A kartel( orbánkormány) képes volt 2010 óta "kordában tartani"az inflációt, még negatív tartományba is képesek voltak lebarmolni az inflát,a orosz ukrán háború cseppet betett a bűvészmutatványuknak és az egekbe ugrott magyarországon az infláció,de szerintem kézben fogják tartani az inflációt, és le fogják spekázni 2024-ben 4-5%2025-ben 3-4%,2026 pedig a parlamenti választások trükkös évkezdése lesz a mutatók szempontjából. Ezért én,a fixmápra szavaztam első körben.
Nulla nálam is a DKJ, de előfordulhat, hogy pár hónapig lesz majd, nálam ugyanis fejnehéz cashflow beáramlás van év első felében, a nagyobb költekezés pedig nyáron.
Jó cikk, mesterségesen törvénymódosításokkal lenyomták a dkj hozamokat, és most a hitel kamatokat is ehhez próbálják igazítani... ügyes.... Csak arra lennék kiváncsi melyik befektető elégedett a dkj hozamokkal. Részemről nullára vittem a dkj kitettségem.
Én már kiutaltam magamnak, megérkezett a bankszámlámra, és lassan azt is elfelejtem, hogy elköltöttem a kamatot, de az OTP-hez még meg se ért. Remek hely ez az OTP, a panaszkezelés is remek náluk, szépen megtanulták a bullshit kommunikálást.
Azt mondanom sem kell,h az MÁP+ >>PMÁP váltásról először lebeszéltek az OTP-sek ,mondván: lehet,h csak ilyen hullám lesz az inflánál, és nem éri meg "ki-be" ugrálni. Aztán rá 1 hónapra a köv infla adat után bementem újra, és átrakattam, és jó döntés volt!
Még amikor 2022 év végén átraktam a tőke nagy hányadát PMÁP-ba, az tűnt a legjobb választásnak. DKJ is favorit volt sokaknak, meg a BMÁP is, ezeket már nem éri meg tartani szerintem. Azért lett favorit, amiért a MÁP+ is, egy adott időszakban az a legjobb. A mostani választék: A PMÁP 9,9% FIX ~1.5 évig, az is elgondolkodtató, az 1 éves 1MÁP-al szemben, 6,5%. (utóbbi 1.5 év alatt 10%, a pmáp 15%. Ha maradnak a visszaváltási feltételek, +4% az idő előtti visszaváltás esetén is. (15-1) Nekem még a FIXMÁP tűnik eléggé vonzónak, kicsit ilyen BMÁP feelingje van,h 3 havonta fizet, de fixen 7%-ot. 1MÁP-hoz képest annyiban jobb, ha 1 év múlva az 1 éves papper már csak 4-5%-ot hoz, akkor a 7% még mindig jobb további 2 évig. Szerinetek mi a legjobb a meglévők közül? Február 20-as kamatok miatt kérdezem..
Mivel felmerült benned, hogy az OTP direkten a befektetések eredményénél keresd, ezért felmerült bennem, hogy a MÁK-nál vezetett számládról várod-e.:))
Magyar Állampapír tulajok