Csakhogy nekik dollárjuk van - a jelenlegi világ fő devizája - azzal könnyen lehet "le se szarni" a hiányt. Forinttal kevésbé lehet. Sokkal(!!!!) kevésbé.
Nem írtam, hogy követendő példa a 6-7 százalékos hiány. https://444.hu/2024/01/03/az-usa-allamadossaga-34-000-000-000-000 Lássuk be, most ők is "Extra kamatot" fizetnek, a 0%-hoz képes a 4-5% baromi sok, főleg ilyen mértékű adósság mellett. Ők is szórják a pénzt, le se szarják a hiányt.
Nem vagyunk USA, de ők sokkal szarabbul állnak. Legutóbbi évben -6/-7% hiányuk volt. Nekik lehet? Értem,h szar dolog. De más is ezt csinálja, max nem ekkora kamattal, mint mi..
"A RePower elnevezésű uniós forrásból vezeti be a kormány a 108 milliárdos programot". 20 hónappal a rezsicsökkentés csökkentésének bejelentése után. Jár a taps! :D
Már mindenhez is értesz törpokoska. :) nem sok gazdasági ismereted van. Csak ábrándozol 1000Ft-os EURról de egy konkrét előrejelzésed nincs. Tipikus. Utólagos statisztikákkal okoskodsz. De hát ennyi jutott. raktam be videó linket, tudom oda kell figyelni de ott a szinteden elmagyarázzák az alapokat.
Persze, hogy van, nyomtatnak és ennek pont ebben a topikban örül a topikführer? Édes istenem , ez tényleg olyan mint egy óvodás csoport! F*ngom nincs, hogy honnét van a zséd,de hogy nem a tudományoddal szerezted,az biztos!
Amíg van a piacon pénz addig nincs gond, a ciki az, hogy kb. 1000 milliárd Ft állampapírt el kell adni havonta a lejáratok, a kamat fizetés és a hiány finanszírozására. Ha megint becsúszik egy 2008-9 évihez hasonló piaci bizalmi válság, hogy eltűnik a piacról a pénz, akkor nagyon nagy gáz lesz. Pedig csak annyi történt, hogy volt pénz, de senki nem mert hitelezni, mert nem tudták ki megy csődbe holnap.
4.év alatt 21000 milliárd forinttal növekedett az államadósság.... Az éves hiány most is 4000 milliárd körüli lesz.... Van itt pénz???.... Ezek a bődületes hiányok éppen azt mutatják, hogy mennyire "van itt pénz".... Nekem az a furcsa, hogy egy gazdasági oldalon, még mindig vannak olyanok akik ezt nem értik...
Magyar Állampapír tulajok