ERA

Regisztráció: 2023-11-16 07:23:49

Hozzászólások száma: 548

Utolsó hozzászólás: 2024-04-12 22:25


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja péntek, 22:25
üzemanyagár összetétele, adótartalom   láthatóan még a kérdező sem tudta, kvázi a közvélemény sem tudja , ezért lehet butítani a népet , Mol árrése nagy miközben adótartalom nélkül régió alján van    remélem így érted   cuki Nagy M. dezinformál, ellene a társadalom tájékoztatása lehet siker ahogy az ATV-ben megtörtént
MOLly tulajok topikja péntek, 21:35
MOLly tulajok topikja péntek, 17:07
3048 záró, szerintem választ kaptunk, haladunk tovább felfele.
MOLly tulajok topikja péntek, 15:47
MOLly tulajok topikja péntek, 12:57
Ha azon vitázunk, hogy a Bux részvényei elmaradók e a szektortársakhoz képest akkor ebben nincs kérdés. Elmaradóak. Ha azon vitázunk, hogy a bét forgalma mennyivel csökkent és miért az elmúlt 10 évben akkor nincs kérdés. Ha azon vitázunk, hogy a politika mennyire avatkozik be egyes cégek profitjába akkor megint csak nincs kérdés, egy válasz van:  kormány alaposan beavatkozik .  Nem keverendő az egyének körülményeivel, rátermettségével! Mol esetében a részvény ár elmaradása nagyobb részben a kormányzati beavatkozásokkal függ össze. Mol topik, én biztosan Mol összefüggésben írtam ezért kérlek ne más részvényekkel hasonlítsd össze. Talán megnyugtat az a tény, hogy ha más párt kormánya avatkozna be azt is hasonlóan értékelném. Nem politikai elfogultság részemről.
MOLly tulajok topikja péntek, 12:10
Mondhatnám úgy is, hogy egy befektető barát kormányzatnál az OTP már 25 ezer, Mol 4 ezer lenne 
MOLly tulajok topikja péntek, 12:08
Mol esetében teljesen jogos a kormánnyal szembeni kritika, és akkor még finoman fogalmaztam, teljesen függetlenül a bux aktuális értékétől! 
MOLly tulajok topikja péntek, 09:39
Október óta azt történt amit a kormány akart? Szerintem nem, propaganda gépezet ellenére sem. Most  Nagy úgy gondolta, hogy ideje kijátszania egy kártyát, mert a kormány megítélése negatív. Szokásos majd mi megvédünk választópolgár effektus. Látszat intézkedés, addig jó ez Molnak. Nincs hatása az eredményre jelen marzsok mellett, befektetői bizalomra igen. Lassan megszokjuk, megszokják a bét  itt maradt szereplői. Orbánék egyszer eltakarodnak és egy befektető barát kormány vezeti az országot, érdemes lesz a bét forgalmát figyelni no meg a részvények emelkedését.
MOLly tulajok topikja péntek, 09:09
Minden felvetés jogos, várnám a Mol ás Ásványolaj szövetség álláspontját.
MOLly tulajok topikja péntek, 07:44
Számodra a Horvát kormány manipulált politikai játszmája a hiteles? Több nemzetközi bíróság felmentette Hernádit. Ezt is megírhattad volna, mert így kerek a történet. Ráadásul 235 millió dollár kártérítést is köteles Horvátország fizetni. Az már egy jogos kérdés ezek után miért lehet körözni Hernádit??? Érem másik oldala, hogy Hernádi a Ner rendszerének kegyeltje anyagilag , viszont nem sorolható Mészáros, Tiborcz, Szíj és társai szintjéhez inkább Csányi nagyságrend kellő távolságban Orbántól. 
MOLly tulajok topikja péntek, 07:37
https://holtankoljak.hu/nemzetkozi_uzemanyag_arak
Mielőtt szidunk Mol vezetőket, nézzünk már rá a nemzetközi árakra és láthatjuk, szó sincs 7-9% eltérésről, ha a középmezőnyt nézzük ami átlagban 620-630 Ft. 5% eltérés  szerintem korrekt. Tényleg ezen a 20-30 forinton fog múlni a közvélemény álláspontja? Nem hiszem, hogy ez érdemben változtatna üzemanyagár megítélésén. Viszont jó az optikája Nagy M. szempontjából.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 20:38
Olyan nyilatkozat nem létezhet, hogy Nagy M. azt mondaná, Mol képviselői meggyőztek arról, hogy az árképzésük megfelelő és a piaci folyamatok átlagát tükrözi, a kormányzati adóelvonás magas stb. Nincs lehetőség változtatni. Na ilyet soha nem fogunk hallani.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 20:14
Megoldják, lényeg, hogy a Mol kezében maradt a megoldás, nagyon fontos! Politikai kérdést nem tudom, de remélem lesz változás végre.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 20:09
Napokban jeleztem, hogy 25 és 35 dollár  árrése van a Molnak benzin és dízel üzemanyagokon a piaci árak alapján azaz nem csak az olaj számít!!! 10-20 forintot simán megold, ráadásul más termékeken vissza hozhatja a kieső profitot. Külpiacairól már nem is beszélve, ugye csak belföldről beszélünk.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 20:05
Semmi extra nem történt, ársapka fel sem merült, ez a legfontosabb. Nyilván ez a szájkaraté kormányzati oldalon várható volt, mert Nagy M. valamit fel kell mutasson szavazóiknak. Monitoring rendszer az jó lesz, mert az adótartalmakat is össze lehet hasonlítani. 7-9% pl. az áfa különbözetből is fakadhat. Várom a Mol és a szövetség nyilatkozatát. 5%-ot simán kimozog a Mol, nagyon a kormányzat sem akar csökkenteni, mert kell az adóbevétel! Megy minden tovább.  
MOLly tulajok topikja csütörtök, 17:11
jó is lenne milliárd, millió természetesen
MOLly tulajok topikja csütörtök, 17:10
záró 3030. Mondhatnám nagyon kimért forgalom mellett, 600 milliárd. Kivárás és várakozás.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 13:29
Alapvetően igazad van. Viszont ne felejtsük el, egyszer már vissza ütött politikai alapon is a kormány beavatkozása piaci folyamatokba: sorban állások és termékhiány lett a következmény . Piac lassan kezdett felépülni az ársapka sokkból, azóta további EU szankciók is életbe léptek ami tovább szűkíti az ellátás mozgásterét. Bármilyen beavatkozást csak is kompenzálással tudok elképzelni. Igen talán a Mol árrés önkéntes kordában tartása lehet a jobb megoldás a sok rossz közül, ráadásul ezt a Mol könnyebben tudja kimozogni. Mégis jó lenne, ha a választók látnák a tényeket és  a valós okokat üzemanyagár tekintetében. Kormányzat láthatóan a Molra teszi a felelősséget akkor amikor rendkívüli adóterhelést kap a cég, ebből a kormánynak kiemelkedő politikai haszna keletkezik és közben folyamatosan valótlant állít az adóterhelésekről! Komolyan azt érzem, hogy már rég nem az országot irányítják hanem csak propagandát gyártanak!
MOLly tulajok topikja csütörtök, 12:50
Köszi, igen vasárnap láttam. Általam is csatolt HVG podcast és amit te is jelzel ATV riport Holoda Attilával valamint más elemzők mind a kimagasló adóterhelésről beszélnek nyilván a magas Brent árak mellett. Forint gyengülése szintén ok.  Irán megtámadja Izraelt, na akkor lesz nemulass az olaj piacon. 100 dollár simán 

friss hírek További hírek