https://tudastar.money.hu/ismerteto/allampapir-valas-orokles-transzferalas/ Az átruházás adómentes, ha egyenes ági rokon (szülő, nagyszülő, dédszülő, gyermek, unoka, dédunoka, örökbefogadott gyermek) kapja meg az állampapírt. Egyéb esetben 150.000 forint felett 18 százalékos illetéket kell fizetnie annak, akire az állampapírok átruházódnak. Testvér szerintem ebbe nem tartozik bele.
Valaki itt már belefutott abba, hogy Férj-Feleség nem tudott egymás között transzferálni. (egymásnak nem voltak meghatalmozottjai) Nem tudom, mi lett a vége, megoldották-e, hogy oldódott meg, ha megoldódott.
Holnap lesz kamatdöntés, 3 hónapos DKJ aukció, ezeket még lehet megvárják a Q2-vel. Azt nem hinném, hogy szünetet hagynának egy termék értékesítése során, legalábbis eddig mindig a papír kivezetésével egy időben jött az új széria.
Számomra tök logikátlan egy 2024.03.30-as FixMáp 2027/Q2 kezdés. Pont az lenne a logikus, hogy a friss kamatokat (amik az előző fixmápból jönnek) kapásból 100%-on (felhalmozott kamat nélkül) visszapakolhasd a lóvét. El tudok képzelni egy 2024.03.29-as FixMÁP Q1 lezárást, és egy 04.22-es Fixmáp Q2 indulást. Mert mint írják a Q1-nél,az első az egy hosszabb időszak, emiatt ad 2%-ot!!! Tehát ha 1.75%-el számolt volna, ami 3 hónap, akkor az ideális Q2 indulás 04.22 Vagyis a kivárással buksz 1 hónapot! Utólag természetesen okosabbak leszünk.
március 29-én jár le a q1. általában pár nappal előtte jelentik be,h lejár egy papír, és hogy jön helyette az új. én ezért mondtam,h "filléreken" agyalsz, természetesen ha a maximum 50 milliót rakod be, közel 1,5%-ot kiadni feleslegesen, az tényleg "sok", de úgyis visszakapod. Asszonynak jó lesz egy bevásárlásra.:) Több, mint 7 % nem lesz, abban biztos lehetsz.
Úgy gondoltam hogy sokan úgy lehetnek vele hogy mostanában mindegyik állampapír kibocsátásról kibocsátásra romlanak a feltételek és ezt igyekszik kihasználni az AK hogy utolsó pillanatig bizonytalanságban hagyja a lakosságot.
Én is inkább a KSH unortodox inflációszámítási módszerétől tartok. Bebizonyosodott, hogy a Miniszterelnökség alá rendelt KSH-nak nem kell a szomszédba mennie egy kis kreatív módszertanért (ld. volumenindex és árindex összeházasítása). Aztán ott van még a kormányzati beavatkozás az árakba, amit Marci miniszter már be is lengetett a benzinár esetében. Ezekkel szemben ott állnak a "magasnyomású gazdaság" inflatorikus hatásai.
Magyar Állampapír tulajok