Példa: van 2 millió hitel kártya kereted, és 1 millió fizetésed, 500 ezer havi költekezéssel. A) eset, mikor volt 3 hétre DKJ. Ezen 3 hét kamatot kapsz + hitelkártya vásárlás visszatérítést 2 millióra, hiszen a DKJ lejáratkor visszafizeted a hitelkártya DKJ-ra fordított költekezést. B) eset, jelenleg, csak 500 ezred marad a fizetésből, tehát nem tudsz 2 millióért venni, csak 500 ezerért DKJ-t. Hitelkártya visszatérítés sokkal kisebb lesz, kamat is.
Nem annyira szűkös. Tegnap és ma lejárt elég sok minden, sok 10 Mrd, ennek ellenére én tegnap este simán tudtam venni D240529-et. Van még mindig összesen 6 lejárat 2-11 hónap távolságban. Hitelkártyázás és 2-3 hétre lekötés, na annak a lehetősége tényleg megszűnt.
Amennyiben a DKJ nem változik nagy mértékben, nem nagyon tudnak hozzányúlni mert senki nem fog belőle venni. DKJ most olyan 6,2-6,3%. Ha leviszik 6,9%-ra a PMÁP-ot és a DKJ 6% körül lesz akkor a fix talán valahol a kettő között lenne reálisan?! Mondjuk 6,5%. Te melyiket vennéd úgy, hogy a PMÁP / fix-nél még visszaváltási költséged is van?
Nézve a múlt heti lakossági papír eladás statisztikát, a mostani PMÁP már így se vonzó, ha csek ehhez nyúlnak, akkor még kevesebben veszik majd. Az 1MÁP, FixMÁP és PMÁP-hoz egyszerre van értelme hozzányúlniuk.
Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy a MÁK tranzakciós költségek kikerülésére is használható? Viszonylag nagyobb összegű EUR kpt szeretnék befizetni revolutra, az simán megoldható, hogy mák pénzszámlára fizetem be az összeget, majd ép vásárlás helyett kiutalom?
Magyar Állampapír tulajok