt én így konkrétan nem olvastam a cikkben. Csak az volt leírva hogy mind a 2 társaság részt vehet az orosz tulajdonrész megvásárlásában. Kinek mi jut nincs részletezve.
Teljesen igaz, de ez nem lényeges. A kérdés, hogy mi jön mostantól. Pl. Megváltozik a MOL nemzetközi elismerése? Milyen dealt kötött? Lesz-e osztalék? Megy-e tovább az árfolyam vagy korrekció jön?
Azert szamold hozzá amit nem kerestel meg mollal az elmult 5evben. Netto hozamot kell szamolni osztalejnal is ezt kell osszevetni inflaval. Referencia hozam az allampapir.
Ez a "kitörés" semmi másnak nem szól, mint a NIS felvásárlásnak. Ha nem jön az amcsi szankció, nem kell eladni a NIS-t, és marad a 2800-3000-es tartományban a mol. Ezzel Balin is tisztában van, csak egyelőre vígan lubickol az évek óta emlegetett "kitörésben" és eljátsza hogy na ugye megmondtam, meg hogy valami köze lenne hozzá.
Kosztot felesleges ide idezni. Egyreszt mert egy hatalmas gazdasag hatalmas tozsdejen a vilag legelfogadottabb vslutajaban kereskedett. S&p 40eves távon csak emelkedett. franciaknal ahol kezdte mar nem allna jol. A bux 4-5 papírja likvid, a tobbi forgalmat a locsolopenzbol megduplazhatnam. A mol az elmult 5 evben 2650- 3100 utat jarta. Elmondtam 1000x hir nelkul nincs emelkedes. Van hir van emelkedés. Kar gorbeket nezegetni. A hir mozgat.
Szép elképzelés, és kitágítja a teret a további emelkedésnek. Ha jól sejtem távlatilag bőven az eddigi ATH fölé! Köszönöm, hiánypótló az ilyen longos vélekedés!
Az oroszoknak nagy biznisz az is hogy az ő olajukat fogja Szerbia is fogyasztani.Szerintem ők is arra számítanak hogy megnyerik a haborút és utána eltörlik a szankciòkat .Ez nem tudjuk 2027 előtt be e következik akkor lehet egy átmeneti szívás de utána megy tovább a buli. A horvátok tuti ragják a kerítést mert a túlarazott tranzit díjaknak nem sokára vége sőt ha megépül battáròl a kígyò a szerbek se tőlük veszik majd és szépen sarokba lehet őket állítani ha nem fognak jòl viselkedni .
Írok egy gondolatot, bár többet beírtam már. Sokszor lenne kedvem, viszont vagy időm nincs, vagy lusta vagyok hozzá. :) De most azért beírom, egyrészt most hogy látom a helyzetet, másrészt ilyen értemezésben ezt még nem láttam, bár nincs új a nap alatt. Szóval. Ahogy látom, (havi chart), igen havin kell nézni, hogy lássunk is valamit. Szóval. Három fő részre tudom bontani az összes eddigi életét a cégnek historikusan, tehát teljesen a kezdetektől nézve. 1. szakasz: a kezdetektől a már említett 2007. szeptemberi mindenkori csúcsig. Szép növekedést látunk, hiba nincs, egy jó fejlődő és növekvő cégről van szó. (3876-os ATH). 2. szakasz: 2007. októbertől 2020. októberig tartó uszkve "röpke" 13 éves szakasz. Itt az látható, hogy az ár először összeomlott, 1008-as minimum. (Nyilván 2008-as tőzsdekrach, sajnos nem sokan emlékeznek rá és még kevesebben tudják egyáltalán elképzelni, hogy valaha lehet még ilyen a tőzsdéken, de ezt most hagyjuk, mert nem ez a téma.) Viszont 2011. áprilisára visszajött az ár, de a csúcsot nem tudta elérni, (3212). Leverték, ezúttal 1323-ig, 2015 januárban. Az előzőnél magasabb aljat ütött és fordult egészen egy nagy dupla csúcsba (3350 és 3450) torkollva, ahol ismételten sikertelenül próbálta az ATH-t leküzdeni. Ekkor ismételten mélyrepülésbe kezdett az ár, a már említett újabb, de már szintén még magasabb 2020. októberi 1502-es aljig. Na értelmezésemben eddig tartott a 2. szakasz... 3. szakasz: és innentől lesz érdekes a sztori tulajdonképpen. Erről az aljról fordulva tart mind a mai napig az a mozgás, ami szerintem most történik! Tehát egy iszonyat kusza és később belassuló emelkedést látunk 2020. októbere óta, ami a mostani napokig ért meg arra, hogy bizony kitörjön. Na nézzük, hogy honnan is. A fent említett pontok nagyon szép alakzatokat adnak. Először egy oldalazó háromszöget látok, sárga trendvonalak között, amiből ha hó végéig kb. 3220 felett marad az ár validálódik. Alatta egy szintén giga emelkedő trendcsatornát látok, a sárga vonalak között, aminek most a felső trendvonalához tart az ár cirka 3700-3800 felé. Ez minő véletlen egybe is esik a felső ellenállási zónával sacc/kb. 3650-3876 és persze az ATH-val, 3876. Akkor van még a nagy háromszögön belül egy "kisebb" is ami jó 2,5 éve formálódott a fehér vonalak között, ebből is kitört, ezt lehet hetes nézetben is jól látni, szerintem ha a hetes gyertya 3200 felett zár akkor ez validálódott. Illetve szintén kitörésben van az árfolyam a 3180-3330 korábbi ellenállási zónájából. Röviden ennyi. Összefoglalva tehát elmondható az én világom szerint, hogy technikailag nagyon jól fest és további emelkedésre számítok, mindezek alapján és más alapján is de az új bejegyzést igényel. https://ibb.co/BHvCQLbB
Ha Molé lesz a NIS, akkor mennyi ideig maradhat az övé - ha ennek van jelentősége - hisz a szerbek csak politikai kényszerből adják el (bár erről lehet h lesz konkrétum a szerződsében). Én egyébként jól emlékszem az óriási károgásra (ami külföldi, a jelenlegi magyar kormány elleni hangulatkeltéssel párosult és ezt persze itthonról fűtötte, meg súgta is az ellenzék) ami úgy szólt, hogy "mutyivállalattá tették a benzin ársapkával, meg a mohuval meg az alapítványi egyetemmel tehát fujj fujj orbán, meg o1g, stb. stb." - ami csak arra volt jó persze amit Pressman előző amerikai nagykövet vezényelt karmesterként, hogy amennyire csak és amilyen gyorsan csak lehet, csökkenjen Mo. irányában a befektetői bizalom és dőljön be az orbánkormány... most pedig kénytelenek elismerni egyre többen, hogy alulértékelt ez a részvény...
Volt itt egy vigéc, aki rendre feltette a rajzát az elmúlt 3 évben. 20000 alatti árfolyamot is vizionált, máskor engedékenyebb volt és csak 2300-at. Remélem nem tett fel túl sok pénzt a sportra.Eddig 2 TS repült az elmúlt néhány napban, és még a 3. hullámnak sincs vége
"Én már elég régóta játszom ennél az asztalnál, te viszont csak most jöttél nézelődni hogy elkezdtek jönni a lapok.": mire alapozod ezt az alaptalan állításodat? :-) Én már akkor tőzsdéztem csibikém,amikor te még csak tojás sem voltál! :-)
Mol egyáltalán nem a kedvencem ezért nem is figyelem, de láttam félszemmel 2700-2900 között... most látom két napja ez lett a BÉT ,,sztárpapírja,, a forgalom is igen sok, szóval ha valaki röviden leírná mi változott a papír megítélésében akkor megköszönném. (eddig sosem volt vele szerencsém, mondhatnám az egyik legrosszabb ,,légyfogóm,, volt :-) volt azért ennél rosszabb is egyszer...)
Akárhogy nézzük és bármivel is magyarázzuk az biztos hogy azok alatt az évek alatt ameddig a papír ebben a szűk sávban oldalazott, a valóságban a mol vagyona és érteke jelentősen nőt és akkor az inflációt még nem is számoltam. Ezt a fajta növekvényt és inflációs értéket a mol részvény árfolyama semmilyen módon nem tükrözte és még most sem tükrözi. Az biztos hogy lesznek megtorpanások kisebb vissza tesztek, de az emelkedés és a valós értékhez közelítés megállíthatatlan lesz. Aki nem spekuláció miatt veszi a mol részvényt annak hosszú távú befektetésnek kitűnő pláne úgy hogy van még tér fölfelé, nem beszélve arról, hogy osztalék részvény is!
Mi van? Nem sikerült megvenned a 20db-os pakkod mellé a tovabbi 10-et mert elszaladt az árfolyam és az asszonytól kapott fagyi pénzből már nem futotta? Nem is értem minek ül a kártyaasztalhoz olyan aki csak kibickedik?
Minden tapasztalt befektető tudja, hogy nincs örökös emelkedés és azt is tudjuk mi fűti most a papírt, de ettől függetlenül a mol még mindig a valós értéke alatt forog jóval. Előbb-utóbb elkerülhetetlen volt ilyen hosszú oldalazás után hogy kitörjön. Én a mollal kapcsolatban a kosztolányi elvet követem: "Vegyél részvényeket, vegyél be altatót, és ne nézz rájuk évekig. Amikor felébredsz, gazdag leszel."
Az biztos, szerintem, hogy az arabok is benne lesznek a vásárlásban. Kérdés milyen területeken, pl olajszállítás (Jana + ez ++) Az is nekem pozitív hír, nem csak gazdaságilag, hanem politikailag is sokkal jobban elfogadható a MOL szereplése és terjeszkedése délre. Nem lehet ráfogni az orosz haverságot. Ennyi. Szép jövő előtt állhat a MOL, főleg azért is mert még mindig a a féláron van, a könyvszerinti értékhez viszonyítva. P/BV 0,6%
eladtam az összes TL-t - ennyire futotta a bátorságomból - persze más oka is van az eladásomnak, valami mást fogok venni belőle (köszönöm ERSTE, hogy tegnap nem tudtam eladni miattad, így most több pénzt kerestem) :-)
gratula az eddig kitartóknak és a tovább kitartó bátraknak
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.