A NYESZ lejárata a hivatalos nyugdíjkorhatár, de minimum 10 év. Ennek akkor lenne értelme, ha a babakötvényhez hasonló papírt vezetnének be. Nézzünk már vissza csak 2 évet, hogy hány új PMÁP konstrukció jött ki, hányféle lejárattal és kamatprémiummal. A legtávolabbi lejárat most 2032, vagy van fix papír örök időkre (2051/G). Az, hogy vehetsz a kínálatból, de NYESZ-re, az nem sokat jelent, ha 20 év múlva megy nyugdíjba. A 20% szja jóváírás 20 évre elosztva kb 1%-ot ad ki, nem egy világmegváltás.
Bár engem nem érint, sztem ez jó hír lehet neked, éves 100.000 adójóváírással. Eddig csak bankoknál volt, indokolatlanul magas számlavezetési díjjal. Ennél a konstrukciónál a lenyúlás sztem nem kivitelezhető. Érdemes utánanézni ennek a NYESZ konstrukciónak.
Foglalj időpontot neten az OTP direktben, asszem 2 napra lehet legkorábban. Minél elöbb átrakod annál jobban jársz.. minden szempontból is.. Kerül amibe kerül.. ha tovább húzod akkor csak többe fog :) Nekem is van még ott egy kicsi.. sajnos.. nemsoká lejár
én is matekoztam egy kicsit.......... A mostani FIX a lejáratkor kamatos kamattal 22,5% -re jött ki abszolút szubjektív és óvatos újra befektetéssel kalkuláltam De az akkor 3 év A 2032/i nálam is 1 de max 2 év (ha a 2024-es infla nem lesz annyira alacsony) A cikket azért is tettem be, mert sok szcenáriót levezet!
Várakozó. Lehet ment valami jóléti szolgálatnak, vagy az államadósságba.:) mire megjelenik a számlán +1 nap, tehát vagy holnap esetleg, bár sztem inkább hétfő.
Jó a cikk, tetszik. én is kalkulálgattam. FixMáp tűrhető, jó, talán legjobb, szerintem. Bár lehet jobb lesz a BMÁP, de lutri, ha tényleg drasztikus kamatcsökkentések jönnek a "nagyvilágban" is (FED/EKB), akkor lehet,h 1.5 év múlva a maradék 1.5 évvel együtt kevesebbet hoz 3 év alatt, mint a fix 7-7-7%. a 9,9% annak éri meg, aki 2025 áprilisában kiveszi, HA az infla lemegy. Ha nem megy le, akkor érdemes volt továbbra is a PMÁP mellett maradni. (FixMáp,BMÁP -ot akkor veri)
Legyen mit elvenni?:D Mint a nyugdíjpénzeket? Mit ért akkor 3000 MRD forint, aztán "mivé lett az államadósság"? ha jól tudom 2010-ben szántották be az MNYP-t. Megy a kommunikáció, hogy 1x év alatt 3,5x-esére emelkedett a minimálbér, akkor ez is 10000 MRD-ot érne most ,amit szépen eltapsoltak. El se olvastam a cikket, l@fityiszt fogok félretenni nyugdíjra.
Sziasztok! OTP-ből az állampapír áttranszferálás mennyibe kerül? tudja valaki? A MÁK ügyintéző azt mondta,h az MBH Bank-nál tán a papíronkénti 4000 Ft-ot felemelték 1%-ra... Remélem az OTP nem vesz le 1%-ot, csak mert át akarom rakni a MÁK-hoz... még csak érdeklődök.. voltam bent egy bankfiókban, 1 órát ültem, nem sorsolták ki a számomat, nem haladtak semerre, otthagytam a francba, majd legközelebb. Próbálok közben utánajárni a neten is ilyen pdf-ekben...ha esetleg valamit találok, kérdezek... ha tudjátok, megköszönném!
Magyar Állampapír tulajok