Nos, én befejeztem, Nem ide való témák. Állampapír... 2032/I (ami a fix 9,9% 1.5 évig), ez meddig marad? Jön helyette másik? 2032/J később, valaki tudja esetleg?
Ott van Soros Gyuri fia, még legalább 20-30-40 évig kitarthat ez a "Sorosozás" is. Brüsszel meg Brüssszel, nem fogják átnevezni a várost. Valószínűleg nincs az a pénz, amit ne tudnának elkölteni, kevés az EU forrás is. Minden kevés.
Ha viszont nem lett volna meg ez az arány, az a mennyiség, amit beszippantottak, mi lett volna a költségvetéssel, kamatkiadásokkal, költségek kifizetésével? (csőd?)
Nem linkelem a tegnapi Surányi interjút, szerintem ebbe a topikba kár, EURHUF topikban ott van,érdemes elolvasni, továbbá ma reggel is volt egy jó cikk ra Pf-en, a kamatok megerőszakolásáról szólt,azt se linkelném ide,itt a blikkes híreket könnyebben emésztik.
Röviden és tömören. Mivel az infláció a kormány és az MNB várakozásaival ellentétben elszállt és tömegek váltották vissza a MÁP+ papírokat kellett valamit tenni, amivel a a MÁP+-ból kiszállt pénz és a költségvetési hiány fedezetét megteremtik. Ennek ez volt az ára, lehetett volna a kamat költségeket máshogy allokálni(pl. Előző 3 havi átlagos ksh infláció a bázis) csak ez további 100 milliárdokat jelentett volna a tavalyi költségvetési hiányban. Így a javát áttolták az idei és a jövő évi költségvetésre. Kezdetben ez jó ötletnek tünt, a végén majd kiderül valóban az lesz-e.
"Igen, de itt megint ki kell emelni, hogy ennek piaci alapon kell működnie, tehát olyan szolgáltatást kell nyújtanunk, ami tetszik az embereknek." Ez lenne a működésképtelen webkincstár!?:-))
Magyar Állampapír tulajok